Elevi de la Liceul de Arte au testat calitatea apei Dunării, de Ziua Mondială a Apei

Elevi de la Liceul de Arte au testat calitatea apei Dunării, de Ziua Mondială a Apei
Evaluaţi acest articol
(10 voturi)

„Apa este amprenta vieții pe Pământ, semnul că undeva, cândva, a început povestea noastră!” Acesta este sloganul sub care mai mulți elevi inimoși de la Liceul de Arte „D. Cuclin” din Galați au ales să acorde importanța cuvenită acestei zile. 

În fiecare an, scopul principal al acestei zile este de a sublinia importanța apei dulci și de a atrage atenția asupra crizei globale de apă. Accesul la apă este un drept al omului. Cu toate acestea, se estimează că, pe glob, un număr de 2,2 miliarde persoane trăiesc fără acces la apă potabilă sanogenă. Acest lucru poate avea un impact negativ asupra calității vieții și asupra sănătății.

Așadar, sâmbătă, 22 martie 2025, Ziua Mondială a Apei a fost sărbătorită “ca la carte” de către elevii Liceului de Arte “Dimitrie Cuclin, pe Faleza Dunării. Îndrumați de către profesorii lor de chimie şi biologie, aceştia au prelevat probe de apă de suprafață, au efectuat determinări pentru măsurarea indicatorilor de poluare a apei Dunării și la final au ȋnregistrat rezultatele obținute ȋntr-un buletin de analiză, ca niște adevărați profesioniști.

„Pentru efectuarea determinărilor elevii noștri au utilizat o trusa specifică destinată acestui scop primită prin PNRR de școala noastră în momentul în care a fost reabilitat laboratorul de chimie. În 2025, tema principală a Zilei Mondiale a Apei este „Glacier Preservation” (Conservarea ghețarilor), o problemă vitală în contextul schimbărilor climatice. Ghețarii se topesc într-un ritm alarmant, afectând ciclul apei și expunând miliarde de oameni la riscuri precum: inundații, secete și creșterea nivelului mării. Programul zilei a fost completat cu o miniexpozitie de  desene, ce au răspuns cu acuratețe  temei  Zilei Mondiale a Apei propuse pentru acest an”, ne-a explicat profesorul de chimie Manuela Moșolea, cea care a însoțit și îndrumat grupul de elevi „exploratori”.

Astfel de activități vor continua și cu alte ocazii, elevii fiind dornici să afle și să experimenteze „pe teren” ceea ce învață la orele de specialitate din școli.

Galerie de imagini

Citit 2354 ori Ultima modificare Marți, 25 Martie 2025 21:42

1 comentariu

  • postat de George
    Duminică, 23 Martie 2025 17:28
    128.127.119.***
    Pentru testarea calitatii apei Dunarii, exista laboratoare ultradotate pe nava Rexdan a universitatii - YOC.
    1
    8

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.