Premieră pentru Galaţi! Diplome de bac obţinute cu şpagă, anulate de instanţă

Premieră pentru Galaţi! Diplome de bac obţinute cu şpagă, anulate de instanţă

Foto: Bogdan Codrescu
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)
41 comentarii

Tribunalul Galaţi a decis condamnarea fostului director de la „Dunărea”, Ion Viorel, şi a fostei inspectoare Camelia Negoiţă - implicaţi în „Afacerea curcan şi caş la bacalaureat”, despre care VL a relatat anul trecut în paginile sale * Doi candidaţi la bacalaureat care au mituit comisia s-au ales cu tezele la matematică anulate, dar şi cu diplomele de la bacalaureat * În jocul traficului de influenţă şi al ilegalităţilor de la bacalaureat apar nume ale altor angajaţi de la ISJ, secretara şi contabilul-şef de atunci şi fostul primar al comunei Tudor Vladimirescu


Fostul director-adjunct al Liceului Teoretic „Dunărea”, Ion Viorel, a fost condamnat la cinci luni închisoare cu suspendare pentru trafic de influenţă la bacalaureatul din 2010. Camelia Negoiţă, fosta inspectoare de fizică, a fost şi ea condamnată pentru luare de mită, cu un an de închisoare, cu suspendare, dar şi cu interzicerea dreptului de a profesa timp de doi ani. Precizăm că decizia Tribunalului mai are de trecut de încă două instanţe.
Despre acest caz de fraudare a bacalaureatului ziarul nostru a mai scris în materialul „Afacerea curcan şi caş la bacalaureat”, în care arătam că procurorii DNA Galaţi îi acuzau pe cei doi profesori de trafic de influenţă şi luare de mită. Conform datelor din dosar, sumele primite de aceştia pentru a facilita promovarea frauduloasă a bacalaureatului pentru patru candidaţi se ridică la 900 de euro, 2.000 de lei şi produse alimentare, respectiv curcan şi caş.

Cei  care au dat mită, pedepsiţi
Mai mult decât atât, judecătorii au cerut şi anularea tezelor la matematică pentru doi dintre candidaţii care au încercat să cumpere notele la bacalaureat. Este vorba despre Marius Sorin Sănduc, absolvent al Liceului Teoretic „Mircea Eliade” (fostul Grup Şcolar „Asachi”), profil matematică-informatică şi pentru Mihai V. Neamţu, absolvent al Colegiului Tehnic „Paul Dimo”, specializarea tehnician în automatizări. Totodată, instanţa a dispus anularea diplomelor lor de bacalaureat. Directorii celor două unităţi de învăţământ ne-au confirmat faptul că li s-a cerut de către Tribunal câte o copie a diplomelor respective, dar ne-au spus că nu ştiu nimic mai mult. Decizia nu a fost deocamdată pusă în practică, deoarece este atacabilă. Oricum, ne-am interesat la secretariatul Inspectoratului Şcolar Judeţean şi am aflat că este pentru prima dată când o instanţă decide anularea unor diplome de bacalaureat la Galaţi, deşi mai este pe rol şi un alt proces de fraudă la bacalaureat, unde sunt inculpaţi 11 elevi. 

„Va fi eliminat de la facultate”
Conform informaţiilor de pe site-ul Universităţii „Dunărea de jos”, Marius Sănduc este student cu taxă al Facultăţii de Automatică, Calculatoare, Inginerie Electrică şi Electronică încă din anul 2011. De la rectorul Iulian Bârsan am aflat că, imediat ce va primi o decizie a instanţei, studentul respectiv va fi eliminat: „Nu contează că este student cu taxă, el va fi eliminat, pentru că nu putem avea studenţi fără diplomă de bacalaureat. El va fi nevoit să susţină din nou bacalaureatul”. Rectorul nu ne-a putut spune însă dacă Marius Sănduc va primi banii pe taxă înapoi sau dacă după susţinerea bacalaureatului va fi reînmatriculat în anul în care a fost exmatriculat sau va trebui să dea iar admitere. „Nu ne-am mai întâlnit cu o asemenea situaţie. Vom vedea la momentul oportun ce este de făcut”, a mai precizat Iulian Bârsan.   

Semne pe teza de matematică
Ion Viorel şi-a schimbat de mai multe ori declaraţiile în timpul cercetărilor. În primă instanţă nu a recunoscut nimic, după care a povestit cum s-au întâmplat lucrurile. Printre altele, Ion Viorel susţine că în a doua sesiune de bacalaureat a primit prin intermediul fostului primar al comunei Tudor Vladimirescu – Gheorghe Costel - 2.000 de lei, un curcan şi un caş, pentru a interveni ca Marius Sănduc să obţină notă de trecere la examenul de matematică. Fostul director-adjunct de la „Dunărea” a povestit şi strategia pe care a aplicat-o: i-a transmis candidatului ca pe prima pagină a tezei la matematică să facă un semn pentru identificare, formula matematică tgx=sinx/cosx. 
De la Vasile Neamţu – tatăl lui Mihai Neamţu, profesorul de matematică recunoaşte că a primit 500 de euro pe care i-a dat mai departe fostei inspectoare de fizică, profesoara Camelia Negoiţă, aceasta fiind preşedinta comisiei de bacalaureat la centrul de evaluare de la Colegiul „Cuza”, unde se corecta teza lui Neamţu. Contactată telefonic, fosta inspectoare susţine că nu este mulţumită de sentinţă şi că a atacat deja decizia Tribunalului.

Alţi doi angajaţi ISJ implicaţi în scandal
Ion Viorel mai declară: „Am pretins suma de 400 de euro de la martora – denunţătoare Cornelia Felea – secretara ISJ, promiţându-i că prin intervenţiile mele un candidat al cărui nume nu a putut fi identificat va promova examenul cu o notă de peste 6,00 cât avea nevoie”. Pare ciudat că Ion Viorel susţine că nu-şi mai aminteşte numele candidatului, deşi ştie cu siguranţă că acesta a promovat examenul.
De altfel, profesorul a „uitat” şi cum se cheamă alt candidat, pentru care a intervenit la cererea fostului contabil-şef al ISJ, Gheorghe Dumitru, de la care, însă, nu a mai primit ulterior niciun ban, deşi i se promisese că va primi. Ion Viorel a recunoscut că a intervenit pentru patru candidaţi, dar numai doi au fost pedepsiţi cu anularea diplomelor, deoarece profesorul susţine că nu-şi mai aminteşte numele celorlalţi doi.

Ce spune inspectoarea generală
Inspectoarea generală Laura Marin susţine că nu va lua nicio măsură împotriva secretarei Cornelia Felea, întrucât instanţa nu a condamnat-o, deci nu a găsit-o vinovată, la fel şi Gheorghe Dumitru, care nici nu mai lucrează la ISJ, fiind pensionat. În legătură cu anularea celor două diplome, şefa învăţământului gălăţean ne-a spus că nu va întreprinde nimic până când hotărârea instanţei nu e definitivă şi irevocabilă.

Două dosare de fraudă la bacalaureatul din 2010
Tot în 2010, în prima sesiune a izbucnit un alt scandal legat de fraudarea examenelor. În dosarul  respectiv sunt inculpaţi Maria Elena Onu, fostă inspectoare de fizică şi consilier ministerial, cunoscuta profesoară de limba română de la CNVA, Mariana Lazanu,  alte patru cadre didactice şi 11 elevi. Deşi acest dosar a ajuns mai repede pe masa judecătorilor, aceştia nu au dat încă o soluţie, următorul termen fiind săptămâna viitoare.


Citit 12714 ori Ultima modificare Vineri, 22 Februarie 2013 16:30

41 comentarii

 • postat de legist cu diploma Vineri, 08 Martie 2013 22:04 Link la comentariu
  0
  1

  da,da...un caz concret ...bac 2002,liceul metalurgic...unei eleve,care se tot chinuia sa termine liceul,dupa ce a repetat -o pe a 10-a de 3 ori,la bac i s-au marit aproape toate notele ,ca sa-i iasa un 6 chior...ideea e ca lua numai de-alde 2,3 si 4...deci mita trebuia sa fie pe masura,ca sa ajunga la un 5 ,6...asa ca practica e veche...pe atunci,toata afacerea a costat in jur de 500 de euro,plus mese intinse la comisie...acum ,acea eleva retardata ,e o doamna,cu studii superioare,cu un sot a carei meserii si pozitii ii ofera multe oportunitati... are un serviciu f bun,caci,a cumparat orice si pe oricine a vrut sau a avut nevoie...inainte de a face chestii de genul acesta,profii la asta sa se gandeasca:ca ajungem naibii pe mana unor astfel de retardati,care au diverse oportunitati si care ajung medici,asistenti,profesori...fiecare sa se gandeasca la ceea ce se poate inampla in viitor,nu in prezent....

  Raportează
 • postat de pentru Maria Marți, 26 Februarie 2013 21:57 Link la comentariu
  0
  0

  Si cum va obliga, mai exact?

  Raportează
 • postat de maria Marți, 26 Februarie 2013 07:46 Link la comentariu
  0
  0

  La CNMK, profesoara de franceza Mărășescu ne obliga sa facem pregatire acasa la ea si ne cere banii pe 10 sedinte inainte.

  Raportează
 • postat de pentru profesor CNMK Marți, 26 Februarie 2013 00:52 Link la comentariu
  0
  0

  haha!!! prietene, te-a spalat sava pe cap.....ce-ai????

  Raportează
 • postat de BLACKLION Luni, 25 Februarie 2013 17:10 Link la comentariu
  1
  1

  Oare mai putem pune intrebari sau sugestii cand stim toti ce profesori sunt in sistemul invatamantului romanesc? Multi sunt dexacsati sexual sau chiar pedofili. Se pare ca religia si invatamantul o iau razna pe deal in jos :) . Toti vorbiti aici de partide si politicieni dar nici unul nu se gandeste cu adevarat la problemele invatamantului din Galati sa spunem. Nepotismele si spaga se amesteca cu politicul si binenteles mica mafie profesorala. Exista la nivelul conducerii Galatiului multi oameni care pur si simplu fac exact invers fata de ce ar trebui facut. Dovezi sunt peste tot si inca mai apar pentru ca ei sunt prea dobitoci ca sa inteleaga unde si cand ar trebui sa se opreasca. Din cate stiu USL are acolo o pepiniera de viitoare fete de distractie pe care anumiti profesori in ghilimele le pregatesc pentru marile petreceri ale sefilor sau baronilor pe care ii servesc. Aduceti solutii bune si incetati vaicarelile de homeopatici efemeri ca nu va alegeti decat cu jalnice postari . Restul se strange fila cu fila iar cei care se cred acum puternici vor cadea . Mlastina inconstientei umane poate inghitii si pe cel care se crede elefant. Fiti reali si dovediti demnitate.

  Raportează
 • postat de profesor CNMK Luni, 25 Februarie 2013 15:25 Link la comentariu
  0
  0

  Domnul Sava de la CNMK e printre cei mai corecti directori din Galati, in mod sigur nu s-ar cobori la aranjamente la BAC.
  Deci nu mai aruncati cu noroi doar ca sa va aflati in treaba!

  Raportează
 • postat de ipse Luni, 25 Februarie 2013 14:17 Link la comentariu
  0
  0

  Ioti, mai, ce de-a mai comentatori atotcunoscatori si tari mai ghini graitori! D'apoi toti se pricep la educatie, justitie si treaba asta moderna: management educational: adica cu gospodarirea (tot modern:gestionarea/administrarea) invataturii de carte! Din ceea ce ziceti cu totii de pe aici ies la suprafata multe! Si astea-s vechi de cand se inventa invatatura de carte! Asa ca mare galceava in aprigul targ al Galatilor! Dreptu-i: apoi, daca trebuie sa se faca treaba, pai sa se faca! Iar daca-i tradare, d'apoi s-o stim si noi! Pai cum, cucoana aia cica-i buna, si ia un an de inchisoare (cu suspendare, dreptu-i!), iar ala care a umblat cu banii pentru mai multi elevi ( de care cica nu mai are acu' tinere de minte) ia numa' cinci luni cu suspendare? Si nici nu i se mai da posibilitatea sa castige o paine! Da' pe la scoala de ce nu se duce? De ce dispare, cum se zice popular, ca magaru-n ceata? Mai bea omu', da' nici asa incat sa nu se tezeasca zile-n sir! Si ce daca-i fra'su' mare vice la pdl? Dreptatea nu-i una pentru toti? E doar de partea pdl-ului?

  Raportează
 • postat de dreptatea Luni, 25 Februarie 2013 00:44 Link la comentariu
  0
  0

  haha.....ce mici copii sunteti voi, cei de la presa....nu stiti NIMIC din ce se intampla la examenele de bacalaureat. 90% din cei din comisii primesc bani pentru a creste notele, indiferent ca vorbim aici in cazul liceelor mai slabe de la 4 la 5 sau al liceelor de elita de la 9 la 10. putem incepe lista cu SAVA de la CNMK si putem continua cu mai toti directorii de licee din Galati si conducerea ISJ. NU STITI NICI 1%!!!

  Raportează
 • postat de profesoru furios Duminică, 24 Februarie 2013 22:36 Link la comentariu
  0
  0

  Breeee, da' care-i tgreaba? Ce v-ati incins asa de tare? Tare-i mai tineti partea betivanului! ;)) Hic, sa traiti! Da' ce merite profesionale mai are asta despre care se zice ca nu se duce la scoala sa predea pen'ca sta mai mult beat! Igact cum s-o banuit pana acum: e sustinut de pdl-epre, deci d'al lu' basescu! Asa ca nu scapa nimeni din aceasta poveste decat el! Restul nu-i decat tacere si condamnare pentru cine nu-i de partea lui basescu: il manaca justitia macoveicei pentru o sticla de vodca!
  In rest, protesteaza toti profeorasii putorosei care nu-si fac "docomentilii", nu-si parcurg materia si-i urasc pe aia care sunt chemati sa-i controleze pentru lectiile pe care le fac: elevii, parintii, directorii si inspectorii! Chiar nu va este clar?

  Raportează
 • postat de Pentru @Mihail Duminică, 24 Februarie 2013 14:43 Link la comentariu
  0
  0

  La sesiunile de bacalaureat din 2012 au fost camere de supraveghere in salile de corectura. Nu stiu daca peste tot, dar la Centrul de evaluare de la Auto au fost in prima sesiune. Nimeni nu a indraznit sa caute teze prin seturile colegilor.

  Raportează
 • postat de pt sambata ora 21:02 Duminică, 24 Februarie 2013 12:03 Link la comentariu
  0
  3

  Draga moralist (a), m-ai emotionat pana la fundul...sufletului cu textul tau despre munca directorilor in scoli ca sa-si tina posturile,chiar daca au ajuns acolo pe nemerit,cum saracii se confrunta cu porti "rupte" de catre profesorii care si-au incheiat programul fara sa-i mai intereseze comunitatea si sa mai faca tot felul de tampenii care sa adauge punctaje saracilor directori care staaaaaaaaaaaaau in scoli,cum nenorocitii de profesori nu-si completeaza documentele scolare,nu fac nimic saracii idioti pentru sefuleti,ca nu-i duce capul,ori stau blegii sa-si faca lectiile pt a doua zi,ca prostii,ca sa mai vina elevii la scoala;drept e ca sunt si unii luminati la craniu care fac hartii, fac dosare,rad cand rade seful, se-ncrunta si tipa cand seful n-a dormit bine,dau meditatii sa tina scoala,ca ceilalti,nemernicii nimic nu fac,ba mai si gandesc cateodata sau,Doamne fereste exprima ce gandesc;ma caiesc si ma flagelez,mai draga,ca,uite,a trebuit sa vii tu si sa ma ajuti sa pricep rostul lumii.Da,ai dreptate,sa vina Tepes sa dea foc la puscarie si la casa de nebuni!

  Raportează
 • postat de @Mihail Duminică, 24 Februarie 2013 11:53 Link la comentariu
  0
  2

  Stimate domn, vad ca iti este foarte usor sa minimalizezi ce au facut cei doi. Intr-adevar, poate ca 500 de euro spaga nu-i o suma foarte mare. Dar, e ceva ce scapa multor "analisti" de pe aici:
  Aveti cumva impresia ca cei doi erau la prima fapta de acest gen?? Cate din astea or mai fi facut fara sa fie prinsi? Poate fac astfel de treburi de 10 ani, de 20 de ani. Atunci dimensiunea fenomenului capata o cu totul alta amploare!
  Si in afara de suma mica sau mare care s-a luat drept spaga, ramane problema moralitatii, cum spunea si un antevorbitor: unii isi tocesc coatele pe birou invatand ptr bac, si cand vad ca altii isi luau diploma cu cateva sute de euro, ce senzatie au?
  Si s-a mai spus un lucru pe aici, care dovedeste putin ca cei doi erau sau se credeau experimentati in astfel de "afaceri". Deci treburile se intamplau in august 2010, in conditiile in care in iulie 2010, deci cu o luna inainte, alti profesori de la CNVA fusesera chiar retinuti pentru chestii identice! Deci nu aveau nicio jena si nicio teama de a fi prinsi. Ori asta e profil de infractor, nu de profesor.
  Apoi, a mai mentionat cineva cum ca acesti profesori nu ar trebui criticati, deoarece au luat spaga ca mureau de foame. Hai sa fim seriosi. Nu toata lumea in invatamant moare de foame. Doar debutantii si cei cu pana in 10-15 ani vechime au salarii destul de proaste. Restul au peste salariul MEDIU din Romania, iar acestia, unul director, alta inspectoare de ani de zile, plini de gradatii si altele, ajungeau mai mult ca sigur la 2500-3000 de lei. Ast e salariu pentru care sa justifici ca iei spaga ca sa nu mori de foame? Cadem in penibil!
  Ce-i mai aiurea, este ca astfel de lucruri continua sa se faca la bacalaureate, sunt camere in salile unde dau elevii examene, dar in salile unde se corecteaza NU sunt camere, si se cauta si acum semne pe lucrari, se maresc note, se paseaza plicuri cu bani, etc.
  Sustin introducerea de camere video si in salile unde corecteaza profesorii tezele! Acum sunt doar in sala unde e comisia.

  Raportează
 • postat de alex Duminică, 24 Februarie 2013 11:23 Link la comentariu
  0
  1

  ion viorel este fratele lui ION DUMITRU primvicepresedinte la pdl galati (fost consilier si finul lui cezar preda), promovat de resmerita in fc de director ia spaga. ion dumitru a aparut acum 2 zile cu reru , asta ia spaga ... .no comment....

  Raportează
 • postat de MIHAIL Duminică, 24 Februarie 2013 11:09 Link la comentariu
  0
  1

  Revin sa fac o precizare,pentru a nu fi inteles gresit :daca LEGEA ar fi fost respectata cu SFINTENIE in Romania ,cei doi profesori,la cat de mintosi ii stiu nu s-ar fi hazardat in astfel de situatii atat de riscante pentru viitorul lor si lumea ar fi fost astazi mult mai cinstita !!!Ma intreb cu naivitate,de ce la nemti ,de exemplu astfel de situatii nu sunt nici pe departe atat de frecvente !!!Si nemtii,tot oameni sunt ,dar alltul este nivelul de educatia si de cultura al acestui neam de toata lauda ,altele sunt convingerile lor intr-o lume in care respectul fata de LEGE si ORDINE PRIMEAZA!!!

  Raportează
 • postat de MIHAIL Duminică, 24 Februarie 2013 11:01 Link la comentariu
  0
  0

  Pestele de la cap se-mpute,asta se stie de cand e lumea!!!Din pacate ,societatea romaneasca este cuprinsa in totalitate de boala coruptiei,aceasta fiind tolerata,in varii situatii, chiar de cei care au facut asa LEGILE!!!Sa dau un singur exemplu:Adraian Nastase,condamnat pentru coruptie ,iese maine poimaine din puscarie dar RAMANE CU CE A FURAT,suficienti bani ca sa-p scape de griji materiale familia pe cel putin 2-3 generatii de aici inainte !!!LEGEA este prea permisiva;in China ,statul care ne uimeste cu ritmul fascinant de dezvoltare MAREA CORUPTIE se pedepseste pana la cel mai inalt nivel pe STADION ,CU UN GLONT IN CEAFA PENTRU HOTII DE ANVERGURA !!!LA NOI,CEI CARE AU BANI SI RELATII,pun si avocati isteti,capabili prin hachitele avocatesti sa eludeze legea siuneori nu numai ca scapa dar apoi dau in judecata statul cerand milioaqne de euro daune si culmea,si castiga acesti bani ,pe seama noastra ,ca dam banii statului!!!Intamplator ,i-am cunoscut de-a lungul anilor pe cei doi profesori ,imi erau simpatici amandoi ,cred ca de atunci insa s-au schimbat si multi nu si-au dat seama !!!Daca as fi avocat(si voi regreta toata viata ca nu am facut-o ,ca am avut aceasta posibilitate, dar am fost sfatuit de un dascal universitar eminet sa ma fac profesor!!! ) as pleda pentru cei doi in primul rand sustinad ca ei nu sunt decat exemple jalnice si de mica importanta fata de JAFUL COMIS DE MARII CORUPTI CARE AU DISTRUS ROMANIA IN ANII MULT LAUDATEI SI DEMAGOGICEI DEMOCRATII!!!SA FIE LEGEA LEGE PENTRU TOTI SI ATUNCI ,OAMENI CA CEI DOI INCRIMINATI AICI AR FI RAMAS SI PENTRU MINE ,TOT ATAT DE SIMPATICI SI ACUM,CA ATUNCI CAND I-AM CUNOSCUT!!!

  Raportează
 • postat de ptr anonymus Sâmbătă, 23 Februarie 2013 22:35 Link la comentariu
  0
  0

  Iesi ma penibilule si nu ne mai zice noua sa ne potolim. Noi ne pierdem seara aici, dar tu ce faci oare?? Esti destept rau!

  Raportează
 • postat de posteaza pentru posteaza pentru posteaza Sâmbătă, 23 Februarie 2013 22:34 Link la comentariu
  0
  0

  Unde muncesc directorii in scoli?? Directorii doar aplica toate prostiile dictate de ISJ, care la randul lor aplica toate tampeniile visate noaptea de cei din minister.
  Ce munceste un director?? Munca in scoala este a profesorilor cu elevii, la clasa. Nu a directorilor, care freaca profesorii platiti cu 7-10 milioane doar ca sa-si ia ei gradatii si sa ajunga la 25-30 de milioane.

  Raportează
 • postat de anonymus Sâmbătă, 23 Februarie 2013 21:31 Link la comentariu
  0
  0

  Bai, fratilor! Ia mai potoliti-va! Pentru articol de ieri va pierdeti seara pe net! Si care-i treaba? O sa se faca recurs, se va vedea despre ce este vorba mai departe, etc, etc! Chiar nu aveti ce face? Dati-va cu presupusul despre cum sa faceti lectii mai bune, mai frumoase, altceva! Cum sa faceti si parintii elevilor sa vina sa se intereseze de copiii lor ( sa vina toti, pana la clasele a XII-a, de exemplu, nu numai cei de la invatamantul primar!) si asa mai departe! Va mancati zilele, serile, varsandu-va veninul pe net! Beti o cana de ceai si, haideti, cititi o carte buna! M-am crucit sa vad un articol cu vreo douazeci de comentarii! Am vrut sa vad ce mai este pe la educatie si acum imi pare rau sa vad acelasi tip de postari "specifice educatiei!
  Noapte buna!

  Raportează
 • postat de Ioane, Ioane, nu toata lumea doarme! Sâmbătă, 23 Februarie 2013 21:14 Link la comentariu
  0
  0

  Eiiii, haaaa, haaaaa! Nu-si aminteste Ion Viorel care erau si ceilalti elevi? De ce? Mai pica si altii pe care i-a "servit"? Da-ti-i ceva sa bea si poate ca isi va aminti! :))))))))))))))))))))))))))))))))))))

  Raportează
 • postat de postat de pentru postat de cel ce semneaza pentru ion Sâmbătă, 23 Februarie 2013 21:02 Link la comentariu
  0
  0

  Frustrari, frustrari si dezbinari intr-o breasla socio-profesionala mult denigrata si hulita de adevaratii frustrati! Toti nestiutorii de carte, politicieni (care, intre fie vorba, mai toti au cate o corigenta la scoala , o restanta prin facultate!), parintii care nu au timp sa-si educe copiii si de multe ori, la randul lor fara prea multa carte! Dar de sapte ani de acasa, de preocuparea parintilor de a-si motiva copiii sa invete carte, controlul parintilor asupra comportamentului propriilor copii nu vorbeste nimeni!
  Ca sa nu mai vorbim de frustrarea profesorilor care doar trec pe la scoala si "rup" poarta la plecare fara sa fie interesati de viata comunitatii educationale din care fac parte! Ca nu au salariul mare? De ce l-ar avea? Ca unii deintre ei ajung directori, pe merit, pe nemerit, dar apoi trebuie sa dovedeasca ca nu sunt degeaba in acele posturi, am inteles. Si raman la scoala si isi fac treaba. Alotfel isi pierd functia. La fel si inspectorii aia, iarasi, foarte mult huliti, ca si directorii. Protesteaza, in general, cei care nu prea isi fac treaba prin scoli, nu au documentele scolare in ordine, nu fac nimic in scoala.
  Despre acel ion viorel nu am auzit nici eu prea multe lucruri bune! Stiu si eu ca este alcoolic, ca lipseste nemotivat de la scoala si ca, de asemenea, este tinut in brate de marii lui prieteni de la pdl. Dar instanta? Justitia este tot a pdl-ului sau a Romaniei? Cat despre doamna in cauza, nu am auzit nicmic de rau pana la acest bacalaureat! Nu o cunosc personal, dar chiar nu am auzit nimic de rau. Deh, o fi fost mai inteligenta si fara aburi de alcool astfel incat sa camufleze mai bine.
  In rest, sa auzim numai de bine!

  Raportează
 • postat de vai samar de elevii galateni Sâmbătă, 23 Februarie 2013 20:36 Link la comentariu
  0
  0

  Cum este posibil ca o femeie, profesoara si mama adevarata si care a muncit o viata intreaga si a facut atatea lucruri bune pentru judetul Galati sa fie condamnata, fie si cu suspendare, din cauza unui betivan, a unui om total neserios? Nu am inteles niciodata de ce nu i s-a desfacut contractul de munca atunci cand a lipsit nemotivat de la serviciu? Fiind prea beat pentru a vedni la scoala, i s-au ascuns aceste lipsuri! De ce? Doar pentru "marea" prietenie cu fostul director adjunct, apoi inspector general adjunct? Ce pile mai are pdl-ul in justitie ca sa loveasca in alta directie pentru a distrage atentia de la pdl-istul betiv si sarlatan? De ce a primit doar cinci luni cu suspendare? Nu a fost el cel care a manuit ("manarit") examenele mana in mana cu fostul contabil sef? Chiar asa de bine se avea Camelia Negoita cu acel contabil sef? Eu nu cred! Si nici nu cred ca ea ar fi luat mita! Astea sunt aranjamente! Trebuie "salvat" un potlogar, un betiv notoriu si condamnat neaparat cineva! Sa vedem ce spun celelalte instante! Poate intre timp Ion Viorel nu va mai bea atat de mult si ii va "reveni" memoria ca sa spuna si despre ceilalti elevi "ajutati"! Chiar ar fi bine sa primeasca ceea ce merita! Si sa se termine odata cu protejarea unui non-profesor! Poate ca-l vedem iarai in comisiile de bacalaureat din acet an scolar! De-a rasu'-plansu'! :)))))))))))))))))))))))) , :((((((((((((((((((((((((((

  Ce vina au elevii de la Dunarea sa-l suporte pe acest om? Dar elevii care sustin examenul de bacalaureat?

  Raportează
 • postat de PENTRU INDIGNAT Sâmbătă, 23 Februarie 2013 19:36 Link la comentariu
  0
  0

  Domnu indignat. Puneti problema total gresit. Probabil ca hotii din primarii, cj-uri si alte institutii au avut profesori ca domnii din articol care le-au facilitat promovarea examenului de bac si astfel au putut ajunge in acele functii.
  De la educatie porneste totul.
  Eu zic altceva , daca profesorii ar fi toti corecti si ar imprima elevilor corectitudinea poate ca in 10 ani am reusi sa ne schimbam macar putini. Dar cand elevul de clasa a 12 stie ca poate trece bacul oferind sume de bani unor profesori corupti, cu siguranta mai tarziu va fura ca in codru. Daca profesorii la care s-a apelat le-ar fi dat una peste ochi acelor elevi care ofereau bani, atunci acestia ar fi cazut bacul si se apucau de munca. Astfel urmeaza niste facultati obscure si maine poimaine vor fi prin primarii sau consilii judetene si vor fura.

  Raportează
 • postat de INDIGNAT Sâmbătă, 23 Februarie 2013 19:06 Link la comentariu
  0
  0

  PANA LA URMA ASA-I CEA MAI MARE PARTE DIN CEI CARE AU POSTAT AU DREPTATE DAR EU VREAU SA SPUN ALTCEVA DE CE NUMAI PROFESORII SUNT URMARITI DE DNA?NU E DE RASUL LUMII CAND AIA POATE DE FOAME AU LUAT SPAGA DAR E DOAR O PICATURA DIN CEEA CE SE FURA IN PRIMARIE SI IN CJ ASTFEL CA TOTI DAR ABSOLUT TOTI DIRECTORII INVART PT EI SI PARTIDE MILIARDE CHIAR FARA CA DNA SA SE SESIZEZE ...AM AJUNS DE RASUL CURCILOR PANA LA URMA PROFESORII SUNT MARII CORUPTI???????????????????????????????????????

  Raportează
 • postat de Suplinitoare pana la pensie Sâmbătă, 23 Februarie 2013 16:56 Link la comentariu
  0
  0

  Asta se intampla intr-un oras in care inspector general a fost cine a fost, unneica nimeni ahtiat dupa functii. Inspectoarea de resurse umane a manarit posturi si a fost trimisa drept recompensa directoare adjuncta la CNVA. Cea de dupa ea a facut acelasi lucru si a fost recompensata tot cu post de directoare, la C Negri. Inspectorul general adjunct a facut si el tot aia si a ajuns din neica nimeni de fizica la Dunarea ditamai profesorul la CNVA. Lui Ion Viorel nu-i ajungeai cu prajina la nas dezi umbla impleticit mai tot timpul, dar era director pus de pedelei, isi schimbase tigaia la mana a doua cu ultimul model de masina si dadea continuitati si titularizari pe ochi frumosi si picioare rasfirate. In timpul asta, profesorii cu state vechi si rezultate la olimpiade, tatici si mamici in fizica, engleza, romana, mate si alte obiecte fundamentale stau pe margine si se uita cu teama, nu ii intreaba nimeni daca nu vor ei sa preia fraiele invatamantului, desi majoritatea galatenilor de la ei au invatat carte. Ba chiar si majoritatea galatenilor din diaspora...

  Raportează
 • postat de Antimeritocratia,,infunda Romania Sâmbătă, 23 Februarie 2013 12:28 Link la comentariu
  0
  0

  Din 90' incoace s-au implementat cu mare succes lipsa de moralitate, de constiinta si de competenta profesionala.Sub umbrela protectoare a unor clanuri universitare si mai ales a combinatiilor politice au aparut ca ciupercile dupa ploaie tot felul de facultati particulare,colegii-fantoma ,invatamant la distanta(distanta de profesionalism),continuari de studii(pentru secretare,femeile de serviciu si paznici,)scoli de arte si meserii(?)si inflatia de masterate,astfel incat azi apar la conducerea diferitelor sectoare din invatamant,industrie ,economie si chiar ministere tot felul de personaje cu CV-uri care mai de care mirobolante-absolventi de facultati obscure , studii (post)doctorale la..... si membri marcanti de partid.Universitatile romanesti la ora actuala, reprezinta o masa critica de mediocritate si excelenta in relativizare.
  Atat timp cat minciuna,spaga,mita ,demagogia,incompetenta crasa ,lipsa de bun-simt sunt oferite ca modele tinerei generatii nu ma mai surprinde nimic.
  Dvs sa fiti elev cum ati reactiona?

  Raportează
 • postat de excludere Sâmbătă, 23 Februarie 2013 10:56 Link la comentariu
  0
  0

  Poate ca la recurs procurorii vor analiza situatia mai bine si vor lua decizia corecta si anume: afara din invatamant. Cum mai poate un profesor care preda materie de bac sa ceara unui elev sa se pregateasca pentru acest examen, cand elevul citeste acest articol in ziar si se gandeste ca in timp ce el isi roade coatele pe birou invatand, alt coleg se distreaza si la vara scoate niste sute de euro , le da cui trebuie si ajunge la facultate ca si el.
  Deci lucrurile sunt extrem de grave. Excluderea din invatamant ar fi cea mai mica pedeapsa posibila. Astfel de lucruri nu pot fi tolerate.
  E destul ca posturile se dau asa cum se dau cu foarte multe ilegalitati sustinute de la prima pana la ultima persoana din ISJ. Macar in cazurile clare sa se faca lumina.
  Cei care comenteaza cu expresii de genul aruncare cu pietre sau alte aberatii sunt chiar persoanele in cauza sau apropiati din mafia creata.

  Raportează
 • postat de Radu de Galati Sâmbătă, 23 Februarie 2013 10:47 Link la comentariu
  0
  0

  Spaga la profesori se da de cand adevaratii profesori au fost inlocuiti cu fosta femeie de service tot cu spaga si de cand Iticman era sef la inspectoratul scolar.
  Dupa cum se vede morala Inspectorului sef lasa mai mult de dorit si dupa parerea mea acolo este prima gresala. Acest articol ar trebui trimis si ministrului pentru comentariu. Un professor nu trebuie inlocuit numai daca este condamnat definitive ci si daca este suspectat de astfel de fapte care ar putea creea un precedent. Oare daca un professor scuipa in ochi un alt professor este condamnat ? Astfel de situatii insa nu trebuiesc tolerate in institutiile educationale si atat.
  La Galati trebuie facuta curatenie generala si intre profesorii fara scrupule si fara o tinuta adegvata. Profesorul trebuie sa fie professor si dupa orele de program, nu poti avea o japita ce apare noaptea pe centura, profesoara de
  literatura. Oare mai marii orasului au fost sesizati de opinia inspectoarei ?
  In ceea ce priveste integritatea primarului unflat de la Tudor Vladimirescu un PSDist de seama ar trebui sa fie exclus din PSD ca oricand se va gasi un altul sa-i ia locul chiar daca acum ar fi in alte partied.
  Cu astfel de masuri s-ar putea corecta multe din greselile trecutului, facand nimic nu vom avea nimic ba se va inbolnavi si noile generatii de microbul neputiintei si cel al spagii. Batranii nostri ne spun ca nu iese fum fara foc.

  Raportează
 • postat de pentru cel care semneaza pentru Ion Sâmbătă, 23 Februarie 2013 10:39 Link la comentariu
  0
  0

  Si nu stiu ce va place sa va cramponati atat de expresia "aruncat cu pietre". Sa fii presedinte de centru de examen si sa iei sute de euro spaga ca sa modifici notele unor elevi incat sa promoveze mi se pare un lucru extrem de grav! Adica unii nu invata si pica, altii nu invata, dau 500 de euro si au promovat ?? Ti se pare ok? De aia am ajuns, ca societate, unde suntem.
  Ce circumstante atenuante le poti gasi celor doi? Salariul mic? Sa fim seriosi! La vechimea lor si functiile pe care le aveau incasau cel putin 3000 pe luna, dublul salariului mediu in Romania! Nu tine o astfel de abordare! Atunci profesorul debutant, cu 700 de lei pe luna, ce sa mai faca, daca astora nu le ajunge??
  Nu cred ca a pus cineva problema competentei lor profesionale. E doar problema moralitatii. Si cred ca in invatamant , poti fi oricat de bun specialist in predare, daca la moralitatea esti la pamant, nu ai ce cauta!
  Si oricum, deciziile date sunt mai mult decat favorabile. Se suspenda si inchisoarea si interzicerea dreptului de a profesa. Nu pot sa spun ca ar trebui musai bagati la puscarie, dar macar dati afara din invatamant meritau!
  Nu e nimic de compatimit. Una e sa compatimesti pe unul care, din neatentie, a facut un accident rutier cu victime, spre exemplu. Da, aia e o treaba care i se poate intampla oricui, nu ar trebui aruncat cu pietre.
  Dar sa fii presedinte la bacalaureat si sa accepti bani pentru a promova fraudulos elevi care nu au invatat nimic 4 ani de zile, e o chestie simplu de evitat. Ca dupa aia astfel de elevi mai ajung sa mai si conduca!

  Raportează
 • postat de pentru cel care semneaza pentru Ion Sâmbătă, 23 Februarie 2013 10:26 Link la comentariu
  0
  0

  Hm, ai o logica ireprosabila.
  Da, probabil ca sunt frustrat. Dar pe ce? Ca nu sunt condamnat cu suspendare si trebuie sa platesc 16.000 de lei cheltuieli judiciare catre stat?
  Ca nu-l cunosc, e una, dar cand exista o decizie a instantei de condamnare, deci decizie de condamnare, nu doar anchetare sau trimitere in jduecata, ce mai poti comenta?
  Probabil dumneata esti unul din acei oameni fara pic de rusine, care cred ca se pot comporta ca si cum nimic nu s-ar fi intamplat, cand ei fac cele mai mari magarii.
  Fii serios, nu ai cum sa mai gasesti circumstante atenuante in faza asta, ce struguri, ce vulpi. Cum sa mergi in fata elevilor si sa-i pregatesti pentru BAC cand tu ai condamnare pentru ilegalitati si aranjamente la bac?!?!
  Si, oare e cineva atat de tampit sa creada ca domnul si doamna aceasta erau la prima abatere de acest gen?? Ohoo, ei de zeci de ani fac din acestea, cel mai probabil. Si se considerau si foarte buni, se pare, din moment ce s-au riscat sa repete o chestie pentru care alti profesori galateni fusesera "saltai" chiar cu 2 luni inainte!! Zi si tu.
  Cum poti fi frustrat pe astfel de oameni??
  Pe ce sa fii fustrat? Ca nu ti-ai aranjat si tu un post la un liceu de fite in timpul mandatului la inspectorat??
  Nu va este mai, rusine? E clar ca esti ori doamna in cauza, ori un apropiat al ei. Domnul Viorel, se pare, nu are atatia avocati pe internet. Nu va este rusine voua sau directorilor care tin in brate astfel de specimene condamnate penal si le permit orice in scoala, in timp ce pe altii ii freaca cu toate rahaturile si nimicurile de 2 bani??

  Raportează
 • postat de pentru Ion Sâmbătă, 23 Februarie 2013 00:24 Link la comentariu
  0
  0

  Bravo Ioane,
  De la ce scolita o-i veni tu de emiti asa judecati de mare valoare? Ori esti cumva vreun frustrat precum vulpea care nu ajunge la struguri si spune ca sunt acri? Nu-ti mai da cu parerea aiurea, la CNMK chiar se face carte. Esti cumva vreunul din ăia care au dreptul să arunce cu piatra, mai ales într-un om pe care nu-l cunoști?

  Raportează
 • postat de Ion Vineri, 22 Februarie 2013 22:01 Link la comentariu
  0
  0

  Ia te uita, faci aranjamente, iei spagi, si nu-ti place ca-ti da doar cu suspendare.
  E cu dus si intors , poate sa obtina si pedeapsa cu executare la urmatoarele instante.
  Oricum, chestii de genul asta se fac pe banda rulanta, s-au facut si in 2012, doar inspectoarea asta a picat "de fraiera". Oricum, nu o scuza cu nimic!
  Dar eu tot nu inteleg, aia care au beneficiat de aranjarea bacului au denuntat-o apoi pe cea care i-a ajutat,ca sa le anuleze diplomele? Ciudat... De obicei cei aranjati nu mai sufla o vorba, ca doar au si ei de pierdut.
  Si oricum, ce autoritate mai poti avea sa mergi in fata elevilor sa predai cand ai fost condamnat penal, chiar si cu suspendare?
  Ce prestigiu mai are liceul CNMK sau liceul Dunarea daca tin in corpul profesoral persoane condamnate penal?
  Dunarea ca Dunarea dar CNMK a decazut foarte mult in ultimii ani. Mai ales ca aceasta fosta inspectoare a facut transfer de catedra in timpul mandatului de la inspectorat de la un liceu slabut(radu Negru) exact in timpul mandatului de la inspectorat. Si nu e singura.

  Raportează
 • postat de Pentru vrem dreptate Vineri, 22 Februarie 2013 20:04 Link la comentariu
  0
  0

  La fel ai folosit semnele de punctuaţie şi la examenele de titularizare? Virgulă între subiect şi predicat? Conjuncţia precedată de virgulă? Mama lor de semne! Şi lucrezi în învăţământ?!

  Raportează
 • postat de vrem dreptate Vineri, 22 Februarie 2013 15:39 Link la comentariu
  0
  0

  Rog organele abilitate sa faca dreptate. Posturile din oras sunt doar pt prof. care nu au dat examene, la unele discipline. Prof. care au luat note bune si meritau sa obtina repartitie in oras, au primit ore in afara, iar cei cu note mai mici predau la scolile din Galati. Ni s-a promis cum ca postul pe care batem naveta e titularizabil, iar la fata locului constatam altceva. Cine verifica si pe cine?! Verificati daca repartitia s-a facut in ordinea notelor de la exam. national de titularizare. Intrebati-i pe d-nii directori de ce nu au dat posturile nici macar pt continuitate, ce sa mai vorbim de scoaterea lor pt. titularizare. De ce declara directorii viabilitate pe un an cand clase exista cel putin pt 4 ani?! Doar nu se desfiinteaza liceele?! Scoateti posturile, nu le mai puneti sub obroc?!

  Raportează
 • postat de Zap Vineri, 22 Februarie 2013 13:35 Link la comentariu
  0
  1

  O mica "plimbare" pe la Marin Coman si sa vezi cati "au facut liceul" acolo dar nici nu stiu unde se afla cladirea xD

  Raportează
 • postat de elena234 Vineri, 22 Februarie 2013 13:26 Link la comentariu
  0
  0

  DNA mai sapati si in privinta examenelor de titularizare, date la nivel judetean, 2011.Nu condamnati oameni nevinovati! si eventual, anulati titulatura celor titularizati.

  Raportează
 • postat de lil Vineri, 22 Februarie 2013 13:08 Link la comentariu
  0
  1

  numai gainarii, pestii cei mari cand vor fi prinsi??

  Raportează
 • postat de memorie Vineri, 22 Februarie 2013 12:34 Link la comentariu
  0
  0

  Dar despre fosta inspectoare Onu, prinsa cu mari fraude care, din cate imi amintesc, chema la ea acasa si le dicta lucrarile de examen, elevii fiind de la liceul particular pe care-si infipsese ghiarele, sectia "fara frecventa"?
  S-a musamalizat?

  Raportează
 • postat de Vlad Tepes Vineri, 22 Februarie 2013 08:17 Link la comentariu
  0
  1

  Ce spuneti de profesori care pretind ca elevii din clasele la care ei sunt titulari , sa vina la meditatii cu ei ?
  DNA ... mai sapa ca sunt destui de saltat inainte de bac . Pacat de scoala romaneasca ce a ajuns.

  Raportează
 • postat de parinte Vineri, 22 Februarie 2013 07:57 Link la comentariu
  0
  1

  Au fost prinsi cativa fraieri , sforarii adevarati isi vad in continuare de treaba si sunt in fuctii cat mai inalte cu putinta ! De aceea rezultatele sunt cele care sunt, elevii cu drag de scoala sunt dezavantajati si descurajati ca sa faca loc pilelor si ,,merituosilor,, . Pacat de scoala galateana si de cei cativa profesori, din ce in ce mai putini, care incearca sa mai tina stacheta sus .

  Raportează
 • postat de Simona NT Vineri, 22 Februarie 2013 07:42 Link la comentariu
  0
  0

  La cate altele a facut Ion Viorel asta ca director, pentru ce a fost condamnat e un mizilic. Asta nici mediile nu si le incheia singur de des ce venea pe la scoala. Un distrus sustinut de colegii lui la fel de distrusi, dar cu functii babane intr-un anumit partid fost la putere.

  Raportează
 • postat de x Vineri, 22 Februarie 2013 01:52 Link la comentariu
  0
  0

  Masurile sanctionatorii trebuie sa fie juste si echilibrate.
  Cum pot fi echitabile "suspendarea", caci ar fi fost la prima condamnare, si ANULAREA, caci asta E PROBATA ca e "prima abatere"?

  PS1. O solutie "reparatorie": anularea diplomelor sa fie ... CU SUSPENDARE.
  Adica sa ramina valabile!!!

  PS2. PS1 a fost o gluma.
  In realitate sustin suspendarea-suspendarii celor doua cadre didactice.

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.