Elevii de clasa a IV-a intră miercuri în focurile evaluărilor

Elevii de clasa a IV-a intră miercuri în focurile evaluărilor
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Şcolile sunt responsabile de siguranţa transmiterii şi multiplicării subiectelor, susţine inspectoarea general-adjunctă Diamanta Bulai


Elevii claselor a IV-a din toate şcolile din judeţul Galaţi vor susţine miercuri, 28 mai, primul test important din viaţa lor - evaluarea naţională la limba şi literatura română. Proba la matematică o vor da joi, 29 mai. Săptămâna viitoare, pe 2 şi 4 mai, sunt programaţi la evaluare elevii claselor a II-a, iar pe 5 şi 6 mai cei de-a VI-a.

Rezultatele nu contează la admiterea la liceu

Conducerea ISJ susţine că aceste evaluări n-ar trebui să reprezinte un factor de stres nici pentru elevi, nici pentru părinţi: „Evaluarea nu este centrată pe note, pe ierarhizarea elevilor, ci pe competenţe. Notele nu se trec în catalog şi nici nu vor conta la admiterea la liceu. Testările au rol de diagnostic. Profesorii corectori vor scrie pe teză care este nivelul de competenţe pe care-l întruneşte elevul, ce i se recomandă să aprofundeze în perioada următoare. E bine ca elevii să ştie unde au goluri acumulate, pentru a evita eşecurile viitoare, astfel încât să nu se ajungă în clasa a VIII-a cu ele, când nu se mai poate face nimic”, spune Diamanta Bulai.

Subiectele vin la 5 dimineaţa

Subiectele vor fi transmise la 5 dimineaţa în ziua examenului, iar comisiile de examen din fiecare şcoală le vor multiplica şi transmite la clase până la ora 10,00 cel târziu, când va începe administrarea testelor. "Este pentru prima dată când şcolile şi directorii lor devin responsabili pentru securitatea subiectelor, pentru preluarea şi transmiterea lor în siguranţă", a mai adăugat inspectoarea general-adjunctă.

Aceasta susţine că testele nu vor perturba desfăşurarea celorlalte ore în şcoli, iar supravegherea la clasă se va realiza cu ajutorul cadrelor didactice care nu au lecţii în intervalul orar respectiv.

La clasa a II-a, administrator de test va fi învăţătorul de la clasă, secondat de un profesor asistent. La clasele a IV-a şi a VI-a, evaluarea va fi dată de cadre didactice care nu predau la clasele respective.

Vezi aici şi modelele suplimentare de subiecte postate pe site-ul MEC

 

Citit 1979 ori Ultima modificare Luni, 26 Mai 2014 17:41

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.