DOI DIN CEI ȘASE CANDIDAȚI ADMIȘI ÎN PROFESIA DE AVOCAT (INPPA GALAȚI) SUNT ABSOLVENȚI AI FACULTĂȚII DE DREPT A UNIVERSITĂȚII ”DANUBIUS”

DOI DIN CEI ȘASE CANDIDAȚI ADMIȘI ÎN PROFESIA DE AVOCAT (INPPA GALAȚI) SUNT ABSOLVENȚI AI FACULTĂȚII DE DREPT A UNIVERSITĂȚII ”DANUBIUS”
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Seria poveștilor de succes ale absolvenților noștri continuă. Parcă este o tradiție să începem anul universitar cu vești bune aduse de reușita absolvenților care promovează examenele de admitere în avocatură, magistratură, notariat etc. (Teodora MICU - notar stagiar, Octavia Daniela STERIOPOL – avocat stagiar, Oana Alina CHIRIAC și Dan GHINGHILONSCHI BLĂNARU - admisi la Institutul Național al Magistraturii).

Și în acest an, absolvenți ai Facultății de Drept a Universității ”Danubius” respectiv, Gabriela PLESA și Andrei LUPU, după o muncă extraordinară, susținută de perseverență și răbdare, de practică zilnică în instanță și de prezență neîntreruptă la biblioteca Universității ”Danubius”, au reușit să promoveze unul dintre cele mai grele examene: admiterea în profesia de avocat.

Gabriela PLEȘA – avocat stagiar

”Dorința de a deveni avocat a apărut în cel de-al doilea an de facultate, datorită unor profesori, oameni deosebiți care, prin tactul pedagogic, prin îndrumarea la orele de practică din instanță m-au ajutat să descopăr complexitatea acestei profesii încă din anii de studenție. Interesul pentru această profesie a devenit o adevărată pasiune prin practica realizată sub coordonarea doamnei Av. Conf. univ. dr. Angelica ROȘU, omul care m-a susținut și m-a încurajat în toată perioada de pregătire pentru examenul la Barou, profesionistul care m-a ajutat să înțeleg mecanismul prin care termenii abstracți din teorie capătă sens în dinamica practică din realitatea juridică a instanței judecătorești.

Pentru a reuși la acest examen, este nevoie de timp în care să îți însușești cunoștințele teoretice pe care, apoi, să le înțelegi prin implicarea în activitățile de practică în instanță.”

Andrei LUPU – avocat stagiar

”Pregătirea pentru acest examen presupune, în primul rând, multe ore de studiu. Tematica pentru examenul de primire în profesia de avocat este destul de bogată astfel încât trebuie să te dedici deplin pentru a reuși. În al doilea rând, nici un rezultat bun nu se poate obtine fără dorință, determinare și hotarâre.

După ce am absolvit Facultatea de Drept a Universității ”Danubius” am rămas aproape acestei comunități academice, am continuat să mă implic în proiectele acestei Universități și să colaborez cu profesorii mei care mi-au acordat întreaga deschidere profesională și m-au îndrumat în tot acest timp, de pregătire pentru a-mi îndeplini visul de a fi admis în profesia de avocat.

Studenților Facultății de Drept, viitori absolvenți care doresc să devină avocați, doresc să le transmit faptul că acest examen, de admitere în Barou, nu este imposibil pentru cei care doresc cu adevărat să îmbrățișeze această profesie. Desigur, până la destinația profesiei de avocat, este nevoie de dorință, multe ore în bibliotecă și, nu în ultimul rând, răbdare”.

Acestea sunt poveștile de succes ale absolvenților noștri, modele inspiratoare pentru studenții noștri și motivaționale pentru profesorii acestei facultăți. Sunt exemple care mențin credibilitatea în Facultatea de Drept a Universității ”Danubius” și care confirmă unul dintre cele mai importante deziderate ale politicii manageriale promovată de către Rectorul acestei instituții de învățământ superior, Conf. univ. dr. Andy PUȘ:  

Reușita absolvenților noștri reprezintă cel mai important indice al performanței Universității noastre. În fiecare an, absolvenți ai acestei universități au reușit, fără a se îndepărta de cariera pentru care s-au pregătit aici, să își îndeplinească visul de a păși pe treptele supreme ale acesteia: ADMIȘI LA INSTITUTUL NAȚIONAL AL MAGISTRATURII ȘI LA BAROU!”  

Felicitări și mult succes în profesia de avocat!

 

Purtător de cuvânt - Universitatea ”Danubius”,

Ana Alina IONESCU DUMITRACHE

(P)

Citit 5926 ori Ultima modificare Miercuri, 21 Septembrie 2016 15:28