O tradiţie frumoasă/ Festivalul "William Shakespeare" la a IV-a ediţie

O tradiţie frumoasă/ Festivalul "William Shakespeare" la a IV-a ediţie
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

La sfârşitul săptămânii trecute, în sala Teatrului Muzical „Nae Leonard” a avut loc cea de-a IV-a ediţie a Festivalului de Teatru „William Shakespeare” la care au participat cinci trupe de elevi de la tot atâtea şcoli. Aşa cum era de aşteptat, elevii i-au făcut cinste lui Shakespeare şi au interpretat piesele în limba engleză. Evenimentul a fost organizat de Primăria comunei Schela şi de Şcoala „Lascăr Catargiu” din Schela. La finalul spectacolelor, juriul a deliberat şi a decis să acorde premiul I celor de la Şcoala Nr. 26 „Ion Creangă” (pentru piesa „Iulius Caesar”), premiul II – Şcoala „Lascăr Catargiu” din Schela (Othello), premiul III – Şcoala Nr. 19 „Ludovic Cosma” (The Taming of the Shrew). De asemenea, membrii juriului au decis să acorde şi câteva premii speciale: Ruget Iraida (cel mai bun rol masculin, Şcoala Nr. 26), Aura Voicu (cea mai bună actriţă în rol principal, Şcoala din Schela), Ionuţ Ţocu (cel mai bun actor în rol secundar, Şcoala Nr. 11), Mihaela Dinu (cea mai bună actriţă în rol secundar, Şcoala Nr. 19) şi premiul pentru cele mai bune costume a fost cucerit de Şcoala Nr. 26. „A fost o manifestare în care aceşti copii minunaţi au reuşit să ne arate faptul că ştiu să interpreteze un rol dificil din piesele lui Shakespeare în limba engleză. Îi felicit pe toţi participanţii şi mă bucur că la Schela s-a format o tradiţie cu acest festival de teatru care atrage tot mai mulţi tineri”, a spus Maricel Petrea, primarul comunei Schela.

Citeşte şi: Studenţii Facultăţii de Mecanică din Galaţi, pe PODIUMUL unui concurs desfăşurat la Bucureşti

Citit 2286 ori Ultima modificare Luni, 26 Mai 2014 17:54

8 comentarii

 • postat de Dana
  Joi, 29 Mai 2014 10:54
  5.13.137.***
  Nu o mai laudati atat pe Velescu.Umbla numai dupa imagine,dar ca prof. e VARZA.Vrea musai sa iasa in fata.De aceea a reusit si cu pretransferul ei de la sat la oras.Se baga in seama .Sunt multi profesori de lb.engleza mult mai buni si mai modesti.Velescu e si profesor si mama si sotie si da si meditatii si preda si la gradinita si...si...si...Vai ce "om"minunat!Dar le face oare bine pe toate?Ma indoiesc.
  2
  8
  Raportează
 • postat de profesor Doina Tomoila
  Miercuri, 28 Mai 2014 08:35
  109.166.133.***
  Inca odata multumim pentru umilinta publica la adresa scolii noastre si implicit a profesorului indrumator; nu ne-am dat seama,cand am raspuns solicitarii inspectorului de specialitate si a organizatorilor de a participa la festival,mai ales anul acesta,in conditiile in care jumatate din participanti s-au retras si s-a facur rugamintea pe scena de a mobiliza participanti, ca nu meritam nici macar sa fim mentionati ca participanti,daramite mentiunea-asa speciala cum a fost ea-a juriului.Multumesc si personal pentru atentia care mi-a fost acordata dupa o munca de 21 de ani,ce-i drept mai rezervata si mai rar in lumina reflectoarelor.Si ,fara ironie,Scoala 17 multumeste inspectorului de specialitate pentru ca a solicitat si a recunoscut participarea noastra si valoarea muncii depuse.
  3
  4
  Raportează
 • postat de cineva
  Marți, 27 Mai 2014 22:48
  78.96.40.***
  Felicitari dnei prof. Velescu care este persoana din spatele acestui eveniment. Faptul ca a fost sustinuta de fiecare data de Primaria Schela este un lucru de admirat dar trebuia mentionata si dansa intrucat fara aceasta persoana atat de implicata nu s-ar fi ajuns aici. Felicitari tuturor copiilor si cadrelor didactice participante!
  7
  3
  Raportează
 • postat de profesor Doina Tomoila
  Marți, 27 Mai 2014 19:46
  109.166.141.***
  Articolele sunt publicate pe baza datelor transmise de organizatori,nicidecum pe baza documentarii -se transmit datele pe mail si se scrie articolul-nu am vazut reprezentanti ai presei la evenimente de genul acesta-festival regional-posibil fiindca nu au fost invitati sa urmareasca munca unor copii cel putin la fel de dedicati ca profesorii lor; din experienta indelungata stiu cat valoareaza efortul unui copil de 12-13 ani care urca pe scena.La fel de adevarat este ca nu am vazut vreun interes al presei nici pentru festivalul initiat de dl.prof.Caldararu,de dna Lovin,ca sa le numesc doar pe cele inscrise in calendarele oficiale,nu am vazut valorizarea publica a copiilor care participa la astfel de evenimente,fiindca efortul primar este al copilului si al familiei din spatele copilului. Daca copilul vrea si poate, el este cel care sustine festivalul.
  1
  8
  Raportează
 • postat de Balan Mihaela
  Marți, 27 Mai 2014 17:07
  5.13.134.***
  Multumim Primariei Schela si ONG CERC Schela pentru sprijinul acordat! S-ar fi cuvenit sa fie macar mentionata si d-na profesoara care a initiat, organizat si continuat atatia ani acest proiect, un dascal dedicat de Limba engleza, d-na profesoara Nicoleta Velescu. O stire ca aceasta ar fi trebuit sa fie cel putin mai bine documentata, daca nu corecta si completa :) .
  9
  3
  Raportează
 • postat de Scoala nr.17 Galati
  Marți, 27 Mai 2014 17:04
  109.166.139.***
  Poza este cu elevii Scolii Schela si cu piesa sustinuta in pauza de jurizare; calitatea interpretarilor a fost realmente deosebita.Scoala noastra ,care a reusit la editia trecuta locul III intre 12 scoli participante,chiar daca inregistreaza performante modeste ca unitate scolara, intervine cu rugamintea mentionarii rezultatului de "cel mai bun rol in travesti" asa cum apare el pe diploma acordata pe scena festivalului de catre inspectorul de specialitate,diploma purtand semnatura inspectorului scolar general.Intr-un mesaj privat ni s-a comunicat ca a fost un premiu special al juriului,neprevazut dinainte,de care organizatorii au uitat,dintr-o eroare umana asumata.Prevazut sau nu,el a fost acordat pe scena si nu dorim sa transformam semnatura insp.general intr-o gluma si nici intr-o eroare de jurizare,mai ales ca participarea trupei s-a ridicat la exigentele festivalului si a scenei Teatrului Muzical.
  0
  0
  Raportează
 • postat de Profesionala va mananca
  Marți, 27 Mai 2014 07:46
  92.85.243.***
  Poza este cu echipa care a castigat anul trecut!!! Cata lipsa de profesionalism ....
  1
  11
  Raportează
 • postat de lil
  Marți, 27 Mai 2014 06:31
  5.13.208.***
  felicitari tuturor, copiilor, organizatorilor, profesorilor, parintilor, comunitatii
  3
  4
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.