PROIECT: ELEVII ar putea beneficia de ÎMPRUMUTURI BANCARE. Părinţii care nu asigură şcolarizarea copiilor, AMENDAŢI

PROIECT: ELEVII ar putea beneficia de ÎMPRUMUTURI BANCARE. Părinţii care nu asigură şcolarizarea copiilor, AMENDAŢI
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Elevii pot beneficia în condiţiile legii de credite oferite de bănci pentru continuarea studiilor şi de suport financiar şi din sursele extrabugetare ale unităţilor de învăţământ preuniversitar de stat, prevede un proiect pus în dezbatere publică de Ministerul Educaţiei Naţionale.

Acelaşi proiect prevede ca părintele sau tutorele legal instituit care nu asigură şcolarizarea elevului, pe perioada învăţământului obligatoriu poate fi sancţionat cu amendă cuprinsă între 100 lei şi 1.000 lei, sau este obligat să presteze muncă în folosul comunităţii.

Un alt aspect interesant, potrivit unui proiect privind Regulamentul de organizare şi funcţionare a unităţilor de învăţământ preuniversitar, elaborat de Ministerul Educaţiei: elevii nu vor mai putea folosi telefonul mobil în timpul orelor. Proiectul mai prevede şi că elevii nu au voie să organizeze şi să participe la acţiuni de protest, care afectează desfăşurarea activităţii de învăţământ, sau care afectează participarea la programul şcolar, şi nici să blocheze căile de acces în spaţiile de învăţământ.

Citit 1606 ori Ultima modificare Luni, 08 Septembrie 2014 19:15

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.