Mai puţine burse pentru elevi

Mai puţine burse pentru elevi
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

 

În loc de 7.371 de elevi gălăţeni, doar 6.954 vor mai beneficia de burse de performanţă, de merit, de studiu şi burse sociale. Aleşii au revocat hotărârea privind numărul burselor acordate elevilor din învăţământul preuniversitar din municipiul Galaţi, votată în februarie, şi au aprobat alta. Motivul? Ministerul Educaţiei a modificat criteriile generale de acordare a acestor sume. De exemplu, au rămas fără burse de merit elevii din învăţământul primar, pe motiv că aceştia primesc calificative în loc de note.

Elevi de excepţie

Doar 101 burse de performanţă, în valoare de 50 de lei pe lună, se vor mai acorda în Galaţi, jumătate din câte ar fi trebuit să existe potrivit hotărârii CL din luna februarie. Alte 5.151 burse de merit (cu 800 mai puţin) vor reveni elevilor din clasele de învăţământ gimnazial, liceal sau profesional, care au obţinut media generală 9,00 şi nota 10 la purtare în anul şcolar anterior, respectiv în primul semestru al anului şcolar pentru elevii aflaţi în clasele de început de ciclu. De asemenea, vor primi burse de merit şi elevii din clasele învăţământului gimnazial, liceal sau profesional – cursuri de zi – care au obţinut locurile I, II sau III la etapele judeţene ale olimpiadelor organizate de Ministerul Educaţiei. Şi în primul, şi în al doilea caz, bursele de merit sunt în cuantum de 25 de lei de elev pe lună. Aleşii au mai votat şi acordarea unui număr de 673 burse de studiu, de câte 35 lei/elev/lună, elevilor din clasele V – VIII care au obţinut media generală de minim 9,00 în semestrul anterior celui care se acordă bursa şi se încadrează prevederile Ordinului, actualizat. Alte 400 burse de studiu, de câte 35 de lei pe lună, vor ajunge la elevii din clasele IX – XII – cursuri de zi, care au obţinut media generală de minim 9,00 în semestrul anterior celui care se acordă bursa şi se încadrează prevederile Ordinului nr. 5.576/2011, actualizat.

Primăria va mai oferi 173 de burse de ajutor social, în cuantum de 35 de lei pe lună, elevilor orfani sau cu probleme grave de sănătate - TBC, diabet, boli maligne, astm bronşic, epilepsie, hepatită cronică, miopie gravă, boli imunologice sau cu handicap locomotor. Vor fi acordate 456 de burse de ajutor social elevilor proveniţi din familii care nu realizează un venit net mediu lunar, pe ultimele 12 luni, pe membru de familie, mai mare de 50% din salariul minim net pe economie şi nici nu deţin terenuri agricole cu o suprafaţă mai mare de 20.000 mp.

Citit 5762 ori Ultima modificare Luni, 09 Aprilie 2012 17:55

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.