OFICIAL/ Elevii de la CUZA se vor MUTA din actuala clădire
Foto: La începutul săptămânii trecute, încă o bucată din tavan s-a desprins

OFICIAL/ Elevii de la CUZA se vor MUTA din actuala clădire
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Inspectoarea generală Mioara Enache şi directorul Direcţiei Generale de Dezvoltare din cadrul Primăriei, Adrian Bucur, s-au întâlnit cu profesorii şi părinţii elevilor de la Colegiul "Al. I. Cuza", pentru a decide unde urmează să se mute instituţia de învăţământ, în condiţiile în care clădirea în care se desfăşoară cursurile acum nu mai prezintă siguranţă.

"Important este că şi părinţii, şi profesorii au înţeles că nu se mai poate sta în clădirea respectivă, pentru că sunt probleme mari. Încă nu s-a luat o decizie în care din cele trei locuri propuse urmează să fie relocat colegiul. A rămas ca părinţii şi profesorii să meargă să vadă care sunt condiţiile şi să aleagă. Suntem deschişi şi vrem să alegem cea mai bună soluţie, pentru că trebuie să ţinem cont de calitatea învăţământului care se face în aceasta unitate de elită", ne-a declarat inspectoarea generală, Mioara Enache.

Cele trei variante alese pentru sediul provizoriu al Colegiului "Al. I. Cuza" sunt Colegiul "Traian", Şcoala Nr. 8 şi Liceul de Marină plus Şcoala Nr. 26.

Şefa învăţământului gălăţean susţine că decizia va trebui luată cel târziu la începutul săptămânii viitoare.

Pentru că unitatea de învăţământ funcţionează de zece ani într-o clădire retrocedată şi nimeni nu a mai investit s-o repare, au început să cadă bucăţi din tencuiala tavanului (PENTRU DETALII, CLICK AICI). În acelaşi timp, în urma unei expertize efectuate în vara aceasta, s-a stabilit că respectiva clădire prezintă risc seismic de gradul III spre II.

Foto Roxana Artene Penciu
Citit 6659 ori Ultima modificare Joi, 19 Noiembrie 2015 20:43

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.