Peste 5400 de locuri la liceu la târgul de oferte educaţionale
Foto: Foto: Ionatan Ţuţu

Peste 5400 de locuri la liceu la târgul de oferte educaţionale
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Timp de trei zile, liceele gălăţene se mută în holul Universităţii „Dunărea de Jos”, acolo unde şi-au amenajat standuri în aşteptarea viitorilor absolvenţi de gimnaziu, dar şi a elevilor de clasa a IX-a care vor să urmeze traseul profesional, proaspăt reînfiinţat. Ieri dimineaţă, la deschiderea celei de-a X-a ediţii a Târgului de Oferte Educaţionale „Cariera 2012”, organizat de Centrul Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională, muşterii de clasa a clasa a VIII-a nu s-au lăsat mult aşteptaţi, holul universităţii devenind neîncăpător. Joi va avea loc prezentarea şcolilor profesionale unde sunt aşteptaţi elevii claselor a IX-a care sunt atraşi de o meserie.  

De la franzeluţe, la roboţi

În goana după candidaţi,  (este ştiut că de ani de zile liceele nu-şi fac planul de şcolarizare din cauza elevilor care abandonează şcoala)  liceele n-au precupeţit nicio resursă pentru a-şi face reclamă. Colegiile cu profil de industrie alimentară au venit să îmbie vizitatorii cu lucruri care au putut fi degustate pe îndelete: franzeluţe, chifle, conserve de legume sau de fructe, socată şi oranjadă chiar şi prăjituri îmbietoare. La standul de la „Cuza”, elevii de la Cercul de robotică făceau experimente de zor, iar Colegiul „C. Negri” se lăuda cu revistele dar şi cu o nouă specializare aceea de puericultor. Băieţii de la „Marină” vroiau să atragă atenţia nu doar prin macheta unei bărci cu velă, ci şi prin promisiunea brevetului de marinar, primit la sfârşitul liceului. În oferta de la „Auto” intră obţinerea permisului fără achitarea taxei la şcoala de conducere. Celelalte şcoli tehnice au venit fiecare cu aparatură din laboratoarele şcolii.

Liceele ies la rampă şi în Tecuci

Tot ieri, la Clubul Elevilor din Tecuci s-a desfăşurat în aer liber şi târgul de oferte pentru cele cinci licee din acest municipiu, dar şi pentru grupurile şcolare din zonă (Corod, Cudalbi, Iveşti şi Tudor Vladimirescu). Astăzi, va fi rândul liceelor din Bereşti şi Tg. Bujor să-şi prezinte ofertele.  

Mai puţine locuri decât anul trecut

Dacă anul trecut liceenii s-au cam scăldat în locuri la liceu, anul acesta ministerul a fost mai zgârcit. Pentru cei 5442 de elevi înscrişi la începutul clasei a VIII-a, s-au alocat doar  5418 locuri, dintre  care 1848 la profil teoretic, 3318 la tehnologic şi 256 la vocaţional.  În plus, s-au alocat peste 900 de locuri la şcolile profesionale, destinate elevilor care au vor termina clasa a IX-a.

Citit 2360 ori Ultima modificare Marți, 03 Aprilie 2012 18:09

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.