Elevii de la echipa de robotică ByteForce a Colegiului Național „Vasile Alecsandri” (CNVA) din Galați, cunoscuți nouă atât pentru rezultatele obținute la diverse competiții și olimpiade naționale și internaționale, cât și pentru implicarea lor activă în viața comunității gălățene, se pregătesc pentru o nouă provocare propusă de organizatorii competiției internaționale la care s-au calificat la începutul acestui an. Și, pentru a fi cât mai buni și a-și îmbogăți cunoștințele, elevii au făcut o vizită pe nava "Rexdan", a Universităţii „Dunărea de Jos”, promițând că vor valorifica cunoștințele dobândite aici pentru a completa proiectul care le este necesar pentru participarea la competiție. Membrii echipei „ByteForce” au fost însoțiți de profesorul de fizică Onuţ Atanasiu.
Vizită utilă pentru pregătirea competiției
Profesorul Atanasiu ne-a explicat că a face parte dintr-o echipă de robotică și a participa la competiții internaționale nu înseamnă doar să creezi un robot care să fie capabil să mute obiecte, ci reprezintă și o muncă de documentare despre tema din acest an a concursului, „apa”.
„Pentru că mi s-a părut util să îi sprijin în activitatea lor de cercetare, am mers cu ei pe nava „Rexdan”, aparținând Facultății de Științe și Mediu, unde au fost primiți de o echipă de profesori universitari și doctoranzi, care le-au prezentat nava și laboratoarele acesteia. Este o navă specială, care a costat 20 de milioane de euro, unică în Europa, folosită pentru cercetări atât în ceea ce privește elementele prezente în apa fluviului, cât şi pe canalul navigabil. Așa cum spuneam, elevii au "apa" drept temă în cadrul unui concurs internațional de robotică și au folosit acest prilej pentru proiectul cu care vor să participe în competiție. Mult succes echipei noastre de robotică ByteForce! Mulțumiri celor care ne-au primit și ne-au prezentat atât nava, cât și toate laboratoarele disponibile pe aceasta”, ne-a declarat profesorul Onuț Atanasiu, cadru didactic la CNVA.
Acesta susține că vizita pe nava Universității, care a durat trei ore, a fost una utilă elevilor, care le-a deschis acestora gustul pentru cercetare și i-a ajutat în întocmirea documentației necesare pentru competiția internațională la care ByteForce va participa peste puțin timp.
Joi, profesorul Onuț Atanasiu şi echipa de robotică au trecut pragul societății DMT, firmă cu un renume internațional în industria navală.