Mai multe CĂRȚI pentru STUDENȚI, la Biblioteca ”V. A. Urechia”

Mai multe CĂRȚI pentru STUDENȚI, la Biblioteca ”V. A. Urechia”
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Mai multe cărţi pentru împrumutul la domiciliu vor fi disponibile, pentru studenţi, la Biblioteca "V. A. Urechia", printr-un proiect al instituţiei şi al Universităţii "Dunărea de Jos", care se va derula în următoarele săptămâni.

Pănă acum, studenţii din afara Galaţiului nu puteau să beneficieze de nicio carte luată cu împumut, având acces doar la sala de lectură: "Am fost la bibliotecă pentru a împrumuta câteva cărţi, care m-ar fi ajutat la redactarea licenţei, şi am aflat că nu îmi pot face permis", afirmă Elena Tolbariu, originară din Bacău. Studentă la Litere, Elena afirmă că o soluţie este biblioteca din facultate: "Petrec acolo cât îmi permite timpul, însă nu sunt suficiente resurse şi de cele mai multe ori nu găsesc ceea ce am nevoie". Elena consideră o nedreptate că între studenţi se creează o astfel de diferenţă: "Toţi suntem studenţi şi avem nevoie de cărţi în aceeaşi măsură".

Directorul bibliotecii, Zanfir Ilie, susţine că, prin noul proiect, studenţii din alte oraşe vor putea împrumuta cărţi la domiciliu doar cu condiţia ca, la finele studiilor, să semneze un document prin care declară că nu au nici o îndatorire faţă de instituţie.

Până acum, studenţii gălăţeni puteau împrumuta până la patru cărţi. Urmează, însă, ca numărul acestora să ajungă până la şase-şapte. Pentru mulţi, însă, cărţile sunt insuficiente: "De două-trei ori pe lună, când ajung la bibliotecă, mă simt ca un copil în magazinul de dulciuri: aş lua acasă toate cărţile", afirmă Nicoleta Hangu, studentă la Jurnalism.

Şase-şapte cărţi îşi doreşte să poată împrumuta şi Dana Georgiana Hâncu: "Sunt în an terminal, trebuie să-mi elaborez lucrarea de licenţă şi aş avea nevoie de mai multe documente de specialitate pe care să le pot studia acasă".

O bucurie în plus va fi şi pentru cetăţenii basarabeni, care au dreptul să împrumute doar două cărţi. Printre aceştia se află şi Petronela Muntean: "Mi se par puţine două cărţi şi mi-ar fi mult mai comod să mă uit peste materialul de care am nevoie fără să stau cu grija că se închide biblioteca".

Citit 1543 ori Ultima modificare Luni, 21 Noiembrie 2016 19:01

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.