48 de lucrări ştiinţifice de actualitate

48 de lucrări ştiinţifice de actualitate
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

 

Cea de-a patra ediţie a Conferinţei internaţionale "Educaţie, cercetare şi progres în mileniul III", începută ieri, la Galaţi, se va încheia astăzi. Organizat de Facultatea de Ştiinţe Juridice, Sociale şi Politice din cadrul Universităţii „Dunărea de Jos” Galaţi şi Universitatea de Stat „B.P.Hasdeu” din Cahul, Republica Moldova, evenimentul reuneşte invitaţi de la 12 universităţi din ţară şi din străinătate care prezintă 48 de lucrări ştiinţifice, structurate pe două secţiuni: Drept şi, respectiv, Administraţie publică şi studii regionale. Facultatea gălăţeană este membră cu drepturi depline în Reţeaua Institutelor şi Şcolilor de Administraţie Publică din Centrul şi Estul Europei.

La deschidere, decanul Florin Tudor a anunţat temele majore la care şi-au propus să răspundă lucrările din acest an: Continuarea reformei justiţiei, prin apariţia noilor coduri (la prima secţiune a conferinţei), respectiv Administraţia publică şi eficienţa sistemului administrativ (la cea de-a doua).

S-a vorbit despre nevoia de conlucrare ştiinţifică în plan regional transfrontalier cu universităţile din Republica Moldova şi Ucraina, au fost discutate teme de actualitate, cum ar fi: reformarea funcţiei publice în Republica Moldova, aspectele sociale şi economice ale migraţiei transfrontaliere, nevoia de adaptare a programelor de finanţare comună.

Prof. dr. Sergiu Cornea, prorectorul Universităţii din Cahul, a accentuat faptul că „reformele ar merge mult mai bine, dacă practicienii măcar ar răsfoi rezultatele cercetărilor prezentate în astfel de conferinţe”, iar prof. dr. Romeo Ionescu, de la Universitatea „Danubius”, a rezumat simplu şi eficient: „Dacă un sistem nu-l putem schimba, măcar să obţinem maximum de beneficii din el”.

Citit 2169 ori Ultima modificare Vineri, 20 Aprilie 2012 20:14

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.