Grădiniţe pentru copiii de până în doi ani

Grădiniţe pentru copiii de până în doi ani
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

A deveni părinte este cu siguranţă cel mai frumos şi intens sentiment pe care îl poate trăi un om. Din păcate, nu toată lumea are posibilitatea sau nu alege să rămână acasă în concediul de creştere al copilului.

De foarte multe ori, părinţii se hotărăsc foarte greu în ceea ce priveşte modul în care le va fi îngrijit micuţul. Se decid greu între a-l lăsa acasă cu o bonă, care poate nu are foarte multă experienţă sau în a-l duce la o grădiniţă, unde va fi îngrijit de persoane calificate.

În Galaţi, există o singură grădiniţă de stat cu program săptămânal, unde părinţii îşi duc copiii luni dimineaţa şi îi iau acasă vineri după amiază. Sistemul săptămânal nu este foarte costisitor pentru părinţi. Practic preţurile sunt la fel ca la oricare altă grădiniţă cu program prelungit. Diferenţa este că aici copiii pot lua şi cina. Costurile se încadrează între 12 şi 15 lei pe zi.

Dacă vă puteţi permite să cheltuiţi între 600 şi 800 de lei lunar, puteţi duce micuţul la o grădiniţă privată, dar veţi fi nevoiţi să îi luaţi la sfârşitul zilei.

De exemplu, la grădiniţa „Omul de zăpadă” puteţi plăti între 605 şi 800 de lei, în funcţie de programul pe care îl alegeţi (scurt, mediu sau lung).

La grădiniţa „Tom şi Jerry”, programul este de la ora 7,30 la 17,30, iar preţul este 680 de lei şi include masa copilului, mai puţin pampersii.

O altă grădiniţă, care are grupa Bebe, este „Piticot”. Aici programul scurt este de la ora 8,00 la ora 13,00 şi ajunge la suma de 450 de lei pe lună, iar programul prelungit este de la ora 8,00 la ora 18,00 şi costă 530 de lei. Trebuie menţionat că la toate grădiniţele particulare aceste costuri nu implică masa sau pampersul copilului. Părinţii au dreptul de a aduce hrana şi schimburile pentru cel mic.

Citit 5479 ori Ultima modificare Joi, 08 Iunie 2017 13:48

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.