Alegerea preşedintelui Senatului de la Universitatea „Dunărea de Jos” a fost contestată

Alegerea preşedintelui Senatului de la Universitatea „Dunărea de Jos” a fost contestată
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Petru Alexe, contracandidatul lui Viorel Mânzu la alegerile pentru preşedintele Senatului Universităţii „Dunărea de Jos”, a depus la registratură o  contestaţie, prin care solicită reluarea alegerilor.

"Înainte de începerea alegerilor am spus că actualul rector, chiar dacă nu va mai deţine această funcţie peste trei luni, se află în incompatibilitate cu funcţia de preşedinte a Senatului, pentru că, aşa cum arată Legea Educaţiei, preşedintele Senatului trebuie să fie interfaţa dintre Senat şi  rector. Dumnealui nu va putea face acest lucru în condiţiile date, mai ales că urmează o perioadă complicată, de alegere a noului rector.

Fie ar fi trebuit să se autosuspende din funcţia de rector, fie ar fi  trebuit să numească pe altcineva ca preşedinte al Senatului. În plus, alegerile nu s-au desfăşurat corect. Articolul 28 din regulamentul alegerilor precizează clar că rectorul nu are voie să voteze la alegerea preşedintelui Senatului. Dacă dumnealui nu ar fi votat, cele 37 de voturi care ar fi rămas, nu ar mai fi reprezentat jumătate plus unu şi ar fi trebuit să se reia scrutinul. Din acest motiv, cer reluarea alegerilor”, susţine decanul  Petru Alexe.

„M-am autosuspendat din funcţia preşedinte al Senatului”
Rectorul Viorel Mânzu susţine însă că această contestaţie vine pe fondul insatisfacţiilor personale ale contracandidatului său. „Şi-a croit argumentaţia pe o confuzie. Conflictul de interese de care vorbeşte el nu poate exista între vechiul rector şi noul Senat. Nu aş fi avut voie să votez preşedintele Senatului, dacă aş fi fost rectorul care urmează să conlucreze cu actualul senat, dar eu peste o lună nu voi mai fi  rector.

Până atunci, ca să nu existe nicio problemă, am anunţat deja în şedinţă, m-am autosuspendat din funcţia de preşedinte al Senatului, locul meu va fi luat de un alt Senator. Pretenţia de a mă retrage din funcţia de rector mi se pare exagerată, atâta vreme cât  eu sunt cel care are drept de semnătură  pentru  salarii, până  ar fi venit noua numire de la minister, ar  fi rămas oamenii fără salarii”, precizează rectorul Viorel Mânzu. Acesta susţine că verdictul în privinţa contestaţiei depuse de decanul Petru Alexe îl poate da numai Comisia electorală centrală.

Citit 6059 ori Ultima modificare Vineri, 16 Decembrie 2011 17:20

9 comentarii

 • postat de CEMU
  Miercuri, 21 Decembrie 2011 06:33
  Se va autosesiza Consiliul de Etica si Management Universitar (CEMU - Misiune: pronuntarea asupra litigiilor de etica universitara)? O va sesiza cineva? PRESEDINTELE SENATULUI sau RECTORUL? Mai exista cineva sa realizeze echilibrul in UDJG?
  0
  0
  Raportează
 • postat de radu
  Miercuri, 21 Decembrie 2011 00:38
  Actualul "rector" se agata disperat prin orice mijloc sa ramana la butoanele universitatii. Falsifica votul Facultatiii de drept pentru partenerul de vacanta in Elvetia, se proclama si se suspenda, ameninta in stanga si in dreapta, face prostie dupa prostie. De ce oare? A bagat mana adanc si acum se teme... Ameninta pe fata sau prin lingaii de la litere, economice, drept si stiinte. Sunt disperati ca vor afla toti de matrapazlicurile facute. minzu, praisler mirela, ioana, nistor, oprea, pacuraru, goanta, georgescu, cristea. Oameni de nimic, cumparati pe bani putini...
  Azi s-a hotarit ca In holul uninversitatii va fi super-revelion organizat de Pibuni. Adica de cei care au organizat, ieri, cu fast, aniversarea "rectorului". Sa fie oare vre-o legatura? Senatul o fi fost de acord? Bineinteles ca nu, dar cine are curaj sa spuna ceva?
  0
  0
  Raportează
 • postat de Vocea adevarului
  Luni, 19 Decembrie 2011 21:18
  Sa nu uitam ca in Senat au fost "alesi"cei comozi nu cei valorosi.Sa nu ne plangem de pierderea democratiei,nu am avut-o niciodata!Iar cine seamana numai razboi,razboi va culege!!!
  0
  0
  Raportează
 • postat de Un punct de vedere
  Luni, 19 Decembrie 2011 19:38
  Stimati senatori ai UDJG.
  Ma asteptam din partea dv la mai mult curaj.... Va ascundeti unul in spatele celulilalt si taceti atunci cand vorbeste dl Minzu. Va este teama sa va sustineti convingerile. Asteptati sa va rezolve oricine altcineva problemele. E mai usor sa acuzati pe oricine de nerealizarile dv! Nu am auzit pe nimeni sa aiba curajul si sa il infrunte pe dl Rector. Din pacate asta spune tot despre moralitatea dv.
  Studentii care au luat atitudine sunt "vanati" acum pentru ca au avut curajul sa doresca o schimbare. Studentii sunt nemultumiti (asta o doveste toate mesajele de pe forumuri) de managementul dlui Rector!
  Nu cred ca din toti membrii senatului nu exista si alte cadre didactice care ar putea sa conduca Senatul. Dar teama sau "primele" primite sau "favorurile" facute de dl Rector in timpul mandatului sau se pare ca au rezultate.
  Avem ceea ce meritam stimati senatori!
  Si mai avem pretentia ca suntem o universitate cu vechi traditii.... Cu valori morale, cu principii, cu educatie centrata pe student... Astea sunt povesti care dau bine pe hartie... sau in presa... In realitate nu confirmam cu nimic.
  Dl Alexe nu este bun. De acord! Propuneti dv o persoana care sa va reprezinte! Aveti curajul sa faceti o schimbare! Nu va lamentati pe la colturi. Vom deveni in curand o Universitate de Bisericute.
  Poate n-ar fi rau sa cugetati inainte sa luati decizia finala...
  0
  0
  Raportează
 • postat de Va apreciem domnule Rector!
  Luni, 19 Decembrie 2011 09:57
  Domnul Manzu a reformat administratia Universitatii si are rezultate remarcabile,incomparabile fata de alti rectori.Cei care il contesta sunt periculosi,ei insisi avizi de putere.

  Senatul ar trebui sa cantareasca bine deciziile caqre ii implica pe toti membrii comunitatii academice.Nu vrem ca Universitatea sa fie redusa la tacere de Alexe!

  Alexe nu e dorit in Facultate,este o pacoste care a sufocat valorile timp de 2 mandate(si mai vrea)prin promovarea propriei camarile!
  0
  0
  Raportează
 • postat de Alexe Cazarma
  Luni, 19 Decembrie 2011 09:34
  Alexe vrea sa transfere naravurile din politica in Universitate,pe care sa o transforme intr-o cazarma.Atentie la setea lui oarba de putere!
  0
  0
  Raportează
 • postat de UDJG_necajit_si_umilit
  Sâmbătă, 17 Decembrie 2011 20:41
  CEL MAI JALNIC RECTOR de cand exista UDJG este VIOREL MINZU. Lacom de putere, bani si functii! Abuziv cu cei sarmani, necajiti si slugarnic cu cei mari... Pentru a rezista UDJG nu are nevoie de Minzu in nici o funtie de conducere! Nici facultatea de care tine nu are nevoie de el! Ce rezultate remarcabile a realizat in mandatul sau?
  0
  0
  Raportează
 • postat de UDJG capitalist!
  Vineri, 16 Decembrie 2011 22:38
  Azi am primit cinicul e-mail de la dl Viorel Minzu prin care isi anunta autosuspendarea din functia de presedinte al Senatului UDJG. Mi se pare ca dl Minzu a facut vizite la Moscova in timpul in care a fost membru PSD. Nu se explica altfel "manevra desteapta" patentata de cuplul Putin-Medvedev de a conduce in mod despotic si chiar peste vointa majoritatii o tara sau o institutie in cazul de fata. Astfel de lucruri intoarce in timp UDJG cu cel putin 25 de ani. Dl Minzu a castigat votandu-se singur (scor final 38 voturi Manzu, 36 Alexe) din pozitia de rector pentru a deveni presedinte al Senatului UDJG, a intrat in incompatibilitatea de a ocupa simultan doua functii in cadrul UDJG, s-a autosuspendat ca sa fie "compatibil" si acum asteapta linistit manganindu-se pe burta sa ocupe functia pe care si-a rezervat-o. Frumos sau nu?! Eu cred ca era mai frumos ca dl Minzu sa-i scrie lui Mos Craciun cat demult isi doreste sa nu piarda "caracatita UDJG" din mana si poate Mosul ii indeplinea dorinta. Asa a devenit si penibil ianinte de a fi incompatibilul-compatibil. WOW! M-ati uimit tovarase!
  0
  0
  Raportează
 • postat de Ciobi
  Vineri, 16 Decembrie 2011 17:53
  Dl Alexe a candidat in octombrie la Sefia de Departament si a pierdut. Acum a candidat la Sefia Senatului si a pierdut. CUM EL E MEMBRU PDL, PROPUN SA O PUNA PE ROBERTA ANASTASE SA NUMERE VOTURILE. POATE ASA IESE SI EL CEVA.
  0
  0
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.