Bani pentru învăţătură - Peste 7.000 de burse cuvenite elevilor

Bani pentru învăţătură - Peste 7.000 de burse cuvenite elevilor
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Aleşii locali şi-au dat votul pentru bursele de performanţă, de merit, de studiu şi bursele sociale de care vor beneficia, în funcţie de meritele şi de rezultatele obţinute în catalog şi la concursuri, elevii gălăţeni.

Consilierii au decis acordarea a 203 burse de performanţă, în cuantum de 50 de lei pe lună fiecare, elevilor de excepţie din învăţământul preuniversitar de stat. Alte 5.958 de burse de merit vor reveni elevilor din clasele de învăţământ gimnazial, liceal sau profesional, care au obţinut media generală 9,00 şi nota 10 la purtare în anul şcolar anterior, respectiv în primul semestru al anului şcolar pentru elevii aflaţi în clasele de început de ciclu.

Cuantumul acestor burse de care vor beneficia şi elevii din clasele învăţământului primar, gimnazial, liceal sau profesional – cursuri de zi – care au obţinut locurile I, II sau III la etapele judeţene ale olimpiadelor organizate de Ministerul Educaţiei este de 25 lei pe lună. Nu mai puţin de 637 de burse de studiu, ceva mai mari, 35 lei de elev, pe lună vor ajunge în buzunarele elevilor din clasele V – VIII care au obţinut media generală de minim 9,00 în semestrul anterior celui care se acordă bursa. Alte 537 burse de studiu, tot în cuantum de 35 lei de elev pe lună, vor recompensa elevii din clasele IX – XII – cursuri de zi, care au obţinut media generală de minim 9,00 în semestrul anterior celui care se acordă bursa. Tot 35 de lei pe lună sunt şi bursele de ajutor social care vor fi acordate elevilor la cerere, în funcţie de situaţia materială a familiei şi a susţinătorilor legali.

Suma prevăzută în bugetul local la capitolul Învăţământ este de 640.000 lei, dar ea urmează să fie suplimentată la următoarele rectificări de buget.

Citit 4483 ori Ultima modificare Duminică, 04 Martie 2012 13:59

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.