FOTO/ A început cazarea studenţilor în Campusul "Al. I. Cuza"

FOTO/ A început cazarea studenţilor în Campusul "Al. I. Cuza"
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

După o perioadă de linişte totală, pe străzile din Galaţi a revenit forfota de odinioară, semn că a început anul universitar. În campusul „Alexandru Ioan Cuza”, studenţi chiar şi de peste graniţe au venit, dis-de-dimineaţă, pentru a fi cazaţi în unul din cămine. Cei mai emoţionaţi, evident, sunt studenţii din primul an de facultate, motiv pentru care, mulţi dintre ei au venit însoţiţi de părinţi.

„Am venit cu fiica mea de la Tulcea. Este în primul an la Facultatea de Automatică şi Calculatoare. O văd entuziasmată şi emoţionată, în acelaşi timp. Bineînţeles, important este să se integreze într-un mediu nou şi să poată învăţa într-un spaţiu prietenos. În primul rând, aştept să văd camera de cămin, dacă sunt condiţii pe măsura aşteptărilor”, ne-a povestit Cornelia Năstase.

Mai puţin emoţionaţi sunt băieţii, deşi recunosc şi ei că nu este chiar uşor să te adaptezi într-un oraş nou. „Ştiu că viaţa de cămin este frumoasă, până vine sesiunea. La început, mai dificilă este partea cu plecatul de acasă. Trebuie să te obişnuieşti cu oraşul, pentru că fiecare colţ de stradă este străin”, a declarat Mihai-Radu Duca, student în anul I la Facultatea de Automatică şi Calculatoare.

Voluntarii fluidizează procedura de cazare

Alături de studenţi, în toată perioada cazărilor sunt voluntarii de la Liga Studenţilor din Galaţi, cei de la Clubul Studenţilor Basarabeni şi Bucovineni şi voluntarii de la Liga Studenţilor Basarabeni. „În prima zi, bobocii sunt foarte emoţionaţi, vor să le completeze părinţii contractele. Totuşi, noi încercăm să îi ajutăm cu absolut orice problemă. Până acum, cei mai mulţi studenţi de anul I s-au cazat în căminul H. Probabil pentru că aici au module cu două camere sau au fost eliberate mai multe cereri de la facultăţi pentru acest cămin”, ne-a spus Bogdan Mocanu, voluntar al Ligii Studenţilor.

Tot în această perioadă sunt cazaţi şi bursierii statului român, din afara graniţelor, iar organizaţiile studenţeşti îi ajută să se integreze mai uşor. „Studenţii basarabeni au ajuns la ora 3 dimineaţa la Galaţi şi au fost cazaţi în unul din cămine, pentru câteva ore. Am fost cu ei pe la facultăţi, i-am ajutat să semneze contractele, iar acum urmează cazarea definitivă. Din păcate, încă nu au ajuns toţi studenţii basarabeni la Galaţi, pentru că nu şi-au luat viza. Tocmai de asta, sperăm să nu fie nicio problemă dacă vor ajunge mai târziu. Motivul întârzierii este, totuşi, scuzabil. Dar nu am avut experienţe proaste în anii anteriori”, ne-a declarat Doina Cebotari, voluntar la Clubul Studenţilor Basarabeni şi Bucovineni din Galaţi.

Pentru a evita incidentele, situaţia cazărilor este monitorizată şi de Direcţia Cămine, Cantine şi Proiecte Studenţeşti. ”Procedura de cazare decurge cu răbdare. Mai aşteptăm încă studenţi de anul I. Noi vom încerca să ne ţinem de calendarul afişat, dar dacă studenţii străini vor veni mai târziu, cu siguranţă vor fi cazaţi. Mai sunt şi studenţi precazaţi, care ne-au anunţat că întârzie. Unele persoane renunţă la masterat şi mai rămân locuri libere. Estimăm că aproape 890 de studenţi de anul I se vor caza în cămine, dar până în acest moment nu avem o evidenţă concretă. Cert este că locurile sunt suficiente", a declarat Bogdan Rodeanu, directorul Direcţiei Cămine, Cantine şi Proiecte Studenţeşti.

Citit 1940 ori Ultima modificare Vineri, 25 Septembrie 2015 16:47

1 comentariu

 • postat de x
  Sâmbătă, 26 Septembrie 2015 08:41
  89.137.138.***
  Amintiri, amintiri.
  Remarc faptul ca, referitor la aglomeratie/inghesuiala si la CUM si UNDE SE STA IN PICIOARE la inscriere/repartitie, e la fel cu patania mea de acum 39 de ani!
  Doar studentele sunt mai "saracute" (fata de aceiasi 39 de ani): au jeansii rupti si hainutele cam scurte, de li se vede buricul; unele fete, probabil, au scapat de la o "agresiune", deoarece au bluzitele fasii, fasii!
  In rest, bunavoie, tinerete, veselie, sparente de mai bine.
  Le urez tuturor o studentie frumoasa si un viitor mai norocos!
  0
  8
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.