Evaluaţi acest articol
(2 voturi)
3 comentarii

În aplauzele mentorilor şi ale conducerii combinatului siderurgic, absolvenţii Şcolii de Ucenici ArcelorMittal şi-au primit diplomele şi laudele pentru felul în care s-au comportat pe parcursul programului de formare.

În octombrie 2015, la cea de-a doua ediţie a Şcolii de Ucenici s-au aliniat la start 50 de învăţăcei, însă la absolvire au ajuns doar 49. "Consider că este o cifră foarte bună de absolvenţi, 49 din 50 înscrişi, dat fiind că nu i-a obligat nimeni să vină, puteau să se retragă oricând. Asta înseamnă că le-a plăcut ce au făcut în Combinat, că au vrut să aprofundeze noţiunile teoretice şi că sunt pregătiţi să vină în urma celor de la care învaţă", ne-a spus Bogdan Grecu, director al departamentului "Supply and Demand", din cadrul ArcelorMittal.

La eveniment a participat şi directorul Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM), Cezar Năstase, care s-a declarat încântat de colaborarea cu ArcelorMittal. "Sper să continuăm pe aceeaşi linie şi să putem furniza Combinatului oameni care să participe la această şcoală de ucenici, cu rezultate bune", a spus Cezar Năstase.

Întrebaţi cu ce au rămas după cele şase luni de ucenicie, tinerii participanţi au spus că, pe lângă şansa de a pune în practică teoria din facultate sau liceu, au văzut ce înseamnă să munceşti alături de specialişti. "Eu am lucrat la departamentul de electricieni, pe prevenţie, şi am avut ocazia să învăţ lucruri pe care din studiul teoriei nu le-aş fi putut accesa. Spre exemplu, acum ştiu cum trebuie lucrat cu un panou electric, cu siguranţele electrice, cu un motor, unde trebuie să umblu, lucruri de genul acesta", a spus şi un absolvent al Şcolii de Ucenici, ediţia 2015-2016.

Pentru cea de-a treia ediţie a Şcolii de Ucenici, cei de la ArcelorMittal au început deja înscrierile, etapă care va dura până în luna august, dar şi selecţia, astfel încât să nu mai existe decalaj de câteva luni între trimiterea CV-ului şi interviu. Conform reprezentanţilor Combinatului, şi anul acesta vor fi selectaţi tot aproximativ 50 de tineri gălăţeni pentru a participa la acest program de pregătire profesională, pe durata a şase luni, timp în care vor avea aceleaşi beneficii ca un angajat cu normă întreagă, adică salariu fix, program de opt ore pe zi şi bonuri de masă.

Citit 3260 ori Ultima modificare Marți, 26 Aprilie 2016 16:48

3 comentarii

 • postat de marcopolo Sâmbătă, 30 Aprilie 2016 02:58 193.111.232.*** Link la comentariu
  0
  0

  În articol nu se dau nume si nu se spune nimic de nici o roată dințată, nu am mai înțeles de ce v-ați luat de asta... Luați articolul ca atare si nu mai fiți răutăcioși... Numai bine si felicitări absolvenților !

  Raportează
 • postat de Adrian Miercuri, 27 Aprilie 2016 12:14 79.116.98.*** Link la comentariu
  0
  4

  Asta e doar o poza ptr impresie, Mladinov e maistru electrician. In mod normal nu are ce sa caute el la acea roata dintata, dar asta e!

  Raportează
 • postat de scoala de mucenici si cele 44 pahare Miercuri, 27 Aprilie 2016 09:22 5.13.183.*** Link la comentariu
  0
  6

  aceasta roata dintata a fost facuta la fortus iasi intreprinderea pe care unii o fura bucati akuma

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.