Evaluaţi acest articol
(1 Vot)
2 comentarii

Ceremonia de absolvire desfăşurată astăzi la Facultatea de Inginerie (fosta Facultate de Mecanică) a început în sala „Aula Magna", unde profesorii le-au înmânat medalii foştilor studenţi şi s-a cântat imnul facultăţii. Apoi, aproximativ 120 de tineri au defilat pe strada Domnească, timp în care au fost admiraţi şi chiar aplaudaţi de gălăţenii curioşi, aflaţi în trecere.
Acesta este al doilea an când Facultatea de Inginerie organizează „Parada absolvenţilor”. Nelipsită de la eveniment a fost şi maşinuţa construită, anul trecut, de mai mulţi studenţi. "E o formă prin care, în primul rând, îi stimulăm pe studenţii noştri să facă lucruri utile, să fie conectaţi la lumea reală şi să promovăm ingineria, care, din nefericire, este ocolită în această zonă. Anul viitor vom ieşi cu o maşină adevărată, deja lucrăm alături de cei de la Autovehicule Rutiere pentru un prototip şi sperăm că vom avea succes", ne-a declarat prof. dr. ing. Cătălin Fetecău, decanul Facultăţii de Inginerie.
Printre absolvenţi l-am găsit pe Octavian Timoftei, şef de promoţie, care a terminat cei patru ani de studii cu media 9,81. Chiar dacă la liceu a avut profil de filologie, tânărul mărturiseşte că a muncit mult să iasă primul din grupa lui. În plus, e şi norocos: are un loc de muncă asigurat. "Am un contract cu Şantierul Naval din Tulcea. La începutul anului patru, am participat la un interviu şi am obţinut acest job. Pe viitor, mi-aş dori să ajung să lucrez în Norvegia, în domeniul naval", povesteşte Octavian.
Tot şef de promoţie, însă la "Sisteme şi echipamente termice", este şi Marian Onea, care a luat 9,30 la licenţă. "E rezultatul unei munci de patru ani de zile, a fost greu. Multe examene, nopţi nedormite, proiecte foarte multe, dar a meritat tot efortul. Îmi voi căuta un job în ţară, pentru a prinde ceva experienţă, iar după aceea voi pleca în SUA", spune el.
Am vorbit şi cu Alexandra Popescu, o tânără care a obţinut media 9,56 pe parcursul celor patru ani de studiu. "Nu consider că a fost greu, ci mai degrabă provocator, mai ales pentru oamenii care îşi doresc un anumit nivel de performanţă. Am o afinitate şi către domeniile literare şi filozofice şi cred că în cadrul ingineriei ai nevoie de ambele tipuri de aptitudini", ne-a spus ea.
Absolvenţii au plecat din faţa Facultăţii de Inginerie şi au mers, pe strada Domnească, până la sediul Universităţii „Dunărea de Jos”, unde au făcut poze de grup şi, conform tradiţiei,  şi-au aruncat tocile în sus.

Citit 1283 ori Ultima modificare Luni, 21 Iulie 2014 16:57

2 comentarii

 • postat de @ic Marți, 22 Iulie 2014 19:19 5.13.216.*** Link la comentariu
  3
  2

  lasa, dle IC, nu -i mai jeli atat, ca unii dintre ei ANALFABETI au intrat in facultate, ANALFABETI au terminat ! Pe litoral, la restaurante, terase, hoteluri au de lucru. Ce ingineri vor sa fie , ca ingineria lor e doar pe diploma ! Parca n-ati sti.....

  Raportează
 • postat de IC Marți, 22 Iulie 2014 06:20 5.13.209.*** Link la comentariu
  1
  5

  Numai o parte din ei au luat drumul in sensul bun ,spre gara si afara( asa au pocedat si absolventi ai mei) , unii vor trebui sa se intoarca spre AJOFM Galati , greu sa mai gaseasca un loc de munca intr-o economie ruinata ,mare pacat ....Le doresc tuturor sa gaseasca loc de minca si sa aiba numai succese.

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.