NEMULŢUMIRI STUDENŢEŞTI: Instabilitatea sistemului educaţional şi lipsa de consultare

NEMULŢUMIRI STUDENŢEŞTI: Instabilitatea sistemului educaţional şi lipsa de consultare
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

La prima întâlnire pe acest an dintre reprezentanţii Ministerului Educaţiei şi Alianţa Naţională a Organizaţiilor Studenţeşti din România (ANOSR), studenţii s-au declarat nemulţumiţi de faptul că este al treilea an consecutiv în care Guvernul emite ordonanţe de urgenţă, ce modifică Legea Educaţiei, în perioada vacanţei, fără consultarea studenţilor.

”Ne pare rău să vedem că, deşi vremurile şi oamenii din Guvern se schimbă, obiceiurile legate de modificarea Legii Educaţiei în mijlocul sărbătorilor de iarnă, fără consultarea studenţilor, au rămas aceleaşi. Ne aşteptăm de la domnul ministru, în noul an, la mai mult dialog cu studenţii şi la mai puţine modificări legislative, care nu rezolvă, de fapt, problemele reale din sistem. Sperăm că în urma primei noastre întâlniri, ministrul a luat act de problemele pe care le-am semnalat şi va caută soluţii, pentru ca acestea să poată fi rezolvate. România nu-şi mai poate permite să continue cu un sistem universitar în care rata de abandon este de 40 la sută, în care finanţarea educaţiei nu permite investiţii de calitate în sistem sau în care studenţii nu au niciun cuvânt de spus faţă de modul în care sunt pregătiţi pentru viitoarea lor carieră,” a€ declarat Cristi Popescu, preşedintele ANOSR.

Studenţii vor 25 la sută voturi pentru alegerea rectorului

Reprezentanţii Alianţei Naţionale a Organizaţiilor Studenţeşti din România au cerut ministrului Educaţiei ca, la următoarele alegeri pentru rectori, studenţii să poată decide în procent de 25 la sută. Dreptul studenţilor de a vota rectorul a fost câştigat la protestele studenţeşti din 1995, însă a fost suspendat prin Legea 1 din 2011.

Citit 775 ori Ultima modificare Luni, 12 Ianuarie 2015 19:23

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.