Îmbălsămare cu praf, de-a-mpicioarelea

Îmbălsămare cu praf, de-a-mpicioarelea
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Exasperaţi de tenacitatea pensionarilor în a-şi obţine drepturile, edilii au găsit o nouă metodă de a-i "invita" să iasă din sistem. Pe 8 martie, fix când bătea soarele mai primăvăratic şi sperau şi pensionarele să primească măcar un bucheţel de bilete gratuite dacă cel de flori întârzie să apară, primăria i-a dat mână liberă decapitatului Ecosal să-şi facă de cap pe strada Brăilei.

Şi să te ţii, măre, cum mai duduiau utilajele de asfalare ale Tancradului, în baza unui contract-cadru încheiat pe doi ani, cu multă largheţe!. Şi cum se mai scurgea bitumul curgând grăbit precum Dunărea la vale, să nu plece actuala conducere a Ecosalului şi să n-apuce să se-ntindă pe toată suma şi pe toată Brăilei...

Edilii au o singură durere: strada Brăilei mai avea puţin şi înghiţea maşinile cu totul, mai dihai ca Basarabiei, Tecuci şi Traian la un loc. Neapărat trebuia asfaltată, repede, degrabă, de-ai fi zis că nu poate Ion Ionescu să plece până nu mai prinde unul dintre cei doi constructori omniprezenţi o asfaltare babană. Ca un covor roşu aşternut dinaintea şefului generos la plecare.

Dă-o încolo de zi de 8 Martie, să-nveţe şi şoferiţele ce greu te descurci în trafic. Şi-aşa nu prea mai au alte ocazii să prindă şi ele rând la volanul maşinilor conjugale. Să simtă şi pietoancele ce picior frumos le face mersul pe jos în ziua când mai mult ca oricând au ţinut să-şi etalşeze cele mai înalte toace. Să simtă toate femeile cum e când întâiul bărbat al cetăţii se hotărăşte, fie şi dup-aproape un an de mandat, să se apuce de treabă.

Dar, mai ales, să priceapă şi nesătuii ăia de pensionari că aşa nu se mai poate. Le dai în faţă cu gratuităţile de pământ şi ei nu vor să priceapă că e cazul să mai stea şi pe acasă! De unde atâtea ajutoare sociale dintr-un buget încă nevotat? Vreţi să nu mai avem de paranghelioane şi jocuri de gleznă înmănuşate şi galante?

Ia mai mânaţi, muncitori,/ urcaţi praful pân' la nori/ să-i îngropăm pe seniori,/ să-i taxăm pe plătitori!

Asfaltare ciudat licitatum est

Citit 13288 ori Ultima modificare Luni, 11 Martie 2013 22:32

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.