Mihai Răcoreanu a câştigat aur la Olimpiada de Astronomie

Mihai Răcoreanu a câştigat aur la Olimpiada de Astronomie
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Mihai Răcoreanu este unul dintre cei doi elevi români care au obţinut medalie de aur la Olimpiada de Astronomie şi Astrofizică ce s-a desfăşurat la Rio de Janeiro, în Brazilia. Olimpicul recunoaşte că performanţa de acum a venit în mod firesc, ca urmare a rezultatelor de anul trecut, când tânărul a câştigat nu mai puţin de patru medalii la concursurile internaţionale: două de aur, una de argint şi una de bronz.

Mihai a absolvit anul acesta CNVA-ul şi a fost considerat admis la Universitatea din Oxford, încă dinainte de finalizarea cursurilor liceale, în baza rezultatelor de excepţie la concursurile de fizică şi astronomie. Ca urmare, anul acesta ar fi putut să se bucure liniştit de vacanţă, dar nu l-a lăsat inima.

„Deşi am fost selectat în loturile lărgite şi la fizică şi la astronomie, am fost nevoit să aleg doar o singură disciplină. Am ales Astronomia, deoarece faza internaţională s-a desfăşurat în Brazilia, iar eu îmi doream foarte mult să văd această ţară. A fost o experienţă deosebită. Brazilia e cu totul altă lume. Oamenii sunt foarte relaxaţi şi deschişi la minte. Până acum îmi doream să locuiesc la Paris, dar Rio de Janeiro l-a detronat. M-am simţit aici ca acasă”, mărturiseşte Mihai.

În timp ce Guvernul şi Ministerul Educaţiei se scarpină în cap şi nu găsesc fonduri pentru premierea olimpicilor la fazele internaţionale, tinerii continuă să aducă medalii valoroase pentru România. Şi pentru că în propria ţară parcă nu mai este loc pentru ei, se grăbesc să plece oriunde în lume, pentru a-şi putea urma destinul de excepţie. Mihai Răcoreanu va ajunge în curând la Oxford, de unde vom mai auzi despre el, cu siguranţă.

Citit 3899 ori Ultima modificare Joi, 16 August 2012 17:36

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.