CATEDRA | Târg de handmade pentru copiii defavorizaţi
Foto: Sursa foto: Facebook (Ajungem MARI)

CATEDRA | Târg de handmade pentru copiii defavorizaţi
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Programul educaţional „Ajungem MARI” s-a născut dintr-o mare dorinţă de a-i ajuta pe copiii din centrele de plasament să devină responsabili şi independenţi. Până în prezent, prin activităţile derulate, acest program a reuşit să sprijine aproximativ 2.000 de copii din 25 de judeţe ale ţării. Proiectele acestei asociaţii au reuşit să atragă, şi la Tecuci, o echipă de voluntari.

Aceştia derulează săptămânal şedinţe într-un centru din oraş, cu opt copii instituţionalizaţi: ţin ateliere de educaţie non-formală, îi ajută pe copii să îşi facă temele, îi învaţă, de asemenea, să socializeze, să aibă încredere în ei, îi încurajează să înfrunte lumea.

În urma vizitelor repetate la copii, voluntarii au constatat că, deşi aceştia au parte de cele necesare (îngrijire, hrană, îmbrăcăminte), simt nevoia (ca orice copil) şi de un strop de bucurie în viaţa lor, de cineva cu care să petreacă timp de calitate. Alături de obişnuitele teme, voluntarii organizează şi ieşiri  la muzeu, în parc, la sala de sport şi chiar excursii.

Voluntarii, coordonaţi de profesoara Eugenia Olariu, organizează, între 12 şi 16 decembrie, un târg de produse handmade intitulat „Meşteşug şi caritate”, la Colegiul Naţional “Spiru Haret” din Tecuci. Cumpărătorii vor putea lua acasă obiecte handmade (penare artizanale, obiecte origami, diverse decorațiuni de Crăciun, brăţări etc.) sau, mai exact, bucățele din sufletul acestor elevi inimoși, în schimbul unei donaţii pentru copiii din centrul de la Tecuci. Pregătirea târgului a fost întâmpinată cu mult entuziasm de elevii colegiului, ceea ce a făcut ca evenimentul să capete o mare amploare şi să fie aşteptat cu nerăbdare de toată lumea.

Citit 1976 ori Ultima modificare Marți, 06 Decembrie 2016 18:40

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.