WORKSHOP despre polimeri pentru viitorii ingineri constructori de maşini

WORKSHOP despre polimeri pentru viitorii ingineri constructori de maşini
Evaluaţi acest articol
(53 voturi)

Centru de Excelentă în Prelucrarea Polimerilor din cadrul Departamentului de Ingineria Fabricaţiei al Facultăţii de Inginerie a organizat a opta ediţie a workshopului numit „Progrese în fabricarea şi controlul produselor din materiale polimerice”. Evenimentul, devenit tradiţie la Galaţi, a avut loc sub egida Academiei de Ştiinţe Tehnice din România şi a Asociaţiei Inginerilor din România.

La workshop au participat profesori, doctoranzi, masteranzi şi studenţi care au abordat subiecte de actualitate precum: importanţa materialelor plastice în industria de automobile, aplicaţii ale polimerilor în construcţia de maşini dar şi determinarea comportamentului electric al nanocompozitelor polimerice şi reciclarea lor.

„80 la sută din produsele fabricate pe glob au înglobat cel puţin un reper din polimeri. Există, pe de altă parte, o cantitate impresionantă de deşeuri ce trebuie reciclată. Din 2005 de când am organizat primul simpozion pe tema prelucrării polimerilor, ne-am îndreptat atenţia către aceste domenii, în intenţia de a-i familiariza pe absolvenţi cu problematica specifică fabricării produselor din materiale plastice. De-a lungul anilor am dezvoltat câteva laboratoare de caracterizare şi prelucrare a polimerilor, având astăzi un performant Centru de Excelenţă în Prelucrarea Polimerilor, dotat cu echipamente care sunt la acest moment unice în ţară”, a declarat Cătălin Fetecău, prof. univ. dr. la Facultatea de Inginerie.

La workshop, au participat câţiva reprezentanţi ai unor importanţi angajatori din Galaţi dar şi din ţară, printre care şi Renault, care au cerut studenţilor care îşi susţin licenţa în acest domeniu câte un CV în vederea angajării. Şi astfel, tematica deosebit de interesantă şi actuală a deschis direcţii de colaborare şi parteneriat între mediul academic şi cel industrial.

Citit 1850 ori Ultima modificare Luni, 27 Iunie 2016 18:07

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.