„Zilele Basarabiei” continuă până joi

„Zilele Basarabiei” continuă până joi
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Zeci de studenţi basarabeni de la Universitatea Dunărea de Jos au participat, duminică dimineaţă, în faţa corpului U al Universităţii, la un flash-mob (o adunare, pentru câteva minute, în cadrul căreia participanţii efectuează o acţiune neobişnuită, după care se răspândesc). Îmbrăcaţi în tricouri galbene pe care scria Basarabia, sau cu tricouri tricolore şi purtând steaguri tricolore, cei circa 50 de studenţi au dansat dansuri moderne, au valsat, iar la final s-au prins într-o horă a Unirii. Ulterior, studenţii au format, cu trupurile lor, harta României mari, cu tot cu Basarabia. 

Acţiunea se înscrie în cea de-a XI-a ediţie a Festivalului Zilele Basarabiei”, care se desfăşoară în perioada 21-29 martie, la Galaţi, festival în cadrul căruia au avut loc, până acum, evenimente sportive, serate folk şi de film, spectacole. Astăzi, la Muzeul de Istorie, la ora 14,00, va avea loc un seminar pe tema semnificaţiei datei de 27 martie 1918, urmat, la ora 13,00, de o lansare de carte, la Biblioteca V.A.Urechia”, iar seara este programat un spectacol Voltaj, în aer liber, în campusul universitar Al. I. Cuza. Miercuri şi joi, tot în campusul universitar, vor  avea loc o seară de dans şi una de prezentare a tradiţiilor moldoveneşti, de la port şi obiceiuri până la   arta culinară.

Festivalul este organizat de Clubului Studenţilor Basarabeni şi Bucovineni din cadrul Ligii Studenţilor din Galaţi. Din cei circa 6.000 de membri ai LSG, aproape 500 sunt basarabeni, însă cu tot cu masteranzi şi elevii de liceu, în Galaţi studiază circa 700 de cetăţeni ai Republicii Moldova.   

 

Citit 2397 ori Ultima modificare Marți, 27 Martie 2012 11:53

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.