11 premii şi menţiuni la olimpiade pentru Liceul de Arte "D. Cuclin"

11 premii şi menţiuni la olimpiade pentru Liceul de Arte "D. Cuclin"
Evaluaţi acest articol
(14 voturi)

Elevii şi profesorii de la Liceul de Arte "Dimitrie Cuclin" din Galaţi s-au bucurat anul acesta de o "recoltă" bogată de premii şi menţiuni la olimpiadele şcolare. S-au adunat, în total, nu mai puţin de 11 premii şi menţiuni, cinci la Arte plastice, patru la Muzică şi câte unul la Actorie şi Coregrafie.

La Olimpiada de Arte plastice, Arhitectura şi Istoria Artei, elevii liceului au obţinut trei premii şi două menţiuni. Sonia Cireaşă, de la clasa profesorului David Sava, este cea care a obţinut anul acesta Premiul I la pictură monumentală. Ea este o obişnuită a podiumurilor, întrucât şi în anii anteriori s-a numărat printre elevii care au adus distincţii Galaţiului. Acelaşi lucru poate fi spus şi despre Cătălina Gavriliţă, eleva profesorului Mugur Vrânceanu, care, acum, s-a întors cu un Premiu al II-lea la secţiunea Ceramică, după ce anul  trecut câştigase locul I. Elevul Teodor Buruiană a câştigat un premiu al III-lea, la  secţiunea Textile  -  Tapiserie, el fiind coordonat de profesoara Liliana Negoiescu.

Mara Ivan-Mohor, de la clasa profesoarei Gabriela Georgescu, şi Sebastian Ştefan, profesoară Laura Popov, au primit câte o menţiune, prima la Pictură monumentală, iar al doilea la Istoria Artei. Pentru a putea urca pe podium,  toţi aceşti elevi au fost nevoiţi să treacă de proba de foc la desen, pentru care au fost pregătiţi de profesorii Cornel Corcăcel şi Ioan Tudor.

Rezultate foarte bune au fost obţinute şi la Olimpiada Naţională de Muzică, desfăşurată la Timişoara. La Canto clasic, Gabriel Cucoş a obţinut Premiul I, el numărându-se printre elevii care se duc la sigur la primul loc, la toate concursurile la care participă, datorită vocii sale deosebite, dar şi pregătirii primite de la profesoara Rodica Koler. Tot de la clasa acesteia, eleva Andra Stoica a obţinut Premiul al III-lea, la  canto clasic. Două premii speciale s-au obţinut la interpretare muzicală, de către elevul George Zăgan (clarinet - profesor Roland Andrei) şi elevul Daniel Pârlog (tubă - profesor Gheorghe Constantinescu).

În cadrul Olimpiadei naţionale de Coregrafie, Liceul de Arte "Dimitrie Cuclin" a câştigat un premiu al  II-lea, prin elevul Horia Bucur, care deşi este abia în clasa a VII-a, a avut o prestaţie scenică de înaltă ţinută artistică. O parte din merite îi revin profesoarei care l-a îndrumat, Ofelia Andrei.

Tot pe locul al II-lea s-a clasat şi elevul Alexandru Horghidan, de la clasa de Arta actorului, la olimpiada de profil, secţiunea individual, desfăşurată la Brăila. Nici Alexandru nu este la prima "ispravă" de acest fel. Anul trecut, tot sub coordonarea profesoarei Daniela Lăcrămioara Enache Nistor, a obţinut Premiul I.

Citit 7029 ori Ultima modificare Marți, 02 Mai 2017 20:08

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.