PROIECT: ELEVII ar putea beneficia de ÎMPRUMUTURI BANCARE. Părinţii care nu asigură şcolarizarea copiilor, AMENDAŢI

PROIECT: ELEVII ar putea beneficia de ÎMPRUMUTURI BANCARE. Părinţii care nu asigură şcolarizarea copiilor, AMENDAŢI
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Elevii pot beneficia în condiţiile legii de credite oferite de bănci pentru continuarea studiilor şi de suport financiar şi din sursele extrabugetare ale unităţilor de învăţământ preuniversitar de stat, prevede un proiect pus în dezbatere publică de Ministerul Educaţiei Naţionale.

Acelaşi proiect prevede ca părintele sau tutorele legal instituit care nu asigură şcolarizarea elevului, pe perioada învăţământului obligatoriu poate fi sancţionat cu amendă cuprinsă între 100 lei şi 1.000 lei, sau este obligat să presteze muncă în folosul comunităţii.

Un alt aspect interesant, potrivit unui proiect privind Regulamentul de organizare şi funcţionare a unităţilor de învăţământ preuniversitar, elaborat de Ministerul Educaţiei: elevii nu vor mai putea folosi telefonul mobil în timpul orelor. Proiectul mai prevede şi că elevii nu au voie să organizeze şi să participe la acţiuni de protest, care afectează desfăşurarea activităţii de învăţământ, sau care afectează participarea la programul şcolar, şi nici să blocheze căile de acces în spaţiile de învăţământ.

Citit 1528 ori Ultima modificare Luni, 08 Septembrie 2014 19:15

3 comentarii

 • postat de o mama
  Marți, 09 Septembrie 2014 09:44
  5.13.145.***
  RUSINE! INDATORAT SI COPIII, DIN FASA! MARITI ALOCATIILE, FURATI MAI PUTIN ORI DELOC! MAI AU CE INVENTA BANCILE PT PROFIT INTR-O TARA IN CARE GRIJA PT OM ESTE ZERO??
  LASATI COPIII IN PACE, INCLUSIV FAMILIILE ACESTORA; URMEAZA SA TIPE COPILUL CA VREA CREDIT PENTRU DROGURI, TOTUL E POSIBIL, PT CA DROGURI OFERA O SOCIETATE BOLNAVA...MULTE DE SPUS, AM UN SENTIMENT DE SILA IMENSA PT SISTEM ETC.
  0
  2
  Raportează
 • postat de io
  Luni, 08 Septembrie 2014 17:05
  95.77.196.***
  VOR LEGALIZAREA SCLAVAGISMULUI.
  1
  6
  Raportează
 • postat de jojo
  Duminică, 07 Septembrie 2014 00:12
  5.13.234.***
  noi prostimea citim ca statul se spal pe maini si daca idiotii de parinti, nu fac imprumuturi la banci sa isi intretina copilul, poate fi impuscat in piata publica, ptr ca STATUL nu are nici obligatii CONSTITUTIUONALE, si nici GURA NU I MIROASE.
  TEL-ul de ce nu poate fi folosit in scolile unde nici de calculatoare nu s-a auzit, nici de net, si se aude arareori trenul?
  Cine protesteaza de prea mult bine prin scolile bina dotate, acreditate, cu aviz sanitar in CURTE....etc.. trebuie scos la careu ,luat , adica smuls cravata ~obligatorie ~de pionier...dat afara din scoala , asta obligatorie cu referire la aceeasi scoala, si tras in teapa
  BOMBA e BUNA pentru prostime sa nu isi dea seama, ca sunt profesori ca vai de ei, cu naveta, cu salarii babane de 700 de lei iar statul sa amendeze parintii DA daca banii ajung in sistemul de invatamant, nu la STAT-ul de geaba
  3
  14
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.