Rector, prorector şi director PENTRU O ZI, la Universitatea ”Dunărea de Jos”

Rector, prorector şi director PENTRU O ZI, la Universitatea ”Dunărea de Jos”
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

Doi studenţi  la Facultatea de Inginerie şi unul de la Facultatea de Ştiinţe Juridice, Sociale şi Politice au aflat săptămâna trecută cum e să ocupi cele mai înalte funcţii de conducere în cadrul Universităţii “Dunărea de Jos” din Galaţi. Ei au fost, pentru câteva ore, rector, prorector şi directorul instituţiei de învăţământ superior, prilej cu care au aflat o mulţime de lucruri despre situaţia administrativă a “cetăţii” în care învaţă. În premieră la Dunărea de Jos a avut loc, în cadrul Zilelor Universităţii, Concursul “Rector pentru o zi”. 

O studentă la Inginerie, rector pentru o zi

Se numeşte Georgiana Alexandra Costin, este în anul III la Facultatea de Inginerie şi miercurea şi-a început ziua de joi, 24 martie, aplecată peste un teanc de acte. Deja semnate, spune rectorul Iulian Gabriel Bârsan, cel care i-a predat biroul şi funcţia de la 9,00 la 14,00. A câştigat concursul pentru că a propus burse mai mici, dar care să ajungă la aproape toată lumea: adică şi la cei cu medii de 6,50. Acesta a fost, de altfel, şi primul subiect analizat, cu cifre concrete, împreună cu rectorul. Ca strategie, Georgiana s-a dovedit a fi un rector populist: a propus schimbarea orarului pentru studenţii care încep cursurile de la ora 8,00 şi o campanie de atragere a liceenilor către Dunărea de Jos. Am vrut să văd cum se iau deciziile în Universitate. Cred că va fi o zi de neuitat”, a conchis Georgiana, vizibil emoţionată. Studenta a avut astăzi posibilitatea să vadă, pas cu pas, ce face un rector la serviciu: semnează acte, participă la şedinţe, discută cu oamenii din subordine, merge la acţiunile organizate de colegi şi, nu în ultimul rând, predă studenţilor. La rândul său, rectorul Iulian Gabriel Bârsan a salutat iniţiativa schimbului de experienţă: “Cred că e util ca studenţii să ştie ce responsabilitate presupune această funcţie”, a remarcat rectorul. 

De la Educaţie Fizică şi Drept, în scaun de prorector

Discuţii interesante s-au purtat astăzi şi în biroul prorectorului, unde Ştefan Baltă l-a iniţiat pe tizul său, Ştefan Bădiţă, în tainele administrării unei instituţii de învăţământ superior. Acesta din urmă i-a înaintat prorectorului un set de 15 propuneri de îmbunătăţire a vieţii studenţilor gălăţeni. “Cele mai multe sunt deja puse în practică. Eu mă bucur că sunt propuneri, vreau să conving studenţii să colaboreze mai mult cu noi, pentru că, de multe ori, tinerii au idei bune”, a declarant Baltă, care l-a invitat pe mai tânărul său înlocuitor la o cafea. Ştefan Bădiţă este absolvent de Kinetoterapie, dar şi de Administraţie, masterand anul I în cadrul Facultăţii de Ştiinţe Juridice, Sociale şi Politice la Programul Administraţie Publică şi Integrare Europeană, dar şi student în anul III la Educaţie Fizică şi Sport. “Mi-aş dori să fiu un decident în administraţia publică locală, la nivelul municipiului Galaţi”, spune Ştefan Bădiţă.

Un director cu putere de decizie

Cel mai important om din universitate a fost joia trecută Claudiu Hurmuz, care l-a înlocuit, pentru câteva ore, pe Cezar Bichescu, Directorul Direcţiei Generale Investiţii şi Resurse Umane. “Vă aflaţi în inima acestei Universităţi, în locul unde se iau cele mai importante decizii legate de investiţii şi achiziţii. Veţi fi cel mai înjurat om, astăzi. Aveţi posibilitatea să pregătiţi lista de achiziţii pentru 2016 şi să opriţi orice investiţie pe care nu o consideraţi oportună”, l-a avertizat Cezar Bichescu pe tânărul student. Claudiu Hurmuz este masterand anul I la Facultatea de Inginerie, Programul de Grafică şi Modelare Computerizată şi angajat la Mehid.

Citit 3004 ori Ultima modificare Luni, 28 Martie 2016 16:43

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.