Alegerea preşedintelui Senatului de la Universitatea „Dunărea de Jos” a fost contestată

Alegerea preşedintelui Senatului de la Universitatea „Dunărea de Jos” a fost contestată
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Petru Alexe, contracandidatul lui Viorel Mânzu la alegerile pentru preşedintele Senatului Universităţii „Dunărea de Jos”, a depus la registratură o  contestaţie, prin care solicită reluarea alegerilor.

"Înainte de începerea alegerilor am spus că actualul rector, chiar dacă nu va mai deţine această funcţie peste trei luni, se află în incompatibilitate cu funcţia de preşedinte a Senatului, pentru că, aşa cum arată Legea Educaţiei, preşedintele Senatului trebuie să fie interfaţa dintre Senat şi  rector. Dumnealui nu va putea face acest lucru în condiţiile date, mai ales că urmează o perioadă complicată, de alegere a noului rector.

Fie ar fi trebuit să se autosuspende din funcţia de rector, fie ar fi  trebuit să numească pe altcineva ca preşedinte al Senatului. În plus, alegerile nu s-au desfăşurat corect. Articolul 28 din regulamentul alegerilor precizează clar că rectorul nu are voie să voteze la alegerea preşedintelui Senatului. Dacă dumnealui nu ar fi votat, cele 37 de voturi care ar fi rămas, nu ar mai fi reprezentat jumătate plus unu şi ar fi trebuit să se reia scrutinul. Din acest motiv, cer reluarea alegerilor”, susţine decanul  Petru Alexe.

„M-am autosuspendat din funcţia preşedinte al Senatului”

Rectorul Viorel Mânzu susţine însă că această contestaţie vine pe fondul insatisfacţiilor personale ale contracandidatului său. „Şi-a croit argumentaţia pe o confuzie. Conflictul de interese de care vorbeşte el nu poate exista între vechiul rector şi noul Senat. Nu aş fi avut voie să votez preşedintele Senatului, dacă aş fi fost rectorul care urmează să conlucreze cu actualul senat, dar eu peste o lună nu voi mai fi  rector.

Până atunci, ca să nu existe nicio problemă, am anunţat deja în şedinţă, m-am autosuspendat din funcţia de preşedinte al Senatului, locul meu va fi luat de un alt Senator. Pretenţia de a mă retrage din funcţia de rector mi se pare exagerată, atâta vreme cât  eu sunt cel care are drept de semnătură  pentru  salarii, până  ar fi venit noua numire de la minister, ar  fi rămas oamenii fără salarii”, precizează rectorul Viorel Mânzu. Acesta susţine că verdictul în privinţa contestaţiei depuse de decanul Petru Alexe îl poate da numai Comisia electorală centrală.

Citit 6214 ori Ultima modificare Vineri, 16 Decembrie 2011 17:20

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.