Se anunţă un nou dezastru la bacalaureat!
Foto: Foto: Bogdan Codrescu

Se anunţă un nou dezastru la bacalaureat!
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* În cinci şcoli generale, niciun elev nu a reuşit să ia notă peste 5 la simulare la evaluare naţională * De aceeaşi „performanţă” au fost capabili şi elevii de la Grupul Şcolar Tudor Vladimirescu *  Alte 12 unităţi de învăţământ liceal şi gimnazial au avut o promovabilitate între 1 şi 9,9 la sută *

Istoria pare să se repete şi anul acesta la bacalaureat. La simularea probei la matematică, Gupul Şcolar din Tudor Vladimirescu a avut promovabilitate de zero la sută, în timp ce în alte şapte grupuri şcolare din judeţ s-a situat între 1 şi 9,9 la sută. În această situaţie se înscriu Colegiul „Aurel Vlaicu” (Metalurgic), Grupul Şcolar „Ov. Caledoniu”, Colegiul „Paul Dimo” (Energetic), Colegiul „Traian Vuia” (Auto), Grupul Şcolar de Marină, Colegiul „Elena Doamna” şi Grupul Şcolar din Tg. Bujor. Nici în alte unităţi de învăţământ situaţia nu este mai bună. În jumătate dintre liceele gălăţene se înregistrează o promovabilitate sub 50 la sută.

Simularea dezastrului

„La liceele teoretice notele sunt ceva mai mari, procentul general de promovare fiind peste 60 la sută. Situaţia este critică la grupurile şcolare unde mai puţin de 20 la sută dintre elevi au luat notă de trecere”, spune inspectoarea de matematică Viorica Bujor.

Inspectorul general-adjunct, Onuţ Atanasiu susţine că elevii ar trebui să pună mâna pe carte, mai ales că şi anul trecut la simulare rezultatele au fost foarte slabe, iar cele de la sesiunea de la bacalaureat nu s-au îmbunătăţit.     

10 pentru un elev de la „Radu Negru”

Există şi licee unde peste 90 la sută dintre elevi au luat peste 5.00: CNVA, CNMK şi Pedagogic.  Dar şi elevi care, în ciuda promovabilităţii scăzute pe liceu, au obţinut rezultate foarte frumoase. De exemplu, elevul basarabean Nicolae Cudlenco de la „Radu Negru” a obţinut 10 curat la simularea la matematică. „Faptul că acest elev a obţinut o notă aşa de mare este un mesaj pentru colegii săi că pot, dacă învaţă, să promoveze măcar examenul”, spune profesoara sa, Vişilina Guiţă. 

10 gimnazii cu promovare sub 10 la sută

Nici la simularea la evaluare naţională situaţia nu este mai bună. În urban promovabilitatea e de peste 60 la sută, în timp ce elevii din rural abia au reuşit să treacă de 30 la sută. Sunt cinci unităţi de învăţământ în care nici un elev nu a reuşit să ia măcar 5.00: Şcoala  Nr. 15 Galaţi, Şcoala Nr. 4 Tecuci, Şcoala Nr. 3 Iveşti, Şcoala Băneasa şi Şcoala Frumuşiţa. Acestora li se adaugă alte cinci unităţi unde procentul se încadrează între 1 şi 9 la sută. La polul opus se află CNVA, „Spiru Haret” şi Pedagogic, cu promovabillitate de 100 la sută.

„La CNVA, toţi elevii au luat la simularea la evaluare naţională note peeste 8, iar zece dintre ei au atins nota maximă”, mai spune inspectoarea de matematică.

Citit 5342 ori Ultima modificare Sâmbătă, 05 Mai 2012 00:03

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.