150 de calculatoare au fost DONATE unor şcoli şi ONG-uri din judeţul Galaţi, în cadrul programului ”Auchan-să la educație” 2016
Foto: Foto ”Viața liberă”, Marius Negri

150 de calculatoare au fost DONATE unor şcoli şi ONG-uri din judeţul Galaţi, în cadrul programului ”Auchan-să la educație” 2016
Evaluaţi acest articol
(9 voturi)

Mai multe proiecte educaţionale propuse de unităţi şcolare din judeţul Galaţi vor putea fi desfăşurate cu ajutorul calculatoarelor oferite prin proiectul „Auchan-să la educaţie”


26 de unităţi de învăţământ şi asociaţii din judeţul Galaţi sunt beneficiarele programului „Auchan-să la educaţie 2016”, desfăşurat de Auchan Romania şi de Asociaţia Ateliere Fără Frontiere. În total, cei 26 de câştigători au primit 150 de calculatoare, echipamente IT cu ajutorul cărora vor putea desfăşura proiectele educaţionale pe care şi le-au propus. Aceste proiecte sunt implementate în special în comunităţile defavorizate. Festivitatea de premiere a avut loc ieri, în incinta centrului comercial Auchan Galaţi.

După evenimentul de înmânare a diplomelor, reprezentanţilor unităţilor de învăţământ şi celor ai asociaţiilor câştigătoare le-au fost predate cele 150 de calculatoare. În total, potrivit directorului Auchan Galaţi, Lorant Nadrag, juriul a avut de ales dintre cele 37 de proiecte educaţionale înscrise în concurs. Printre câştigători se află şi Şcoala Gimnazială "Ion Petrovici" din Tecuci, al cărei proiect, denumit "Natura ne aseamănă, educaţia ne deosebeşte", a primit aprecierea specială a organizatorilor, alături de proiectul depus de Asociaţia de Sprijin pentru Părinţi şi Copiii cu Autism Galaţi.

Laborator informatic dotat în urmă cu un deceniu

"Pentru mine, punerea la punct a acestui proiect educaţional nu a fost deosebit de complicată, deoarece este a patra oară când câştig în cadrul unui eveniment organizat de Asociaţia Ateliere Fără Frontiere. În urma primelor trei proiecte câştigate am primit câte trei calculatoare. Acum, organizatorii au fost mai generoşi şi am primit şapte calculatoare. Echipamentele pe care le-am câştigat le folosim în sălile de clasă, fiindu-ne de mare ajutor pentru manualele digitale. Toate calculatoarele sunt încă funcţionale. Fără aceste echipamente ne-ar fi fost imposibil să predăm lecţiile în acest format, având în vedere că ultima dotare a laboratorului de informatică a fost făcută în urmă cu un deceniu. Şcoala noastră se adresează în special elevilor înscrişi în programul «A doua şansă»", a explicat Mariana Vizitiu, directoarea Şcolii "Ion Petrovici" Tecuci.

Cum s-a desfăşurat „Auchan-să la educație 2016”

Pentru ca o astfel de campanie să poată fi dusă la bun sfârşit, membrii Asociaţiei Ateliere Fără Frontiere au colectat calculatoare de la diverse companii şi instituţii din Bucureşti. "Echipamentele IT au fost apoi verificate, curăţate şi recondiţionate, după care au fost instalate sistemele de operare cu licenţă", a spus Patrick Ouriaghli, director de dezvoltare în cadrul Ateliere Fără Frontiere.

Concomitent, voluntari din cadrul Auchan Galaţi au informat unităţile de învăţământ şi asociaţiile din judeţul Galaţi cu privire la acest proiect. Munca "ambasadorilor" Auchan s-a concretizat în cele 37 de proiecte înscrise în concurs. Jurizarea proiectelor educaţionale înscrise a avut loc pe 16 noiembrie. Ambasadorii Auchan sunt: Laurenţiu Bejan, Ciuciu, Marilena Gheorghe, Ramona Strătilă, Florentina Turcanu şi Carmen Catană.

O colaborare cu tradiţie

Colaborarea dintre Auchan şi Ateliere Fără Frontiere a început în anul 2012, odată cu prima ediţie a proiectului „Auchan-să la educaţie!”. Anul acesta, iniţiativa a vizat judeţul Galaţi. Ateliere Fără Frontiere este o asociaţie română care are scop inserţia socială, profesională şi civică a persoanelor aflate în mare dificultate. Asociaţia angajează zeci de tineri şi adulţi aflaţi în situaţie de excluziune şi îi acompaniază pentru integrarea în societate şi angajarea într-un loc de muncă în economia reală. Cele trei misiuni ale asociaţiei sunt lupta împotriva excluziunii, protejarea mediului şi solidaritate pentru proiecte de educaţie şi dezvoltare locală.

Citit 7773 ori Ultima modificare Miercuri, 07 Decembrie 2016 01:39

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.