A 136–a generaţie. "Zilele Şcolii" la Colegiul Naţional „Costache Negri” Galaţi

A 136–a generaţie. "Zilele Şcolii" la Colegiul Naţional „Costache Negri” Galaţi
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Colegiul Naţional „Costache Negri” din Galaţi a deschis, ieri - prin vocea profesoarei Andra Ionescu, directoarea instituţiei - tradiţionala manifestare „Zilele Şcolii”, în cel de-al 136-lea an de existenţă. Este arhicunoscută misiunea instituţiei etalon, înfiinţată în 1877-78, de a da, de generaţii şi generaţii, învăţători şi profesori.

În prezenţa profesorilor şi a elevilor, un sobor de preoţi din Arhiepiscopia Dunării de Jos a înălţat rugă pentru darurile care se revărsă, de peste un veac, peste această şcoală de elită. „Prin tot ceea ce facem, dascăli şi ucenici, avem datoria să continuăm frumoasa tradiţie de a da societăţii oameni de aleasă pregătire care, la rându-le, să formeze noi şi noi generaţii de viitori profesori”, a spus profesoara Andra Ionescu.

Deschiderea a beneficiat de mesajul primarului Marius Stan, care a promis că va şi ajunge în această săptămână la renumitul colegiu.

Starea de tinereţe a fost expresia generală ce a dominat ziua, fie că a fost vorba de activităţi cultural-educative, fie de cele practice din laboratoare sau de pe terenul de sport.

Citit 5438 ori Ultima modificare Luni, 20 Mai 2013 17:02

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.