Au început înscrierile la clasa pregătitoare/ MUTAŢII FICTIVE pentru un loc la o ŞCOALĂ de elită
Foto: Foto "Viaţa liberă", arhivă

Au început înscrierile la clasa pregătitoare/ MUTAŢII FICTIVE pentru un loc la o ŞCOALĂ de elită
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Înscrierile la clasa pregătitoare au început oficial ieri, 23 februarie. Şi anul acesta rămâne valabil criteriul domiciliului, care le dă câştig de cauză celor care locuiesc aproape de şcoală. Cei mai mulţi dintre părinţii gălăţeni dornici să prindă un loc la şcolile renumite din oraş au ales, ca şi în ceilalţi ani, varianta obţinerii unei reşedinţe fictive, la prietenii sau rudele care locuiesc în circumscripţia unităţii de învăţământ dorite.

"Numărul cererilor s-a dublat în perioada înscrierilor la şcoală. Dacă în luna noiembrie erau aproximativ 101 solicitări, în lunile ianuarie şi februarie acestea s-au dublat, ajungându-se la 211 astfel de cereri", ne-a declarat un oficial al Primăriei.

Un exemplu al celor mai căutate unităţi de învăţământ primar este Şcoala Gimnazială  nr. 28 „Mihai Eminescu”, care se confruntă anual cu un număr foarte mare de solicitări. Încă de la primele ore ale dimineţii de ieri, peste douăzeci de părinţi stăteau la coadă, pentru a completa cererile tip. "Am venit de la prima oră şi încă aştept. Este o singură persoană care se ocupă de acest demers şi totul merge foarte greu. Sunt foarte mulţi părinţi care, deşi locuiesc în alt cartier, preferă să-şi înscrie copiii aici, pe motiv că învăţătorii sunt foarte buni", ne-a declarat indignată mama unui băieţel.

Chiar dacă numeroşi părinţi sunt în afara circumscripţiilor de care aparţin, acest lucru nu îi împiedică să îşi depună dosarele de înscriere. "Nu locuiesc în cartier, dar nu cred că are vreo importanţă. Copilul meu merită ce e mai bun şi vreau să se ocupe de el o învăţătoare răbdătoare", ne-a mărturisit o altă mămică.

Din cauza acestor înscrieri pe baza mutaţiilor fictive, conducerea ISJ a fost obligată şi anul trecut, şi acum doi ani să suplimenteze numărul claselor de la Şcoala Nr. 28.


CITEŞTE ŞI: Cum se face ÎNSCRIEREA la clasa pregătitoare. Vezi CÂTE LOCURI sunt disponibile

Citit 2307 ori Ultima modificare Luni, 23 Februarie 2015 17:46

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.