Orice diferenţă de punctaj modifică nota la contestaţii

Orice diferenţă de punctaj modifică nota la contestaţii
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Candidaţii la evaluările naţionale şi la bacalaureat care vor solicita reevaluarea lucrărilor vor lua la cunoştinţă sub semnătură că nota poate fi modificată în plus sau în minus şi cu 0,10 şi cu 0,50 de puncte, iar nota finală este cea de la contestaţii, conform Ministerului Educaţiei Naţionale.

"Anul trecut, ministrul a decis să facă această modificare la contestaţii. Pentru a se modifica notele în plus sau în minus, nu trebuie să mai aibă diferenţa de un punct, sau 0,50 de puncte cum era până în prezent. Anul acesta, în sesiunea 2017, atât pentru Evaluare naţională, cât şi pentru Bacalaureat, aceste diferenţe nu mai sunt impuse, drept pentru care candidaţii la aceste examene, atunci când solicită reevaluarea lucrării, iau la cunoştinţă sub semnătură că nota poate fi modificată în plus sau în minus şi cu 0,10 şi cu 0,50 de puncte. Aceasta este modificarea. În condiţiile în care sunt siguri de ceea ce au făcut în timpul examenului pot solicita reevaluarea lucrării, pentru că, urmare a reevaluării, nota finală este cea de la contestaţii'', a spus Ariana Bucur, secretar de stat în Ministerul Educaţiei.

Ministrul  secretar de stat a mai precizat că, în cazul în care notele date de cei doi evaluatori la contestaţii au o diferenţă de un punct faţă de nota iniţială, intervine o altă comisie de reevaluare, constituită din alţi doi evaluatori, care va stabili nota finală.

Citit 4832 ori Ultima modificare Marți, 13 Iunie 2017 19:17

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.