Start pentru înscrierea la şcoală

Start pentru înscrierea la şcoală
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

De luni, 5 martie, după ora 12.00, părinții, tutorii sau reprezentanții legali ai copiilor  care se încadrează în categoria de vârstă pentru înscrierea în clasa pregătitoare sau în clasa I pot să-și înscrie copiii la școlile din circumscripția în care locuiesc, conform Metodologiei de înscriere la clasa pregătitoare, respectiv, clasa I.


 

Înscrierea durează până pe data de 16 martie, toți cei care aparțin circumscripției școlare fiind primiți la școală, fără a fi nevoie ca părinții să se grăbească să-și depună dosarele chiar din prima zi.

La școală părinții, tutorii sau reprezentanții legali vor completa,  împreună cu secretarul comisiei de înscriere în clasa pregătitoare/clasa I, o fișă de înscriere online. După completare, aceasta va fi printată  și semnată atât de secretarul comisiei, cât și de reprezentantul legal al copilului.

Pentru înscrierea la clasa pregătitoare/clasa I, părinții vor avea la ei certificatul de naștere al copilului, buletinul  părintelui/reprezentantului legal și copii ale acestor documente. „Insistăm că înscrierea la școală nu se va desfășura pe principiul „primul venit, primul servit”,  toți copiii vor fi admiși în unitățile din circumscripțiile din care fac parte”, transmite purtătorul de cuvânt al ISJ, inspectoarea Nicoleta Crînganu. 

Conducerea ISJ a precizat că dintre cei 527 de copii evaluaţi psihomotor, 480 au fost îndrumaţi spre clasa pregătitoare, 25 la clasa I şi pentru 22 s-a considerat că este mai bine să repete grupa mare la grădiniţă.

Citit 2508 ori Ultima modificare Duminică, 04 Martie 2012 13:59

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.