Studenţi din trei oraşe - absolvenţi ai ȘCOLII DE VARĂ ArcelorMittal

Studenţi din trei oraşe - absolvenţi ai ȘCOLII DE VARĂ ArcelorMittal
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

51 de studenţi au absolvit cea de-a cincea ediţie a Şcolii de Vară ArcelorMittal, într-o festivitate care a avut loc, miercuri dimineaţă, la clubul combinatului gălăţean din Ţiglina I. Şcoala de Vară este cel mai important program de internship de pe platforma siderurgică, care face legătura cu mediul universitar şi care, spre deosebire, de exemplu, de Şcoala de Ucenici, le oferă absolvenţilor posibilitatea angajării pe posturi pentru studii superioare.

Conform purtătorului de cuvânt al ArcelorMittal, Dorian Dumitrescu, cei 51 de studenţi au lucrat efectiv, timp de două luni, în combinat, pe proiecte precise, încercând să rezolve probleme reale – din producţie, vânzări, inclusiv resurse umane. Cei 51 au fost aleşi dintre 200 de candidaţi (o concurenţă de patru pe loc!) şi au beneficiat, pe durata Şcolii, de toate drepturile unor angajaţi normali ai combinatului. Au primit inclusiv prima acordată de Ziua Siderurgistului plus o zi liberă.

După absolvire, unii dintre ei vor fi chemaţi pentru un proces de selecţie şi angajare, iar dacă ambele părţi vor fi mulţumite, studenţii vor deveni siderurgişti cu acte în regulă. Spre deosebire de precedentele patru ediţii, la Şcoala de Vară din acest an au participat studenţi nu numai din Galaţi, ci şi din Bucureşti şi Iaşi.

În total, cele cinci ediţii ale Şcolii de Vară ArcelorMittal au fost absolvite de peste 173 de studenţi, din care 50 au fost angajaţi ca specialişti în combinat.

Citit 2717 ori Ultima modificare Miercuri, 28 Septembrie 2016 19:53

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.