PROFESORII vor avea SALARII MAI MARI de la 1 decembrie

PROFESORII vor avea SALARII MAI MARI de la 1 decembrie
Evaluaţi acest articol
(10 voturi)

Profesorii vor avea salarii mărite începând cu 1 decembrie, a anunțat luni, 12 octombrie, ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, citat de digi24.ro. Sindicaliştii din Educaţie au obținut o mărire salarială cu 15 la sută pentru profesori. Oficialul a precizat că această mărire salarială se va face independent de legea salarizării unitare. Sorin Cîmpeanu a mai spus că mărirea salariilor pentru cadrele didactice se va face prin ordonanță de Guvern.

De mărirea salarială vor beneficia toți salariații din Educație - atât cadrele didactice, cât și personalul auxiliar.

Premierul Victor Ponta a amintit, la rândul său, că pentru cadrele didactice au mai fost mărite anul acesta salariile cu zece procente, așa că vor ajunge, ca și medicii, la creșteri salariale de 25 la sută.

Solicitarea dascălilor privind majorarea salariilor în Învăţământ a venit în contextul majorărilor salariale din Sănătate, unde veniturile au crescut cu 25 la sută din această lună.

Reprezentanţi ai sindicatelor din Educaţie s-au întâlnit, din nou, luni, 12 octombrie, cu membri ai Guvernului pentru negocieri privind creşterea salariilor în Educaţie.

O majorare cu 15 la sută a salariilor în Învaţământ ar costa Guvernul 1,6 miliarde de lei pe an, potrivit hotnews.ro.

Sursa foto: adevarul.ro

Citit 2903 ori Ultima modificare Luni, 12 Octombrie 2015 16:24

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.