Alexandra Buruiană, printre CEI MAI BUNI elevi-geografi din ţară

Alexandra Buruiană, printre CEI MAI BUNI elevi-geografi din ţară
Evaluaţi acest articol
(9 voturi)

Deşi este boboc de clasa a IX-a la Colegiul Naţional "Vasile Alecsandri", Alexandra Buruiană va reprezenta Galaţiul la Concursul de Comunicări Ştiinţifice pe Teme de Geografie pentru licee, faza naţională, care se va desfăşura la Deva.

Pentru ea, a fost o provocare, întrucât nu mai participase la astfel de competiţii. Sub îndrumarea profesoarei de geografie Smaranda Enică şi cu ajutorul unor oameni minunaţi de la Asociaţia pentru Dezvoltare Durabilă Prut-Dunăre Galaţi, Floricel Maricel Dima şi Corina Sofrone, a realizat o lucrare cu o temă mereu actuală "Zona pescărească din Lunca Prutului Inferior - punte între oportunitatea de dezvoltare şi protecţia mediului".

Întrebată de ce a ales o temă atât de curajoasă pentru un elev de clasa a IX-a, Alexandra ne-a mărturisit: "Eu am înţeles că am responsabilitatea de a participa la viaţa comunităţii locale, prin încercarea de a mă forma în aşa manieră încât să pot asigura, în viitor, dezvoltarea ţinutului din care provin. Pe de altă parte, de noi, tinerii, depinde cum vom utiliza în mod raţional şi eficient resursele umane, materiale şi de mediu ale zonei, astfel încât să nu periclităm şansele generaţiilor viitoare de a putea răspunde propriilor nevoi. O ocupaţie cu vechi tradiţii - pescuitul - este şi cea care ar putea aduce, pe viitor, schimbări în bine zonei noastre, dacă i se va da atenţia cuvenită. În plus, mi-am dorit să aflu în ce măsură este încă valabilă ideea preconcepută a românilor din alte colţuri ale ţării că la noi la Galaţi se mănâncă mult peşte".

Alexandra speră că se va întoarce cu un premiu şi de la faza naţională, dar până atunci şi-a propus să muncească la îmbunătăţirea lucrării, astfel încât să poată impresiona juriul.

Citit 10738 ori Ultima modificare Duminică, 05 Iunie 2016 18:55

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.