Subiecte uşoare la EVALUAREA NAȚIONALĂ la clasa a VI-a

Subiecte uşoare la EVALUAREA NAȚIONALĂ la clasa a VI-a
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Elevii de clasa a VI-a au susţinut, marţi, 24 mai, proba la Matematică şi Ştiinţe din cadrul Evaluării Naţionale. Copiii consideră că subiectele au fost uşoare spre medii ca dificultate. Subiectele au fost mai degrabă exerciţii de atenţie şi de aplicat formule. Mai mult, aceştia susţin că exerciţiile au fost legate de ce au studiat în acest an şcolar, iar profesorii au făcut pregătire cu ei în ultimele două săptămâni.

"Eu am fost numărul 2 şi am avut o problemă cu densitatea şi cu viteza, am mai avut o diagramă cu temperatura de la o staţie meteo şi trebuia să calculăm ce temperatură a fost la o anumită oră. Am mai avut un subiect cu adaptările iepurelui la temperaturi scăzute, apoi a mai fost un subiect prin care trebuia să grupăm păsările pe categorii, în păsări de zi şi de noapte. La matematică au fost de calculat nişte suprafeţe aplicând nişte teoreme", ne lămureşte un elev de la Liceul de Artă "D. Cuclin".

Profesorul de matematică de la CNVA, Romeo Zamfir, susţine că subiectele au fost uşoare, nu au ridicat probleme, cuprinzând noţiuni pe care ar trebui să le ştie orice copil.

Lucrările vor fi corectate în şcoală

Lucrările elevilor vor fi corectate în şcoala pe care o urmează, chiar de către profesorii de la unitatea de învăţământ respectivă. În cazul în care numărul de cadre didactice dintr-o unitate de învăţământ este insuficient, vor fi aduse cadre didactice din alte şcoli. Rezultatele obţinute la aceste evaluări nu se vor înregistra în catalogul clasei şi vor fi valorificate la nivelul unităţii de învăţământ prin elaborarea planurilor individualizate de învăţare, consemnarea în portofoliul educaţional al elevului, respectiv informarea părinţilor sau a reprezentanţilor legali ai elevului asupra stadiului formării şi dezvoltării competenţelor evaluate.

Urmează o lună plină de evaluări naţionale

Săptămâna viitoare este rândul elevilor de clasa IV-a să susţină Evaluarea Naţională, astfel că pe 30 mai vor avea testarea la Limba Română, iar pe 31 mai, la Matematică.

Elevii de clasa a II-a vor începe Evaluarea Naţională pe 6 iunie, când vor avea proba scrisă la Limba Română, pe 7 iunie vor susţine proba de citit la Limba Română. Pe 8 iunie va avea loc proba de Matematică.

Cei de clasa a VIII-a vor începe Evaluarea Naţională pe 27 iunie, când vor avea proba scrisă la Limba şi literatura română, iar pe 28 la Limba şi literatura maternă. Proba de Matematică se va desfăşura pe 29 iunie. Rezultatele finale vor fi afişate pe 5 iulie, după rezolvarea contestaţiilor.

Citit 1152 ori Ultima modificare Marți, 24 Mai 2016 20:59

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.