Unităţi de învăţământ în suferinţă / Apel pentru salvarea a două licee gălăţene

Unităţi de învăţământ în suferinţă / Apel pentru salvarea a două licee gălăţene
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Două unităţi de învăţământ din judeţul Galaţi se află într-o situaţie foarte delicată, iar scăparea lor mai poate veni doar de la Ministerului Educaţiei. Deşi lucrările la campusul şcolar al Colegiului Naţional „Alexandru Ioan Cuza” din municipiul Galaţi şi la cel al Grupului Şcolar Industrial din Tecuci (acum Liceul Tehnologic „Elena Caragiani”) au început în anul 2008, până la acest moment cele două obiective de investiţii au fost finanţate doar în proporţie de 18 la sută, respectiv, opt la sută.

Deputatul Victor Paul Dobre, preşedintele PNL Galaţi, a lansat un apel către ministrul Educaţiei, Remus Pricopie, cu privire la situaţia celor două investiţii dedicate învăţământului gălăţean. „Actualmente, activitatea Colegiului Naţional „Alexandru Ioan Cuza” din Galaţi se desfăşoară într-o clădire care a fost revendicată şi retrocedată în anul 2004 şi pentru care se plăteşte o chirie lunară de 7.200 de euro. Valoarea anuală a chiriei este de aproape 390.000 de lei, iar Primăria nu mai poate susţine această cheltuială. Contractul de închiriere expiră la 31 iulie 2014. Clădirea are o vechime de 148 de ani, cu probleme grave privind stabilitatea, fiind necesară o consolidare şi reabilitare. Aceste lucrări nu pot fi finanţate din fonduri locale, întrucât clădirea nu aparţine domeniului public”, i-a transmis parlamentarul de Galaţi ministrului Educaţiei.

Liberalul i-a solicitat acestuia soluţii pentru continuarea lucrărilor la cele două campusuri şcolare, investiţii care depăşesc 35 de milioane de lei.

Citit 3100 ori Ultima modificare Joi, 02 Ianuarie 2014 15:16

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.