CATEDRA | Sărbătoare la Şcoala din Mihail Kogălniceanu

CATEDRA | Sărbătoare la Şcoala din Mihail Kogălniceanu
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Recent am sărbătorit Ziua Şcolii Gimnaziale „Mihail şi Gavril” din satul Mihail Kogălniceanu, comuna Smârdan, eveniment la care au fost invitaţi să participe foştii elevi, foştii profesori, alături de actualele generaţii de eroi de pe "scena" unităţii de învăţământ.

După o slujbă susţinută de pr. paroh Grigore Dodu, elevii şcolii au prezentat un program artistic care a stârnit multe ropote de aplauze şi multe aduceri aminte în rândul invitaţilor.

Sărbătoarea şcolii, coordonată de cadrele didactice şi de directoarea Nicoleta Mariana Vasile, le-a oferit posibilitatea foştilor elevi ai şcolii să se recunoască în fotografii înnegrite de timp, motiv de veselie, dar şi de lacrimi de emoţie.

Un alt moment important al evenimentului l-a constituit lansarea monografiei comunei Smârdan, realizată de profesorul Iordache Tanvuia.

Dascălii noştri ne-au împărtăşit primele amintiri de când au sosit în şcoala noastră, amintiri frumoase de la orele de curs, serbări, concursuri, practica agricolă. Uitau de frigul de afară şi de drumul impracticabil când intrau în clase şi observau ochii sinceri şi frumoşi ai copiilor. Învăţătoarea pensionară Natalia Marin ne-a povestit inclusiv cum împreună cu foştii ei elevi a ajutat, prin anii 1968-1970, la căratul cărămizilor din care s-a construit şcoala.

Cum şcoala e oglinda celor care s-au format în ea, le dăm cuvântul oamenilor în toată firea, foştii noştri elevi: "Pentru mine această întâlnire a fost o adevărată sărbătoare. Sunt mândră că am fost eleva acestei şcoli. Dascălii mi-au fost şi-mi vor rămâne modele de viaţă", a spus economist Viorica Mîndroiu Enache.

„A fost o reală încântare să îmi revăd o parte din foştii profesori, care au venit, asemeni nouă, plini de emoţie. Există oameni, clipe, locuri, sentimente pe care nu le vom putea uita decât odată cu ultima noastră bătaie a inimii”, a mai spus şi Mariana Marin Răducu, asistentă medicală.

Citit 4843 ori Ultima modificare Vineri, 18 Noiembrie 2016 16:43

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.