DEZASTRU la simularea Bacalaureatului. Doar o treime dintre elevii gălăţeni cu medii de trecere

DEZASTRU la simularea Bacalaureatului. Doar o treime dintre elevii gălăţeni cu medii de trecere
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Chiar şi la liceele unde anul trecut s-a obţinut promovare de 100 la sută, nici jumătate dintre candidaţi n-au mai luat acum medii peste 5,00 * Trei unităţi de învăţământ au procent de promovare zero şi alte nouă nu au reuşit să depăşească zece la sută * În ciuda rezultatelor foarte slabe, judeţul Galaţi se află pe locul cinci în ţară


Doar 36,3 la sută dintre elevii gălăţeni de clasele a XI-a şi a XII-a au reuşit să obţină medii de trecere la simularea probelor la Bacalaureat. Având în vedere că judeţul Galaţi se află pe locul al cincilea pe ţară, cu un procent atât de slab, situaţia naţională este cu mult mai dezastruoasă decât ne putem imagina. La clasele a XI-a s-a înregistrat, cum era de aşteptat, cea mai slabă rată de promovare, de numai 25 la sută. Cei de la clasa a XII-a au părut mai interesaţi să pună mâna pe carte, având în vedere că mai au doar câteva săptămâni până la examene. Prin urmare, procentul de promovare a fost de 47 la sută, cu mult însă sub cel obţinut de absolvenţii de anul trecut, care au avut astă-vară peste 74 la sută.

Licee bune cu jumătate dintre viitorii absolvenţi picaţi la simulare

Au fost numai trei colegii unde rata de promovare se poate spune că este mulţumitoare: Colegiul Naţional "Vasile Alecsandri", cu 90,07 la sută, Colegiul Naţional "Mihail Kogălniceanu", cu 81,49 la sută, şi Colegiul Naţional "C. Negri", cu 72,06 la sută. În rest, la o mulţime de licee bune, abia au reuşit să obţină medii de trecere jumătate dintre elevi: Colegiul "Spiru Haret" Tecuci - 64,53 la sută, Colegiul Naţional "Al. I. Cuza" - 57,14 la sută, Liceul "Emil Racoviţă" - 56,72 la sută, Liceul de Artă - 54 la sută, Colegiul Economic - 47 la sută, Colegiul "C. Hogaş" Tecuci - 41,69 la sută.

Trei licee fără niciun candidat promovat

De la conducerea ISJ Galaţi am aflat că şi acum sunt trei licee unde niciun candidat nu a reuşit să treacă probele la simulare: Liceul din Iveşti, Liceul din Corod şi Liceul "Ov. Caledoniu" din Tecuci. De asemenea, în alte nouă instituţii de învăţământ, rata de promovare nu a depăşit 10 la sută: Colegiul "Aurel Vlaicu" (Metalurgic) - 2,86 la sută, Liceul Tehnologic "Anghel Saligny" - 3,33 la sută, Colegiul "Traian Vuia" (Auto) - 4,21 la sută, Colegiul "Radu Negru" - 4,40 la sută, Colegiul "Dumitru Moţoc" - 4,49 la sută, Colegiul "Paul Dimo" (Energetic) - 4,71 la sută, Liceul de Marină - 5,71 la sută şi Liceul cu Program Sportiv - 8,28 la sută.

"Ar fi jenant să ne lăudăm" 

Conducerea ISJ susţine că, şi în condiţiile în care Galaţiul s-a situat pe un loc fruntaş în ţară, situaţia este departe de a fi mulţumitoare. "Ar fi jenant să ne lăudăm cu locul cinci, când avem un aşa procent de promovare. Totuşi e mai bine decât anul trecut, când la simulare s-a obţinut doar 32 la sută. Însă elevii s-au mobilizat, iar în vară am avut la bacalaureat peste 74 la sută. Vom face şedinţe cu directorii, le vom cere să vorbească cu diriginţii şi psihologii şcolari, să se organizeze şedinţe cu părinţii şi să se intensifice programele de pregătire. Cu siguranţă, în vară, rezultatele vor fi mult mai bune, dar asta nu înseamnă că trebuie să renunţăm să facem totul ca rata de promovare să crească mult mai mult", a precizat inspectoarea generală Mioara Enache.

Citit 2137 ori Ultima modificare Marți, 22 Martie 2016 20:10

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.