SOLICITĂRI de parteneriate între firme şi şcolile profesionale

SOLICITĂRI de parteneriate între firme şi şcolile profesionale
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Firmele care îşi doresc să încheie parteneriate cu unităţile de învăţământ care au şcoli profesionale trebuie să depună solicitare la Inspectoratul Şcolar Judeţean Galaţi, pentru alocarea de locuri în domeniul respectiv de activitate, se arată  într-o adresă semnată de inspectoarea generală Mioara Enache. În funcţie de aceste solicitări, se va putea stabili cifra de şcolarizare pentru şcolile profesionale, dar şi înfiinţarea, după caz, a unor noi specializări, dacă acestea sunt cerute pe piaţa de muncă.

Odată ce au încheiat parteneriate cu firmele, şcolile profesionale vor avea posibilitatea să desfăşoare orele de practică, elevilor merituoşi li se pot oferi burse sau li se poate plăti munca din cadrul orelor de practică. De asemenea, este un bun prilej ca societăţile să-şi aleagă viitorii angajaţi dintre absolvenţii pe care i-au şcolit.

Reînfiinţarea şcolilor profesionale aduce o serie de avantaje pentru cursanţii acestora: bursa profesională de 250 de lei acordată în fiecare lună, obţinerea unui certificat de pregătire profesională care să asigure posibilitatea de angajare atât în România cât şi în ţările Uniunii Europene, perspectiva obţinerii unui loc de muncă imediat după absolvire, dar şi posibilitatea continuării studiilor, prin înscrierea în clasa a XI-a la liceu, la zi sau la seral. De asemenea, stagiile de practică la agenţii economici îi familiarizează pe elevi cu cerinţele angajatorilor, acest lucru fiind un avantaj.

Citit 3421 ori Ultima modificare Miercuri, 28 Decembrie 2016 00:55

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.