STUDENŢII, în dialog cu directorul ArcelorMittal. „Scopul acestei vizite este de a ne pregăti viitorul”

STUDENŢII, în dialog cu directorul ArcelorMittal. „Scopul acestei vizite este de a ne pregăti viitorul”
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

Studenţii de la Facultatea de Inginerie a Universităţii „Dunărea de Jos” din Galaţi s-au întâlnit miercuri, 18 noiembrie, cu reprezentanţii companiei ArcelorMittal, cel mai mare angajator din zona Galaţiului. Directorul ArcelorMittal, Bruno Ribo, le-a explicat viitorilor ingineri cu ce se ocupă compania şi care sunt aşteptările de la angajaţi.

Având în vedere faptul că sute de studenţi au făcut deja practică în combinat, Facultatea de Inginerie este în continuare unul din partenerii companiei. „Scopul acestei vizite este de a ne pregăti viitorul. Noi îi căutăm pe cei mai buni studenţi dintre voi, oameni cărora nu le este teamă să muncească. Compania noastră este mare, avem circa 240.000 de angajaţi, în peste 66 de ţări ale lumii. Şi, evident, cunoaşterea limbii engleze este obligatorie. Noi credem în diversitatea de gen şi ne interesează oamenii care au o gândire analitică şi iniţiativă. Există o legătură între noi şi produsele noastre. Chiar şi oamenii care se ocupă de finanţe sunt, într-o oarecare măsură, oţelari”, a declarat Bruno Ribo, directorul ArcelorMittal Galaţi.

Oţelul de la Galaţi, materie pentru cele mai mari poduri din lume

Directorul companiei le-a vorbit studenţilor şi despre importanţa producerii oţelului, care, spune acesta, este viitorul inovaţiei. „Oţelul este un material al vieţii, pentru că există peste tot. Este un material puternic şi poate fi reciclat de zeci de ori. Când mi-am început cariera, în urmă cu 25 de ani, producţia mondială de oţel era de 400 de milioane de toane, iar acum este de 1.600 de milioane de tone. Combinatul de la Galaţi este cunoscut pentru calitatea produselor. La Istanbul, spre exemplu, este al patrulea pod din lume, după criteriul distanţei între piloni, făcut din oţel de la Galaţi”, a adăugat Bruno Ribo.

Distincţii speciale

Directorul ArcelorMittal Galaţi a primit de la Facultatea de Inginerie a Universităţii „Dunărea de Jos” cea mai importantă diplomă a instituţiei, dar şi un trofeu, în semn de recunoştinţă. În cadrul întâlnirii, studenţii dornici să se angajeze în combinat au primit răspunsuri la toate întrebările privitoare la activitatea acestuia.

Foto Ruxandra Podlisnic

Citit 1680 ori Ultima modificare Miercuri, 18 Noiembrie 2015 17:21

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.