Responsabilitate asumată: Tânăr în Cetatea Apostolului Andrei

Responsabilitate asumată: Tânăr în Cetatea Apostolului Andrei
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

A XX-a Sărbătoare a Sfântului Apostol Andrei de la Galaţi a adunat la Dunărea de Jos mulţi pelerini de la noi, dar şi din alte judeţe. În contextul Sărbătorilor Andreiene de la Seminarul Teologic „Sfântul Apostol Andrei”, am încercat să aflăm ce înseamnă să fii tânăr în Cetatea Apostolului Andrei?

Şansă de a ne cunoaşte trecutul

„E o şansă pentru noi de a ne cunoaşte mai bine rădăcinile. Cred că în fiecare om există dorinţa de a afla de unde vine şi unde se duce. Care este scopul vieţii aici pe pământ? Noi venim din istorie, o istorie de două milenii şi ne îndreptăm spre veşnicie”, mărturiseşte Antonia Verenca, elevă în clasa a XII-a, CNMK.

Implicare şi dragoste pentru celălalt

„În anii de seminar, am învăţat că este o şansă să mergi pe urmele Sfântului Apostol Andrei, dar este şi o responsabilitate asumată. Pentru mine înseamnă implicare, dorinţa de a te pune mereu în slujba celuilalt”, ne-a zis Ionuţ Nicuşor Popa, clasa a XII-a S, Seminarul Teologic „Sf. Apostol Andrei” Galaţi.

Să ne deschidem inimile

„Este un prilej de a ne apropia mai mult de valorile tradiţionale şi de a ne deschide inimile unii către alţii”, ne-a spus Ştefania Enache, CNMK, clasa a XII-a.

"Onoare şi asumare"

„A fi urmaş al Apostolului Andrei înseamnă a fi demn de misiunea aceasta care nu este una oarecare. Pentru mine este o onoare şi o asumare, o cruce pe care mă rog la Dumnezeu să o duc cu responsabilitate în lumea aceasta desacralizată şi înclinată spre lucruri fără consistenţă”, ne-a spus Vlăduţ Gheorghe, elev al Seminarului Teologic „Nifon Mitropolitul” Bucureşti.

Citit 1368 ori Ultima modificare Vineri, 30 Noiembrie 2012 16:15

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.