Argint şi bronz pentru Galaţi, la Balcaniada de Matematică

Argint şi bronz pentru Galaţi, la Balcaniada de Matematică
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Andrei Bogdan Puiu, elevul de numai 15 ani, în clasa a XII-a la CNVA s-a întors cu o medalie de bronz de la Balcaniada de Matematică a seniorilor care s-a desfăşurat săptămâna aceasta la Atena, în Grecia.

Aflăt încă la Atena, Andrei ne-a declarat că este încântat de prima sa medalie internaţională şi ne-a mărturisit că nu are de gând să se oprească aici, întrucât la barajele pentru participarea la Olimpiada Internaţională de Matematică s-a clasat al cincilea, după o serie de trei teste. Mai urmează altele  la începutul lui iunie, când se va definitiva lotul. Nu ne rămâne decât să-i urăm succes.

Medalia de argint a fost câştigată de tecuceanca Simona Diaconu, bursieră a Liceului Internaţional de Informatică din Bucureşti şi ea calificată în lotul pentru internaţională.

Lotul României la Matematică a obţinut două medalii de aur, două medalii de argint şi două medalii de bronz la Olimpiadă Balcanică de Matematică 2015. În clasamentul pe echipe, România a ocupat locul al doilea, după Turcia. Elevii români au concurat cu liceeni din alte 19 ţări.

 

 

Citit 1813 ori Ultima modificare Vineri, 08 Mai 2015 16:31

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.