Universităţile obligate organizeze dea examen de admitere
Foto: Foto: Sorin Pană

Universităţile obligate organizeze dea examen de admitere
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Ordinul ministrului Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului nr. 3313/2012 stabileşte că toate universităţile vor fi obligate să organizeze examen pentru selecţia candidaţilor şi că, începând de anul acesta, admiterea pe bază de dosar nu se va mai face nicăieri.

Potrivit ordinului, examenul de admitere poate consta în probe scrise sau orale. De asemenea, pot fi luate în consideraţie notele de la probele de bacalaureat sau media de la bacalaureat, dar nu pot fi luate în calcul mediile sau notele din anii de liceu.

Preşedintele Senatului de la Universitatea „Dunărea de Jos”, prof. dr. Lucian Georgescu, susţine că se bucură pentru faptul că, astfel, se va face o selecţie calitativă a viitorilor studenţi, dar are în acelaşi timp şi motive de îngrijorare. „Conform legii, cu şase luni înainte de admitere ar fi trebuit să  ştim şi noi care sunt locurile la buget care ne-au fost alocate. Îi anunţăm pe absolvenţii de liceu că dăm examen, dar nu ştim pentru ce dăm aceste examene”, spune preşedintele Senatului.

 

Citit 1805 ori Ultima modificare Marți, 27 Martie 2012 18:31

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.