TINERII ȘI ORAŞUL | Se caută parteneri pentru un proiect de orientare în carieră a studenţilor
Foto: Foto ”Viața liberă”, Monica Zanet

TINERII ȘI ORAŞUL | Se caută parteneri pentru un proiect de orientare în carieră a studenţilor
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Universitatea „Dunărea de Jos” din Galaţi caută firme private pentru proiectul „Ţinteşte-ţi cariera în servicii! Stagii de practică şi internship la angajatori din regiunea de dezvoltare Sud-Est pentru studenţi din domeniul economie şi administrarea afacerilor”.

Iniţiativa îşi propune să ofere consiliere şi orientare profesională, prin stagii de practică şi internship, unui număr de 200 de studenţi din cadrul Facultăţii de Economie şi Administrarea Afacerilor, pe o perioadă de doi ani.

“Proiectul are drept scop creşterea numărului absolvenţilor de învăţământ terţiar universitar şi non-universitar care îşi găsesc un loc de muncă/cercetare/inovare în companii din Regiunea de dezvoltare Sud-Est, acceptate în proiect. Companiile partenere trebuie să aibă experienţă în implementarea a cel puţin unui proiect cu finanţare nerambursabilă şi/sau experienţă de cel puţin şase luni în domeniu şi să deţină acreditare pentru organizarea şi desfăşurarea practicii şi a internshipului. Cei 200 de studenţi economişti care vor reprezenta grupul ţintă în acest proiect, vor avea şansa, timp de 24 de luni, să beneficieze de servicii de consiliere şi orientare profesională prin stagii de practică şi internship în potenţialele companii din sectorul privat”, a declarat conf. univ. dr. Edit Lukacs, iniţiatorul proiectului.

Firmele care se pot înscrie în proiect trebuie să îndeplinească nişte condiţii: să nu fie în faliment, să nu aibă activitatea suspendată în ultimii doi ani, să nu fi fost implicate în procese, delapidări şi alte delicte, să nu înregistreze datorii la bugetul de stat. Angajatorii sunt aşteptați, până pe 5 decembrie, să participe la selecţie, depunându-şi documentele într-un plic sigilat la Registratura Universităţii „Dunărea de Jos” din Galaţi, din str. Domnească nr. 47. Bugetul total estimat este de 420.000 euro.

Citit 2227 ori Ultima modificare Luni, 28 Noiembrie 2016 17:44

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.