Haos la înscrierea la şcoală - Aplicaţia ministerului nu a funcţionat în primele ore

Haos la înscrierea la şcoală - Aplicaţia ministerului nu a funcţionat în primele ore
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

UPDATE 14:15 - PDL cere demiterea vinovatului/ Ministrul Educaţiei îşi cere scuze public

Parlamentarii PDL din Comisia de Învăţământ a Camerei Deputaţilor l-au somat pe ministrul Educaţiei, Cătălin Baba să-i demită urgent pe cei vinovaţi de blocarea aplicaţiei pentru înscrierea la clasa I şi la clasa pregătitoare.

Ministrul Educaţiei susţine că s-a demarat o anchetă internă, dar că de vină ar fi faptul că astă noapte două căderi de tensiune au reuşit să blocheze serverul pe care era stocată aplicaţia şi au fost nevoie ca întreg programul să fie trecut pe un alt server. Miilor de părinţi din toată ţara, puşi pe drumuri degeaba, ministrul Baba le-a cerut în mod public scuze.   


12:00 -Deşi conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean a anunţat oficial ca părinţii să vină astăzi începând cu ora 12.00 la înscrierea copiilor la clasa I sau  la clasa pregătitoare, aceştia s-au îmbulzit la şcolile bune încă de la primele ore ale dimineţii. Cum părinţii nu s-au dat duşi de lângă poarta şcolii, chiar dacă li s-au arătat afişele postate pe geamuri prin care li  se indica clar care e ora de la care încep înscrierile, directorii au dat startul la completarea fişelor mai devreme.

Teoretic, aplicaţia ar fi trebuit sa poată fi accesată în toată ţara de la primele ore ale dimineţii, chiar dacă, la Galaţi, ISJ a decis ca înscrierea să înceapă la prânz. Bunele intenţii ale directorilor au avut însă de suferit, pentru că aplicaţia electronică n-a funcţionat. De altfel, aceeaşi situaţie s-a întâmplat în toată ţara. Din cauza suprasolicitării serverelor, fişele de înscriere n-au putut fi înregistrate. Abia în jurul orei 12.00, după ce au făcut câteva drumuri între şcoală şi casă sau au păzit zidurile şcolilor, părinţii au reuşit să-şi înscrie copiii.

 

Citit 1831 ori Ultima modificare Luni, 05 Martie 2012 14:18

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.