Se anunţă un nou dezastru la bacalaureat!

Se anunţă un nou dezastru la bacalaureat!

Foto: Bogdan Codrescu
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
15 comentarii

* În cinci şcoli generale, niciun elev nu a reuşit să ia notă peste 5 la simulare la evaluare naţională * De aceeaşi „performanţă” au fost capabili şi elevii de la Grupul Şcolar Tudor Vladimirescu *  Alte 12 unităţi de învăţământ liceal şi gimnazial au avut o promovabilitate între 1 şi 9,9 la sută *

Istoria pare să se repete şi anul acesta la bacalaureat. La simularea probei la matematică, Gupul Şcolar din Tudor Vladimirescu a avut promovabilitate de zero la sută, în timp ce în alte şapte grupuri şcolare din judeţ s-a situat între 1 şi 9,9 la sută. În această situaţie se înscriu Colegiul „Aurel Vlaicu” (Metalurgic), Grupul Şcolar „Ov. Caledoniu”, Colegiul „Paul Dimo” (Energetic), Colegiul „Traian Vuia” (Auto), Grupul Şcolar de Marină, Colegiul „Elena Doamna” şi Grupul Şcolar din Tg. Bujor. Nici în alte unităţi de învăţământ situaţia nu este mai bună. În jumătate dintre liceele gălăţene se înregistrează o promovabilitate sub 50 la sută.

Simularea dezastrului
„La liceele teoretice notele sunt ceva mai mari, procentul general de promovare fiind peste 60 la sută. Situaţia este critică la grupurile şcolare unde mai puţin de 20 la sută dintre elevi au luat notă de trecere”, spune inspectoarea de matematică Viorica Bujor.

Inspectorul general-adjunct, Onuţ Atanasiu susţine că elevii ar trebui să pună mâna pe carte, mai ales că şi anul trecut la simulare rezultatele au fost foarte slabe, iar cele de la sesiunea de la bacalaureat nu s-au îmbunătăţit.     

10 pentru un elev de la „Radu Negru”
Există şi licee unde peste 90 la sută dintre elevi au luat peste 5.00: CNVA, CNMK şi Pedagogic.  Dar şi elevi care, în ciuda promovabilităţii scăzute pe liceu, au obţinut rezultate foarte frumoase. De exemplu, elevul basarabean Nicolae Cudlenco de la „Radu Negru” a obţinut 10 curat la simularea la matematică. „Faptul că acest elev a obţinut o notă aşa de mare este un mesaj pentru colegii săi că pot, dacă învaţă, să promoveze măcar examenul”, spune profesoara sa, Vişilina Guiţă. 

10 gimnazii cu promovare sub 10 la sută
Nici la simularea la evaluare naţională situaţia nu este mai bună. În urban promovabilitatea e de peste 60 la sută, în timp ce elevii din rural abia au reuşit să treacă de 30 la sută. Sunt cinci unităţi de învăţământ în care nici un elev nu a reuşit să ia măcar 5.00: Şcoala  Nr. 15 Galaţi, Şcoala Nr. 4 Tecuci, Şcoala Nr. 3 Iveşti, Şcoala Băneasa şi Şcoala Frumuşiţa. Acestora li se adaugă alte cinci unităţi unde procentul se încadrează între 1 şi 9 la sută. La polul opus se află CNVA, „Spiru Haret” şi Pedagogic, cu promovabillitate de 100 la sută.

„La CNVA, toţi elevii au luat la simularea la evaluare naţională note peeste 8, iar zece dintre ei au atins nota maximă”, mai spune inspectoarea de matematică.

Citit 4967 ori Ultima modificare Sâmbătă, 05 Mai 2012 00:03

15 comentarii

 • postat de patcu Duminică, 17 Iunie 2012 20:09 Link la comentariu
  0
  0

  ;p

  Raportează
 • postat de alin Duminică, 06 Mai 2012 19:16 Link la comentariu
  0
  0

  @elev : asa este, mare om, domnul bancila, super profesionisi si baiat de mare caracter....are metoda...m-a pregatit si pe mine acum vreo 10 ani...nu era profesorul meu, eu eram la un colegiu national atunci.....ce mai trece vremea.......problema e ca astia se duc si te apuca groaza când vezi cine vine din urma...

  Raportează
 • postat de DinuSongocu Duminică, 06 Mai 2012 12:10 Link la comentariu
  0
  0

  Ceausescu a fost un PATRIOT cizmar si analfabet si cum i-l parafraza cititorul de mai sus a spus o maxima frumoasa, ca era din gura lui sau i-o suflase altul e alta poveste.
  Acum avem un marinar care nu tine decat cu viitorul bun al urmasilor familionului lui si cancerului creat in jur!
  Vin alltii care promit lapte si miere, si ne dau prafuri in ochi sunt plini de facultati si de diplome oxfordiene si standfordine si NE INCALZESC CU CEVA???!!! NU ! NU DAU O CEAPA DEGERATA PE NOI CA POPOR!
  De ce?... De mere mamaie de mere...
  Nu mai amintesc de oras, e prapad... un prieten a vrut sa se angajeze la voi la ziar ptr ~10mil si i-ati dat flit, lasand loc unei pile ruda cu unul dintre angajati.... CUM DRACU SA MERAGA LUCRURILE IN TARA ASTA??!!!!

  Raportează
 • postat de elev Duminică, 06 Mai 2012 11:32 Link la comentariu
  0
  0

  Profesoara Dragutu A nu mai face fata datorita varstei. Din punct de vedere fizic face eforturi cand scrie avand si probleme de vedere. Se abate la clasa adesea de la subiect vorbind despre tot felul de alte lucruri, ca pensionarii si uite asa trece ora ! Ideile pe care le sustine sunt depasite iar sistemul de evaluare este alterat. Toti elevii de la clasa a VIII-a regreta ca nu mai fac matematica cu domnul Bancila. Vor fi mari emotii la testarea nationala la aceasta materie!

  Raportează
 • postat de IO DASCALUL ROMAN Duminică, 06 Mai 2012 02:06 Link la comentariu
  0
  0

  Nu va faceti griji, dragilor! Daca se aplica "inventia" lui Resmi cu camerele video (bine ca nu se mai fraudeaza!), chiar nu mai trece niciun elev! Macar atat a facut si el ceva bun sau a fost din greseala? Asadar, puneti mana pe carte, dragi elevi, iar dumneavoastra, stimati parinti, mai supravegheati-i cu mai multa atentie si atunci nu va mai trebui sa-si puna nimeni intrebari ! Va doresc succes! Eu, unul care am dat bacalaureat scris si oral la sapte discipline de invatamant, plus cinci ani de universitate! Ca asa erau timpurile pe atunci! Se invata carte, fara etnobotanice, povestiri despre "dive" (?!?) = Moni, Tonciu, Bote si altele asemenea! Sau trebuia sau scriu "altii" asemena? Asa ca SPOR LA INVATATURA!

  Raportează
 • postat de parinte Sâmbătă, 05 Mai 2012 18:56 Link la comentariu
  0
  0

  oare de ce rezultatele foarte slabe sunt la liceele tehnice? cine-mi poate spune?

  Raportează
 • postat de parinte Sâmbătă, 05 Mai 2012 17:16 Link la comentariu
  0
  0

  Sa nu va suparati, dar eu cred ca nu e vorba de un dezastru ci de o realitate pe care trebuie sa o acceptam desi nu e tocmai usor. In tarile Europene cei care sustin si trec examenul de bac reprezinta un procent mediu de 60%.Acesti absolventi sunt mai apoi riguros triati in institutiile de invatamant superior si doar 40% din cei 60% vor fi absolventi de facultate in final .Pentru ceilalti exista insa alternative pentru a se putea integra in societate si a avea o existenta decenta, daca sunt seriosi si nu viseaza doar la ajutorul social, generos, e drept, in unele societati dezvoltate. Nu ne mai putem amagi cu rezultate false care nu fac decat sa devalorizeze continuu diplomele obtinute.Daca nu stii sa scrii, sa socotesti dar reusesti sa obtii o diploma de licenta inseamna ca ceva nu este in regula .Este si acesta motivul pentru care exista o inflatie de diplome, de falsi profesionisti in diverse domenii si implicit de o multime de absolventi someri.Ce e revoltator este ca cei care reusesc pana la urma sa termine facultati , adevarate fabrici de diplome si nu de specialisti,se regasesc in posturi ocupate pe pile iar cei valorosi raman someri.Solutia este reasezarea societatii si a nvatamantului pe baze solide, numar de locuri in facultati in functie de nevoile economiei si nu de nevoile de a avea posturi caldute foarte bine platite ale unor profesori.

  Raportează
 • postat de edy Sâmbătă, 05 Mai 2012 11:51 Link la comentariu
  0
  0

  in romania nu-ti mai trebuie studii medii , ca oricum ,oriunde te angajezi salariu este de 600 de ron ,si deja esti umilit , mama noastra este gheaba, patronul iti spune : baga sclavule ! ca un sclav ai fost , si un sclav vei muri.....singura sansa de ati continua studiile sunt cei din P.C.R.( pile cunostiinte si relatii.)si bineinteles si cei care au sprijin financiar. pai dadeau cei de la realitatea intr-un sondaj ca pana in anul 2015 Romania va fi un popor plin cu absolventi de liceu si facultate , dar fara locuri de munca , pai si hai sa ne ducem toti la birou , si munca de jos cine o mai face? un proverb spune : cine are carte are parte . ... ceausescu spunea : invatati , invatati , si iarasi invatati!!!!!

  Raportează
 • postat de ariciul. Sâmbătă, 05 Mai 2012 07:22 Link la comentariu
  0
  0

  la dunare la galati .ia bacul cine vrea cu un leu si cincizeci de bani.se si plimba.vede si dobrogea,si a luat si bacul.

  Raportează
 • postat de parinte Sâmbătă, 05 Mai 2012 07:00 Link la comentariu
  0
  0

  Pai cum sa fie rezultate bune la simulari la gimnaziu? La Sc. 10 inainte de vacanta de Paste cu vreo 3 saptamani a venit la matematica o pensionara la care este permanent galagie la ora. Sa vada Inspectoratul Scolar ce a predat si cat a predat pe caietele elevilor si cum pune notele. Este un elev la clasa a VII-a care nu stie nimic, a fost indisciplinat la mai toate orele dar a carat plase pe la cadre didactice. Si acum surpriza: este evaluat cu intrebari de genul - nu-i asa ca Pamantul este rotund? Cat fac 2+2? si elevul spune 9! iar profesoara: bravo copilas, esti foarte creativ!!! Nota 8! Toata clasa s-a revoltat, dar pace... S-a discutat la toate sedintele cu parintii despre problemele de indisciplina ridicate de elevii slabi la invatatura din aceasta clasa si s-a sperat ca profesorii vor fi fermi. Sunt elevi corigenti la 4-5 materii. Dar se pare ca la promovabilitate lucrurile stau altfel; sa fie oare efectul sacoselor?!? Elevii buni la invatatura au de suferit primii deoarece de multe ori profesorii sunt nevoiti sa-si opreasca activitatea tocmai din cauza actelor de indisciplina. Macar pentru la anul, cand vor fi a VIII-a, clasa sa fie curatata de astfel de elevi! Redati dreptul la educatie elevilor buni la invatatura din aceasta clasa!

  Raportează
 • postat de Tony Sâmbătă, 05 Mai 2012 01:38 Link la comentariu
  0
  0

  Ce mai atata .Bac,,,cand puteti trece cu ...pluta,,sau cu spaga...sau cu,,fustita scurta..Voi va chinuiti cu bacul...??!!!
  O etnobotanica..trasa in piept adanc ..v-ar ajuta sa treceti ..cu ..bacul ,,,ca prin vis..lol
  Si asa la Romanika..poti sa fii si Enstein ,,tot 400 Eura pe luna .iei...daca esti norocos.
  Vai mama voastra ...la Romanika..elev sau nu.

  Raportează
 • postat de Orasul de la Dunare Vineri, 04 Mai 2012 15:27 Link la comentariu
  0
  0

  Multumesc pentru cenzura hidosului cuvant "P-O-P-U-L-A-T-E"!

  Raportează
 • postat de Orasul de la Dunare Vineri, 04 Mai 2012 15:21 Link la comentariu
  0
  0

  O "coincidenta" senzationala face ca (unele dintre) gimnaziile cu promovabilitate zero sa fie "populate" tocmai de o minoritate "prietenoasa", "cinstita" si "harnica". Probabil e doar un caz clasic de discriminare, nici vorba sa fie ei atat de prost pregatiti!

  Raportează
 • postat de rampampam Vineri, 04 Mai 2012 14:57 Link la comentariu
  0
  0

  Excelent. Este o evolutie fireasca a societatii romanesti. Tragedia insa este cu totul alta. Cei care au peste 8 si 9 se pregatesc cu ardoare sa plece afara. Si apoi e normal, ce dracu sa vorbesti cu coafezele si fierar-betonistii .... niste teorie cuantica ...sau poate nano-tehnologii? Cacat de invatatura ... ca tot mori si la ce ti-a folosit atata carte ...

  Raportează
 • postat de Ex Libirs Vineri, 04 Mai 2012 14:29 Link la comentariu
  0
  0

  Este foarte bine, avem nevoie de muncitori necalificati si sa scapam de ifosele ca nu se accepta o slujba pentru ca vezi doamne avem o diploma ( dar de fapt nu a invatat nimic ).
  E cat se poate de simplu, ori te apuci de invatat ori de muncit.

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.