Adrian Murariu, calificat în lotul lărgit la internaţionala de Ştiinţele Pământului

Adrian Murariu, calificat în lotul lărgit la internaţionala de Ştiinţele Pământului
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Dintre cei trei candidaţi care au reprezentat Galaţiul la faza naţională a Olimpiadei de Ştiinţele Pământului, doi au obţinut rezultate foarte frumoase. Andrei Florea elev în clasa a XII-a la CNVA s-a clasat al doilea din peste 100 de elevi din toată ţara. Adrian Murariu, deşi este doar în clasa a IX-a (şi a concurat cu elevi de clasele IX-XII) s-a clasat al paisprezecelea şi a fost recompensat cu o menţiune. Deşi în mod normal, Andrei Florea s-a calificat automat în lotul lărgit pentru faza internaţională, conform regulamentului, acesta nu mai are voie să participe, deoarece depăşeşte vârsta de 18 ani. Acelaşi lucru s-a mai întâmplat şi cu alţi trei concurenţi clasaţi pe primele zece locuri. Ca urmare, au fost consideraţi acceptaţi în lotul lărgit, următorii  patru elevi, printre care şi mezinul Adrian Murariu.  

Având în vedere că a candidat cu elevi mult mai mari decât el, la un concurs destul de dificil, cu opt probe, câte una teoretică şi una practică la chimie, biologie, fizică şi geografie, performanţa lui Adrian Murariu este una notabilă. Mai ales că este pentru a doua oară când se califică în lotul lărgit la acest concurs, prima dată fiind în urmă cu doi ani, când era în clasa a VII-a.

Citit 2766 ori Ultima modificare Vineri, 20 Aprilie 2012 20:31

6 comentarii

 • postat de Doru Resmerita, inspector scolar general
  Duminică, 22 Aprilie 2012 17:04
  Felicitari Adrian! Sunt bucuros pentru reusita ta, fiind convins ca este doar inceputul unei cariere stiintifice remarcabile.
  0
  0
  Raportează
 • postat de profesor
  Duminică, 22 Aprilie 2012 12:34
  Felicitari lui Adrian si parintilor lui care se straduiesc sa faca ceva mai mult decat ce se face la scoala! El este bun si la chimie si poate un olimpic international pentru Galati!
  0
  0
  Raportează
 • postat de pentru gigaflops
  Duminică, 22 Aprilie 2012 11:23
  In sfarsit se pare ca si la Galati exista, pe undeva, un centru de excelenta! La Iasi, Bucuresti si Constanta exista un astfel de centru care sa ofere o pregatire de performanta celor care merg la aceste concursuri! De aceea, cele mai multe premii iau drumul colegiilor din Iasi, Bucuresti, Cluj si Constanta Pe vremuri s-a incercat si la noi -dar a fost numita o persoana care nu avea nici in clin nici in maneca cu performanta !
  Iata deci de ce, in ultima vreme, la Galati ajung din ce in ce mai putine premii! I
  0
  0
  Raportează
 • postat de gigaflops
  Duminică, 22 Aprilie 2012 07:55
  Iata un exemplu din ce in ce mai rar in Romania - cineva care munceste pe branci sa obtinuta rezultate si SA SE MENTINA peste ani! Felcitari si un sincer BRAVO! La mai mare!
  0
  0
  Raportează
 • postat de o mamica
  Sâmbătă, 21 Aprilie 2012 23:36
  felicitari Adrian! si mult succes in continuare!
  0
  0
  Raportează
 • postat de Andra
  Sâmbătă, 21 Aprilie 2012 20:26
  Felicitari copilului! Se pare ca efortul sustinut si seriozitatea cu care se pregateste de atatia ani, dau roade! Iata un exemplu de sarguinta! Bravo lui si mult succes in continuare! Scoala galateana are cu ce se mandri!
  0
  0
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.