PROF. UNIV. DR. BENONE PUȘCĂ - CETĂȚEAN DE ONOARE AL MUNICIPIULUI GALAȚI

PROF. UNIV. DR. BENONE PUȘCĂ - CETĂȚEAN DE ONOARE AL MUNICIPIULUI GALAȚI
Evaluaţi acest articol
(15 voturi)

Una dintre cele mai complexe și prolifice personalități ale Galațiului, Profesor, magistrat, dramaturg, Benone PUȘCĂ, a rămas mereu drept în fața destinului și a demonstrat că marile bătălii ale vieții se cuceresc senin, fără mânie, prin tenacitate, forță interioară și valoare.

 

De-a lungul timpului, a scris piese de teatru care s-au jucat pe scena Teatrului Dramatic, scenarii pentru radio și televiziune dintre care, două au fost premiate la concursuri naționale.

 

A publicat peste 100 de lucrări de cercetare destinate studenților și specialiștilor pe teme de drept constituțional și drept internațional public și este membru în cele mai prestigioase asociații internaționale din lume.

 

Tenacitatea, respectul pentru cunoaștere și dezvoltare personală, dorința de a schimba ceva în comunitate l-au îndemnat pe domnul profesor să aducă, în anul 1992, excelența academică și în orașul Galați. Așa s-a născut Universitatea ”Danubius”, o instituție academică emblematică pentru mediul universitar gălățean.

 

Prin asiduă muncă și dăruire, Danubius a devenit, după aproape 24 de ani, locul de maturizare spirituală și intelectuală a generației viitoare, având un corp profesoral valoros care se îmbogățește anula cu șefii de promoție. O universitate etalon cu oameni frumoși și valoroși care au știut cum să întrețină focul viu al celui mai de preț bun al omului: CULTURA. Această comoară, căreia domnul profesor Benone PUȘCĂ, Doctor Honoris Causa al Universității Leibniz din Italia și al Universității ”Vasile Goldiș” din Arad, i-a construit, aici, în Galați, cel mai desăvârșit altar: Universitatea ”Danubius”.

 

Toate acestea sunt mărturii ale unei prestigioase cariere științifice și pedagogice și l-au recomandat pe domnul Prof. univ. dr. Benone PUȘCĂ pentru Titlul de CETĂȚEAN DE ONOARE AL MUNICIPIULUI GALAȚI, titlu oferit în cadrul Galei Premiilor Municipiului Galați, eveniment care a avut loc miercuri, 16 decembrie, la Teatrul Muzical ”Nae Leonard” Galați.

 

În cadrul acestei ceremonii, domnul Prof. univ. dr. Benone PUȘCĂ i-a dăruit domnului Ing. Marius STAN, Primar al Municipiului Galați, cel mai recent roman al său, Labirintul vieții, un roman care descrie viața omului Benone PUȘCĂ, de când ”a deschis ochii în coroana unui nuc bătrân”, în familia lui Ștefan PUȘCĂ, în localitatea Panciu din județul Vrancea și până acum, în aceste vremuri tulburi pentru țara sa, pentru orașul său căruia i s-a dedicat deplin cu gândul și cu fapta: ”Țara trece astăzi prin alte restriști, iar eu nu mai pot, iată, să-i ies în întâmpinare, să-i ajut pe oameni așa cum făceam altădată. Trăim un alt timp, parcă mai plin de tristețe și, credeți-mă, mai parșiv ca niciodată. Simt, deși nu am date concrete, că cineva ne pândește din umbră, făcându-ne, în continuare, mult rău. Vom suferi mult, poate mai mult decât oricând, dar știu un lucru: PESTE NOI NU SE VA TRECE! NU, PENTRU CĂ DUMNEZEU E CU NOI! ... Dar până când toate aceste experimente, toate aceste rătăciri prin labirintul vremurilor? Europa nu vede că mușcând din România, mușcă din ea însăși? Spun unii moraliști că cine ridică mâna asupra părinților, i se usucă brațul. Aceasta ar putea fi o constatare, un avertisment, poate fi orice. Principalul este ca unii, de pe pământ, să nu uite niciodată un asemenea lucru și să-și lase brațul acela nevăzut cât mai departe de fruntariile țării mele.”

 

Felicitări, domnule Președinte! Suntem onorați, încă o dată, că facem parte din familia Universității ”Danubius”!

 

Șef Birou Relații Publice,

Ana Alina IONESCU DUMITRACHE

(P)

Citit 3000 ori Ultima modificare Joi, 17 Decembrie 2015 16:33