Gala trece, ruinele rămân
Foto: Ilustraţie: Monzanette

Gala trece, ruinele rămân
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Peste tot în lume, evenimentele pugilistice sunt mari aducătoare de bani. Numai la Galaţi, Primăria a dat peste jumătate din sumă, 150.000 de euro, plus un patinoar oprit până la sezonul următor, trimiţând hocheiştii la Brăila.

Deşi nu s-a ridicat ceaţa de pe costurile evenimentelor din decembrie, Primăria face o nouă cheltuială faraonică. Asemenea greierului din fabulă, Marius Stan o ţine tot într-o paranghelie, iar gala de box organizată la... Patinoar e încă un exemplu.

Dacă tot n-am reuşit să renovăm de 13 ani o Sală a Sporturilor ridicată de comunişti în mai puţin de cinci, primarul a găsit soluţia două într-una. Ca să nu râdă străiniii de ce-am ajuns, Patinoarul a fost rebotezat "Sala Sporturilor Dunărea" - vezi site-ul de promovare al galei - iar o spoială cu var e numită pompos "renovare în întregime".

Gurile rele spun că apropiatele alegeri de la Pechea sunt motivul bezmeticelii edilului liberal de a se da în spectacol. Cu Oţelul în vrie, bazinele de înot secate, Sala Sporturilor surpată, arena de box funcţionând ca hotel şi Primăria stând să se mute într-o arenă de box neterminată, punem pariu că şi la Pechea se va alege praful de alegerea liberală?

Primarul justifică cheltuiala cu un clip publicitar despre Galaţi, transmis în toate ţările ce vor urmări meciurile programate. Privind în jur, te întrebi la ce ne trebuie clip? Să vină străinii şi să se minuneze de străzile surpate, câinii vagabonzi, parcurile vraişte şi clădirile istorice demolate noaptea manual?

Vorba unui tovarăş din celelalte vremuri, lihnit de-atâtea depăşiri de plan: "eu zic să-i ajungem pe americani, dar să nu-i depăşim. Că ni se văd găurile din turul pantalonilor..."

Arena de vox populi

Citit 19862 ori Ultima modificare Joi, 21 Februarie 2013 20:19

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.