Universitatea „Danubius”, singura universitate privată din Centrul şi Estul României care lansează Executive MBA (P)

Universitatea „Danubius”, singura universitate privată din Centrul şi Estul României care lansează Executive MBA (P)
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Luni, 3 iunie, 2013, în Sala Modigliani a Hotelului Inter­con­tinental din Bucureşti, Univer­si­tatea „Danubius” din Galaţi, în parteneriat cu Univer­sitatea Arcadia din Pennsylvania, SUA, a lansat un nou program de masterat în Administrarea Afacerilor recunoscut la nivel internaţional: Executive MBA.

Executive MBA a fost înfiinţat în cadrul Şcolii Internaţionale de Busi­ness Danubius (Danubius Inter­national Business School – www.dibs.ro), noua structură insti­tuţională a Universităţii “Danubius” dedicată dezvoltării edu­caţiei de business.

Acest program este adresat spe­cializării managerilor de top şi antreprenorilor din România şi din Sud–Estul Europei fiind centrat pe o nouă viziune globală adaptată realităţii mediului economic actual.

Ceea ce diferenţiază Executive MBA născut din parteneriatul Danu­bius – Arcadia de alte programe similare este un principiu revoluţionar pentru specializările postuniversitare, respectiv: armonizarea investiţiei prin cunoştinţele asimilate de cursanţi în cadrul modulelor de curs din curricula acestui program.

Executive MBA Danubius – Arcadia este unul dintre cele mai intensive programe din regiune, desfăşurându-se pe o durată de 1 an, întinderea programului fiind stabilită avându-se în vedere una dintre priorităţile segmentului de profesionişti căruia i se adresează: managementul eficient al timpului adaptat necesităţilor pieţei.

În această perioadă, cursanţii vor parcurge 10 module de curs susţinute de profesori de prestigiu internaţional. Unul dintre aceste module vizează experienţa internaţională specifică diferitelor medii de afaceri, de la cea asiatică la cea europeană şi americană.

Despre oportunitatea existenţei unui asemenea program de EMBA în România, dr. Steve O. MICHAEL, Pro­rector al Uni­ver­sităţii Arca­dia din Pennsylvania, SUA şi vice­preşedinte al Depar­ta­men­tului Internaţional de Rela­ţii Academice al universităţii men­ţio­nate, a declarat cu ocazia lansării de luni:  „Deschiderea din Estul Europei, alături de prezenţa în Franţa, Singapore şi Statele Unite ale Americii, ne oferă o nouă perspectivă mai ales pentru că în zona Europei de Est managerii ajung în poziţii de top management mai repede, în medie cu şapte ani, decât omologii din Statele Unite. Acest lucru accentuează nevoia unei baze solide de informaţii care să îi ghideze în ascensiunea lor ierarhică şi să le ofere, în acelaşi timp, oportunitatea de a aplica imediat informaţiile şi experien­ţele acumulate prin acest program de International MBA, astfel încât să dobândească un real avantaj competitiv.”

Dr. Andy PUŞCĂ, rectorul Universităţii „Danubius” din Galaţi, cu aceeaşi ocazie, a declarat faptul că existenţa unui asemenea program, unic în Estul Europei, în oferta educaţională a universităţii, un program care se adresează profesioniştilor care doresc să acceseze un nivel de înţelegere globală, oferit de profesori cu experienţă internaţională, poziţionează România pe harta marilor centre educaţionale, nu doar în zona de Sud-Est a Europei, ci şi în zona Asiei. Acest program MBA democratizează accesul la informaţii pe care cursanţii le pot aplica imediat, iar acest lucru se traduce în performanţă imediată, a încheiat domnul rector Andy PUŞCĂ.

Aşadar, începând cu acest an, Universitatea „Danubius” organizează admitere şi pentru noul program de masterat recunoscut la nivel internaţional: Executive MBA.

Detalii: www.dibs.ro

Ana Alina Dumitrache

şef birou Relaţii Publice

Universitatea Danubius

Citit 1846 ori Ultima modificare Miercuri, 05 Iunie 2013 16:37